http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 09.08.2022
  • Sănătatea, educația, locurile de muncă, agricultura și infrastructura sunt principalele obiective ale Partidului Social Democrat.

PSD a lansat, de curând, programul de guvernare pentru următorii patru ani. Un proiect de țară extrem de serios, având la bază profesionalism, responsabilitate și grija față de români. Principalele obiective ale PSD sunt sănătatea, educația, protejarea locurilor de muncă, agricultura și infrastructura.

Servicii medicale de calitate pentru toți gălățenii

Sănătatea românilor este o prioritate pentru Partidul Social Democrat. Unul dintre cele mai importante obiective prevăzute în programul de guvernare, pentru următorii patru ani, prevede accesul sigur și echitabil la servicii de sănătate de calitate pentru toți cetățenii, fără a-i împovăra financiar. PSD va crește capacitatea de testare a populației pentru a-i proteja pe cetățeni, în contextul pandemiei de coronavirus, și va continua să investească în spitale moderne și în echipamente medicale performante, în noi centre medicale de permanență și în salarii mai mari pentru medici și asistenți.

La Galați, PSD va continua investițiile majore pentru modernizarea spitalelor gălățene și dotarea acestora la standarde europene.

Acces egal la educație pentru toți copiii

PSD va asigura echipamente IT conectate la internet pentru toți elevii și profesorii din România și va lua toate măsurile pentru ca școlile să rămână deschise, chiar și în vreme de pandemie, așa cum se întâmplă în multe state europene. Pentru că toți copiii trebuie să aibă șanse egale la educație, iar pentru asta PSD este pregătit să pună în aplicare programe care să ofere sprijin real elevilor și tinerilor.

PSD va pune în aplicare majorarea burselor: bursa socială – 40% din salariul minim net pe economie – 550 lei/lună; bursa de studiu – 32,5% din salariul minim net pe economie – 450 lei/lună; bursa de merit – 35% din salariul minim net pe economie – 470 lei/lună; bursa de performanță – 37,5% din salariul minim net pe economie – 500 lei/lună.

Pentru copiii instituționalizați și pentru cei care provin din sistemul de protecție, PSD va asigura câte o bursă de asistență socială în valoare de 1.000 de lei lunar. Mai mult, PSD susține creșterea fondului de burse pentru studenți și stabilirea valorii bursei minime astfel încât să acopere cheltuielile de cazare, masă și materiale de studiu.

PSD va pune în aplicare și un program național de educație timpurie în cadrul căruia a prevăzut finanțarea a 1.750 de noi creșe și unități after-school și va înființa școli cu program prelungit unde copii vor putea studia mai mult și vor primi o masă caldă.

Mai mult, sistemul de învățământ trebuie adaptat la realitatea zilelor noastre și este nevoie de un dialog permanent cu profesorii, elevii și părinții pentru luarea celor mai bune decizii.

 

Siguranța locurilor de muncă

 

Protejarea locurilor de muncă reprezintă unul dintre principalele obiective ale Partidului Social Democrat. PSD va stimula mediul economic să se dezvolte și astfel să genereze noi locuri de muncă.

PSD va acorda ajutoare de stat de 100.000 euro pentru fiecare companie care înființează locuri de muncă în zone cu șomaj ridicat. Mai mult, PSD a prevăzut în programul de guvernare acordarea de stimuli financiari fără precedent pentru fiecare companie care înființează și menține pentru o perioadă definită (1-2 ani) noi locuri de muncă și va pune în aplicare un plan de măsuri țintite pe lucrătorii din grupurile cu șomaj structural ridicat, tinerii între 16-25 de ani fără loc de muncă și persoanele de peste 55 de ani, precum și pentru grupurile defavorizate.

În fond, ținta principală este recuperarea celor 800.000 de șomeri, victimele actualei Guvernări și, mai mult, crearea de noi locuri de muncă pentru 500.000 de angajați ce vor avea salarii de peste 1.000 de euro.

PSD a cuprins în programul de guvernare continuarea celui mai ambițios proiect al său de stimulare a întreprinzătorilor și tinerilor cu idei – Start-Up Nation. Astfel, Partidul Social Democrat va finanța 10.000 de proiecte prin acordarea a 200.000 lei per proiect, va stimula antreprenoriatul și va susține crearea de noi locuri de muncă.

 

Fonduri europene pentru dezvoltarea comunităților

 

Partidul Social Democrat va continua să susțină autoritățile și mediul economic să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea comunităților și a afacerilor. PSD are soluțiile pentru atragerea cât mai multor bani europeni. Este vorba despre descentralizarea alocării fondurilor europene – prin creșterea rolului autorităților locale; simplificarea procedurilor și eliminarea blocajelor; parteneriat al autorităților cu beneficiarii – prin acordarea de asistență profesională în pregătirea proiectelor; asigurarea transparenței – prin înființarea registrului național al investițiilor publice, iar PNDL, CNI, ANL și cadastru devin programe suport pentru completarea proiectelor pe fonduri europene.

 

Dezvoltarea satelor rămâne o prioritate pentru Partidul Social Democrat, care va continua programele naționale de dezvoltare locală, inițiate de social-democrați în anul 2012, datorită cărora numeroase comune au reușit să se modernizeze. Cu fonduri alocate prin PNDL, s-au construit și modernizat, în mediul rural mai ales, drumuri, unități de învățământ, dispensare, rețele de alimentare cu apă și canalizare etc.

 

Siguranța dezvoltării zonei Tecuci  

Obiectivul Partidului Social Democrat este ca toți tecucenii să aibă acces sigur și echitabil la servicii de sănătate de calitate, fără a fi împovărați financiar. O prioritate o reprezintă modernizarea Spitalului Municipal ”Anton Cincu”, vechi de aproape 120 de ani, care va beneficia de investiții, astfel încât tecucenii să aibă acces la servicii medicale de calitate, la cele mai înalte standarde. Este un proiect de aproximativ 20 de milioane de euro pe care PSD și-l asumă și îl va pune în aplicare.

O comunitate se poate dezvolta doar dacă are o infrastructură rutieră bine pusă la punct, iar tecucenii au nevoie de drumuri sigure și rapide. Astfel, Partidul Social Democrat are ca obiectiv realizarea variantei ocolitoare a orașului, un proiect de 50 de milioane de lei așteptat de ani de zile de către tecuceni. De asemenea, PSD va continua investițiile pentru modernizarea drumurilor din zona Tecuciului.

Mai mult, Partidul Social Democrat are soluțiile pentru ca orice locuitor al județului să ajungă în maximum două ore la cel mai apropiat aeroport și în maximum o oră la cea mai apropiată intrare pe autostradă. Iar obiectivul este construirea aeroportului în apropierea municipiului Galați. Este vorba despre un proiect de 80 de milioane de euro, care va conduce la dezvoltarea întregului județ, implicit și a municipiului Tecuci. Pentru tecuceni asta înseamnă mai multe locuri de muncă, sigure și bine plătite.

 

Partidul Social Democrat va asigura sprijin și subvenții mai mari pentru legumicultorii din zona Tecuciului. Astfel, obiectivul este creșterea subvențiilor din agricultură până la 420 de euro/ha până în anul 2024.

 

PSD a demonstrat că are soluții pentru gestionarea deșeurilor în județul Galați și știe să le aplice. Pentru rezolvarea problemei deșeurilor, Consiliului Județean Galați construiește, în prezent, la Valea Mărului, un depozit de deșeuri, în acord cu toate cerințele de mediu, în cadrul unui proiect amplu, cu fonduri europene, de peste 100 de milioane de euro.

(R.I.) 19 - noiembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...