logoImpact EST nr. 886 - 17.09.2021

Da, ne batem joc de igiena copiilor, ţinându-i în şcoli insalubre, cu toalete fără apă curentă şi canalizare, dar ne apărăm de COVID 19 cu dezinfectant şi măşti care sunt, chipurile, de unică folosinţă.
În România încă mai sunt 2.219 şcoli în astfel de situaţie, judeţul Vaslui fiind campion şi în acest trist clasament, cu 226 de şcoli cu veceuri în fundul curţii. Judeţul Hunedoara are cele mai puţine şcoli cu astfel de grupuri sanitare, adică doar 7! Din cele 50 de şcoli din judeţul Galaţi, care au condiţii de Ev Mediu, 39 nu au finanţare, propuse la PNDL fiind doar 11 şcoli în care civilizaţia va învinge. Iată, dr. Paul Ichim, preşedintele de facto al judeţenei PNL Galaţi, a postat pe Facebook un text prin care explică următoarele: containerele cu grupuri sanitare costă între cinci şi şase mii de euro; un puţ forat se poate face cu preţul de 150 – 200 de lei pe metrul liniar, iar o fosă septică ecologică se duce spre şase sau opt mii de lei.
Punem pariu domnule actual – viitor preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, Costel Fotea, că veţi rezolva această mizerie din cele 50 de şcoli cu veceuri în fundul curţii? Şi mergem pe un pariu americănesc: cine câştigă cere cât vrea de la cel care pierde pariul!

Gelu CIORICI 20 - septembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...

Bustul lui Spiru Pl

Ţărăniştii de Galaţi, nedemni de acest partid istoric, darămite ...

Modificări de trafi

Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu data de 15 ...