logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Înainte să iasă lumea din postul Crăciunului, în PNL Galaţi a-nceput hărtăneala.
Marţi dimineaţă, pe 11 decembrie 2018, Ştefan Baltă şi-a depus demisia din funcţia pe care o ocupă din iulie – de preşedinte interimar al organizaţiei municipale.
Într-un comunicat de presă cu mantă, în care nu se suflă o vorbă despre demisia prorectorului Baltă, apar justificări ca „…organizaţia municipală îşi va alege o nouă conducere în data de 20 decembrie 2018, decizia fiind luată cu largă majoritate” şi necesitatea stringentă a legitimităţii directe: „…Se va oferi astfel legitimitate deplină noii conduceri, ce nu va mai fi desemnată, ci aleasă direct de membrii partidului.”
În realitate, George Stângă a manevrat astfel încât săgeţile sale din Biroul Permanent să-l determine pe Ştefan să-i lase baltă.
Demisionatul precizează: „În calitate de preşedinte al organizaţiei municipale, pentru buna organizare şi funcţionare a Biroului Politic Local, am propus reducerea numărului de membri din acest birou de la 36 la 27. Nu a fost supusă la vot această propunere, pentru că nu a dorit dl preşedinte George Stângă, care a venit cu o altă propunere, de a se organiza alegeri la municipiu pe data de 20 decembrie, în mai puţin de două săptămâni. Nu am fost de acord, pentru că mi se pare timpul foarte scurt şi am anunţat că îmi dau demisia din funcţia de preşedinte interimar, în speranţa că aşa nu va mai desfăşura alegerile acum, ci după sărbători, ca să avem timp să le organizăm, să fie depuse candidaturi. Domnul preşedinte nu a ţinut cont de acest lucru şi a propus şi s-a votat ca pe data de 20 decembrie să se organizeze alegeri la municipiu. …Nu voi candida la alegerile din 20 decembrie, deoarece consider că sunt făcute cu dedicaţie, având în vedere termenul foarte strâns de organizare.”
Cronica acestei sfâşieri anunţate începuse mai demult, iar nepotrivirea de caracter dintre Baltă şi Stângă duceau oricum la divorţ politic, în linie dreaptă.
Acum un an, prorectorul Ştefan Baltă fusese mesmerizat cu succes să se-nroleze în PNL. Ca vector de influenţă şi imagine îl recomandau statutul de universitar şi intelectual autentic, lipsa afacerilor dubioase şi opţiunea constantă de dreapta. De asemenea, Ştefan Baltă nu doar că declinase oferta PSD-ului, dar îşi dovedise eficienţa sprijinindu-l pe Bogdan Rodeanu (USR) – întâi la alegerile locale, unde candidase pentru un mandat de consilier local independent, apoi la parlamentare.
Anunţată ca achiziţie valoroasă, apartenenţa lui Baltă la PNL-ul lui Stângă n-a apucat să facă anul. Vasile se lăsase momit fără să-nţeleagă că, de fapt, Stângă n-a fost niciodată, pe bune, de dreapta; de profesie bugetar dospind pe banii publici, şeful PNL Galaţi nu s-a remarcat decât prin intrigi, manevre de culise şi lucrături interne, specifice culturii organizaţionale.
S-a-ncheiat prima etapă a canibalizării în PNL Galaţi. Urmează smulgerea domnului Baltă şi din poziţia de vicepreşedinte al Biroului Politic Judeţean, de unde i-ar putea pune probleme neaşteptate lui George Stângă.

Dan Manole 14 - decembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...