http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 922 - 02.10.2022

Cu forţa pe care parcă le-o dau, parcă, sovietele, procurorii din DNA-ST  Ivan, prin vechea sa colegă de fapte reprobabile, comise în sistem ca procurori-tovarăşi, Mihaela Agheniţei, îşi permit să invite în instituţia-stabiliment, pe oricine, doar pentru a intimida şi pentru a-şi impune voia, alta decât cea a căii legale şi a legalităţii. Iată cu ce marfă a clientului, furnizată de Raportul Inspecţiei pentru Procurori a CSM, lucrăm şi în ediţia de faţă, pentru a aduce la rampă relaţia mai mult decât intimă dintre procuror şi infractor, relaţie încurajată şi cultivată de către Gh. Ivan, prin chiar atitudinea sa de şef al acestei prestigioase şi necesare instituţii.

În măsura în care spaţiul tipografic ne-o va permite, vom publica şi o primă parte a comentariilor pe care, le-am consemnat şi care aparţin unor surse judiciare bine documentate şi de bună-credinţă, care apără prestigiul Justiţiei, dincolo de orice tentaţii umane.

 

Procuroarea l-a îngenunchiat pe şeful Puşcăriei

”După transferul inculpatului Boldea în Penitenciarul Galaţi, procurorul Agheniţei

Mihaela l-a  chemat la sediul parchetului pe directorul penitenciarului, numitul Cristian Alexandru, atrăgându-i atenţia că are ”în custodie un deţinut deosebit de important”, care, cu ocazia deplasărilor le D.N.A. ”plânge şi este psihic dărâmat”.

La data de 31.10.2012 inculpatul Boldea Mihail a fost transferat în Penitenciarul Galaţi, fiind audiat în această locaţie de către procuror Agheniţei Mihaela în datele de 13.11.2012, 11.12.2012, 21.01.2013 şi 05.02.2013.

În conformitate cu dispoziţiile legale, fiecare persoană privată de libertate are posibilitatea de a efectua convorbiri telefonice din penitenciar, după depunerea unei liste cu numerele de telefon pe care intenţionează să le apeleze şi după aprobarea unei cereri adresată conducerii penitenciarului. În lista cu numerele de telefon predată de inculpatul Boldea Mihail figurează şi numărul de telefon al procuroarei Agheniţei Mihaela, cu numele avut anterior căsătoriei, respectiv Țilea Mihaela.

Procuroarea comunica cu infractorul prin SMS

Din procesele verbale de redare rezumativă a interceptării, înregistrării comunicaţiilor telefonice şi a localizării în spaţiu a utilizatorilor unor posturi telefonice, existente la dosarul nr. 159/DP/2012 al D.I.I.C.O.T. Galaţi, depuse în copie în prezentul dosar, rezultă că între procurorul Agheniţei Mihaela şi persoana privată de libertate Boldea Mihail a existat o corespondenţă telefonică prin s.m.s., în perioada februarie-martie 2013, în timp ce Boldea Mihail se afla în Penitenciarul Galaţi.”

După modelul ”Năstase”, procuroarea a vrut să-l facă doctor pe Boldea

Aşa cum am mai scris, conform altor surse, şi încă cu mult înaintea apariţiei acestui Raport, procuroarea-victimă, Mihaela Agheniţei, l-a asaltat, pur şi simplu, pe profesorul universitar doctor Alexandru Boroi, cadru didactic eminent al Facultăţii de Drept ”Titu Maiorescu” din Bucureşti, solicitându-i insistent în numele calităţii pe care o avea în DNA-ST Galaţi, să îi înlesnească pentru ”Mihăiţă” susţinerea doctoratului la care era înscris, chiar şi din detenţie. Iată şi dovezi oficiale consemnate în Raport:

”După transferul inculpatului Boldea în penitenciar, procurorul Agheniţei Mihaela l-a contactat telefonic pe profesorul universitar Boroi Alexandru, din cadrul Facultăţii de Drept ”Titu Maiorescu” din Bucureşti, declinându-şi calitatea de procuror în cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Galaţi, şi a solicitat relaţii cu privire la posibilitatea ca Boldea Mihail să susţină teza de doctorat, deoarece Boldea Mihail era înscris la Școala Doctorală, având ca îndrumător pe profesorul Boroi Alexandru.

Tot în scopul de a-l ajuta pe Boldea Mihail, procurorul Agheniţei Mihaela a apelat la profesorul universitar George Antoniu, pentru a recomanda penitenciarelor unde Boldea era încarcerat, să-i creeze facilităţi pentru a putea redacta o lucrare ştiinţifică, menită să contribuie la reducerea perioadei efective de privare de libertate. În consecinţă profesorul George Antoniu a redactat, în numele Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române, două adrese către Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi şi Galaţi, prin care solicita celor două instituţii crearea condiţiilor favorabile pentru ca inculpatul Boldea Mihail să poată redacta o lucrare ştiinţifică.

