logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Şerpăria politică se agită. În timp ce stânga doarme sănătos pe ambele mâini de stânga, închipuita coagulare a dreptei trece prin filtre de control care o vor naşte gata obosită, dacă nu chiar moartă, după prezidenţiale. Rolul principal în piesa de la Galaţi îl are Victor-Paul Dobre. El a fost un foarte apropiat sfetnic al lui Călin Popescu Tăriceanu, devenit PF Tăriceanu şi preşedinte pesede al Senatului României. Crin Antonescu l-a mazilit pe Dobre şi l-a urcat în jilţul de vicepreşedinte naţional pe Marius Stan.

Acum, după trădări tactice şi după apropieri strategice şi vechi faţă de pesede, V.P. Dobre revine în cărţi sub mandatul lui Johanis.

Dar controlează, ca un guru şi ce se întâmplă în zona Iniţiativa Tăriceanu, liderii pedele, partid ce va fi topit într-o unire – sorbire, fiind nişte copii cruzi pentru Dobre.

Luni a fost 21 iulie – A.D. 2014. La Bucureşti au fost invitaţi nemulţumiţii din penele pentru a forma în fiecare judeţ nuclee de iniţiativă pentru viitorul Partid Liberal Reformator al lui Tăriceanu. „Stindardul” desemnat pentru iniţiativa tăriceană de la Galaţi a fost desemnat consilierul local municipal penele Cristian Dima.

Acesta este, pare-se, controlat mai degrabă de Marius Stan, decât de către VPD. El este economist de profesie, are 45 de ani, a fost uns vicepreşedinte al Fundaţiei „Andreiana Juventus” prin care CLM clăteşte fonduri, este luat în vizor de ANI, este director şi administrator al Convert – Instituţie Financiară Nonbancară SRL Galaţi şi, deloc de neglijat, fratele lui Mugurel Dima – WBC.

Da, dar el este şi liderul grupului de iniţiativă în jurul căruia se coagulează nemulţumiţii din penele şi pedele, care cred că Tăriceanu vrea liberalism – pesedist, nu ca Johanis-Antonescu, care vor liberalism – pedelist.

Şi acum dovada că Dobre joacă la toate capetele. Pupilul său, adică al marelui VP Dobre, Teo Gheorghe, s-a lăudat peneliştilor cu gând de aderare la Tăriceanu, că el l-a dus pe Cristian Dima la Tăriceanu şi, deci, trebuie urmat. Oiţele s-au întâlnit a doua zi la Galaţi cu liderul – iniţiator Cristian Dima, iar acesta i-a pus să semneze adeziuni cu antetul…Partidului Naţional al Mediului! Vechii liberali, mai vechi decât fraţii Dima – WBC, au refuzat să semneze, motivând că ei vor să rămână liberali, fie şi mergând cu Tăriceanu. Care acum e doar o persoană fizică susţinută şi impusă ca numărul doi în stat de către pesede şi aliaţii săi.

În acest caz, Dobre controlează toate mişcările, fiind gata să cadă iarăşi şi iarăşi în picioare, în timp ce liderilor pedele, Ciumacenco şi Resmeriţă le miroase sudoarea ca a tătucului lor politic.

Grig IONESCU 25 - iulie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...