http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 922 - 02.10.2022

pontaDe fiecare dată când mă aşez la masa de scris constat brusc faptul că îmi dispare inspiraţia. Pur şi simplu nu mai am motivare. Şi o bănuială îşi face brusc prezenţa!

Nu cumva toţi acei subiecţi pe care vreau să-i fac vedete au făcut o vrăjitorie ca să-i uit? Altminteri, de ce mă duce mintea direct la cei care atât la nivel local cât şi naţional, cu mare scârbă ne ocârmuiesc? Şi, ca să nu zică dl. premier că-l nedreptăţesc prin subestimare, îmi vin în memorie 1001 tâmpenii pe care de-a scurtul sale cariere politice, cu seninătate le-a înfăptuit.

La întâmplare voi exemplifica una dintre celebrele sale ordonanţe de urgenţă a guvernului (O.U.G.), nu, atenţie, nu aceea prin care a vrut să-i dea peste ochi lui Băsescu cu „DOTTORE”.

Asta-i alta, prin care aproximativ 400 de trepăduşi (oportunişti sună mai elegant?), au zbughit-o de prin toate râpele şi asfalturile Românicăi spre presupusa viitoare putere. Care, în final – nu-i aşa? – n-a fost să fie.

Şi, ca tacâmul să fie complet, a treia zi după scripturi, deci după ce Neamţul deja îl surclasase pe P.S.D,-ist în retur, au scos capul şi şobolanii de la C.S.M., şi au făcut cunoscut naţiunii că au făcut şi ei un ou. Prin urmare au constatat că respectiva ordonanţă (de la Ponta şi Dragnea fără număr), nu este constituţională.

Aşa că, stimaţi fripturişti, la loc comanda, vorba generalului Oprea.

Ceea ce de fapt nu se întâmplă.

  • Şi acum câteva paradoxuri:

Toţi aceşti – în condiţiile date – inoportunişti, care au alergat la pieptul prezumptivei puteri, se vor întoarce spăşiţi la, sigur, viitoarea putere.

Dacă partidele de la care au dezertat nu-i mai vor, aceştia rămân unde s-au aplecat, fără să-şi piardă funcţiile politice. Trai nineacă!

  • Din câte ciripesc vrăbiile din cireş, s-ar putea ca Petre Roman, adulatul fetelor de la A.P.A.C.A. să rămână fără mandat parlamentar.

– Americanii au prins gust de Stolojan, Tăriceanu – inimă zburdalnică, Guşă Realitatea TV şi Boc de Cluj-Napoca, pe care îi apreciază la maxim. Oare de ce?

  • După ce au fost „invitaţi” la Cotroceni, în cadrul emisiunii „Şuete şi Bârfe”, partidele parlamentare au fost de acord ca bugetul de la Apărare să crească cu 2%. De unde observăm că, cu fostul primar al Sibiului nu prea-i loc de întors.
  • De o perioadă de timp, postul lui Ghiţă, nu mai poate emite fără omul-laptop alias Valentin Stan. Păţitul?
  • I-auzi-ia! Se zice că ar fi o nouă manipulare a domnului colonel Turcescu.

Care în combinaţie cu mama Omida, prevăd: Vasile Blaga la S.R.I. şi Mihai Răzvan Ungureanu la S.I.E.. Şefi, ce credeaţi.

  • Ultimul, dar nu cel din urmă, Partidul Mişcarea Populară, năşit odinioară de un preşedinte cu un frate la pandaimos, a luat-o tare pe tobogan, Elena Udrea se-apropie cu paşi repezi de prietena sa din capitala Franţei, Alina Bica, iar excelenaţa sa regele Băsescu trage cu ochiul spre Nana.

Să le fie de cap.

Fruză Verde de Paris 16 - ianuarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

We will never forget

Am urmărit funeraliile Reginei de la început, până la sfârşit, ...

Gorbaciov

Democraţia îşi are virusările ei. Este, printre altele, dreptul păduchilor ...

Avocatul spune şi c

“- Notificăm în scris furnizorul de energie şi contestăm întinderea ...