logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

De la masa leilor mai rămân ceva resturi, dar doar pentru o singură hienă, căci un singur mandat de deputat poate rămâne neocupat dacă nu cumva, cu tot cu redistribuiri, pesede nu ia cinci mandate în loc de patru. Şi în condiţiile în care marele politician Tăriceanu şi-a scos ALDE din combinaţia cu Pro România lui Ponta, Cristian Dima a ajuns dezarmat în bătălia cu Nicolae Marin pentru postul de deputat, norma de senator fiind imposibil de scos de către uniunea dintre cele două sărăcii, ei crezând că voturile se adună în politică precum în aritmetică. De fapt, ALDE Tăriceanu au pierdut pe bandă rulantă, jenant şi lamentabil şi europarlamentarele, unde nu au făcut pragul electoral, şi alegerile locale.
În aceste condiţii, bătălia lui Nicolaie Marin se mută pe unicul adversar rămas în lupta pentru cel de-al nouălea mandat de deputat: Cătălin Cristache. Deocamdată remarcăm o mişcare inteligentă a lui Cristache: înregimentarea în PMP a ex-primarului de Tecuci, Cătălin Hurdubae, pe care îl poate folosi ca platformă electorală în zonă. Un alt pas trebuie făcut urgent la Matca, ştie el de ce.
Oricum, demisionare în bloc din ALDE, în frunte cu Tăriceanu, pentru a se înscrie în Pro România şi a candida pe aceste liste, mi se pare o tâmpenie politică, menită să tulbure apele şi să-l ameţească pe guvidul-alegător. Simplă era fuziunea prin absorbţie şi atât.

(GECO) 23 - octombrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...