Din declaraţiile martorei Guja Andreea rezultă că a fost chemată la sediul D.N.A. Galaţi de către procuror Agheniţei Mihaela, care i-a reproşat că refuză să-l ajute în continuare pe inculpatul Boldea, spunându-i că trebuie să se gândească bine, întrucât este prietenă cu inculpatul, că toţi prietenii l-au părăsit, că a rămas singur şi că suferă.”

Umbra lui Dostoivski

Sigur, ştiu, am informaţii bune, studenţii de la Facultatea de Drept a UDJ Galaţi, unde doamna Agheniţei este cadru didactic, îmi tot relatează că la examene ea este pâinea lui Dumnezeu, că le dă voie să se documenteze în chiar timpul examenelor din ce tomuri vor şi că notele pe care le dă sunt cam de la 8 (opt) în sus. K, zic io, poate aşa (mai) învăţaţi şi voi o brumă de carte măcar în astfel de situaţii, altfel veţi deveni profesionişti precum modelele voastre de acum: Gheorghe Ivan, Mihaela Agheniţei, or ”meliţianul de Răducan Oprea, fost chiar şi decan al instituţiei de învăţământ care vă va (de)forma pentru sistemul judiciar.

Dar, aşa cum am promis să redăm măcar o primă parte din discuţia, pe acest subiect, cu surse din sistemul judiciar al celor trei judeţe aflate sub jurisdicţia DNA-ST Galaţi: Brăila, Vrancea şi Galaţi.

Istoria confiscării DNA în favoarea orgoliilor Ivan-iste

Colaborarea dintre procurorii Gh. Ivan şi Mihaela Agheniţei este bazată pe abuzuri şi pe sfidarea ordinii de drept, pe acoperirea reciprocă a conduitelor, care s-a materializat în urmă cu doi ani de zile, când procurorul Gabriela Popescu a intrat în concediu de maternitate, situaţie care i-a permis lui Ivan să refacă tandemul de tristă glorie din anii anteriori. Pe ei îi leagă o colaborare fructuoasă în nelegalităţi, din perioada în care au lucrat împreună, şi asta în pofida faptului că în cadrul Parchetului de pe raza judeţului Galaţi funcţionau procurori de mare prestigiu profesional. Aşa că Ivan şi-a adus colaboratorul în rele, şi asta numai în ideea că procurorii din Galaţi îi cunosc valoarea profesională şi morală (vezi şi de ce l-a adus pe greul procuror de la Panciu!), scopul fiind acela de a avea supremaţia întregului sistem judiciar de la nivelul Curţii de Apel Galaţi, cât şi posibilitatea de a-şi exercita controlul bolnav asupra judecătorilor, asupra instanţelor judecătoreşti, a parchetelor, inclusiv asupra DIICOT-ST Galaţi, asupra notarilor avocaţilor, poliţiştilor şi şefilor de instituţii abilitate ale statului.

Ivan şi-a cristalizat odiosul plan de a decapita vârfurile din structurile de conducere a acestor instituţii.

Sunt de notorietate, la nivelul întregii ţări, şi chiar la îndemâna organelor care trebuie să-l controleze, modalităţile prin care Gheorghe Ivan a dispus, în mod nelegal, interceptarea tuturor telefoanelor din toate parchetele şi judecătoriile din judeţele Galaţi, Brăila şi Vrancea, ale unor avocaţi, poliţişti, notari…

Dar, despre obsesiile psiho-profesionale ale procurorului şef al DNA-ST Galaţi şi despre halul de derizoriu în care a dus acestă instituţie, vom continua în ediţiile viitoare. Parte, Raport – parte, comentarii consemnate.

Gelu CIORICI 5 - octombrie - 2013

2 Responses so far.

  1. Basil spune:

    PE VREMEA ”INPUSCATULUI ”TOVARASA PROCUROR SEF PASTRA RELATII FOARTE APROPIATE CU SOFERUL MASINII DE SERVICIU.DECI EXISTA ANTECEDENTE .

  2. CHELARU ADRIAN spune:

    Pe mine m-a amenintat nenorocita cand m-a audiat la sediul DNA in dosarul BOLDEA-MARIN NICOLAE-TROACA DANIEL-CARARE SORIN DANUT, „sa am mare grija ce declar ca ma trimite in judecata pentru marturie mincinoasa. Vrei nu vrei trebuie sa scrii ca Mihaita ca altfel….

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

We will never forget

Am urmărit funeraliile Reginei de la început, până la sfârşit, ...

Gorbaciov

Democraţia îşi are virusările ei. Este, printre altele, dreptul păduchilor ...

Avocatul spune şi c

“- Notificăm în scris furnizorul de energie şi contestăm întinderea ...