logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

Sibiul şi Aradul au dat pe iluminat 130.000 E, respectiv 50.000 E, Galaţiul 500.000 E. Fără TVA!

E clar. Primarul Marius Stan nu are nici teamă de lege, nici bun simţ, nici educaţie, nici respect faţă de democraţie, deci nu are nici Dumnezeu. Toate acţiunile sale se situează la limita legii sau dincolo de aceasta. După ce aruncă cu sutele de mii de euro din bani amărâţilor pe tot felul de petarde, fumigene, perdele de fum, sunete jalnice şi lumini stridente, toate la un loc formând un teribil joc de glezne care la acest primar ţine loc de cea mai înaltă performanţă sportivă, îşi convoacă majoritarii obedienţi din CLM, pe care îi are agăţaţi cu belciugul de nas, pentru a da aparenţă de legalitate batjocoririi banilor adunaţi de la noi, fraierii, care stăm la rând la nenorocitele ghişee de la Romarta pentru a cotiza cu titlu de TAXE ŞI IMPOZITE.

Veţi vedea că dintr-un foc, pentru 30 noiembrie, 1 Decembrie, 31 Decembrie, 1,2 şi cât ianuarie o mai voi, ne-au sărit din buzunare peste UN MILION DE EURO.

 

O firmă din Hunedoara ne-a făcut de 500.000 E, fără TVA!

Corpurile ornamentale pentru iluminatul stradal pe care le-am ÎNCHIRIAT, atenţie, şi nu cumpărat, menite să ne înveselească şi să ne creeze atmosfera de sărbătoare, ne ustură rău la ficaţi.

Firma M.K. Illuminasion SRL Hunedoara, care nu a câştigat licitaţia, pentru că nu s-a încheiat (!), ne-a făcut la buzunare, via Marius Stan, de 500.000 de euro (noi!), fără TVA. Această exorbitantă sumă reprezintă închirierea, montarea şi demontarea ornamentelor pentru iluminatul stradal.

Pe siteul oficial al Primăriei citim că licitaţia pentru acest serviciu se încheie pe 9 decembrie, dar firma din Hunedoara natală a lui Marius Stan a început montajul elementelor ornamentale din 20 noiembrie, data limită de depunere a ofertelor fiind 13 noiembrie. Stan o să sară şi o să spună: „ Băi, Ciorici, păi nu aveam timp să aşteptăm închiderea legală a licitaţiei, că treceau sărbătorile.”; „Sanki, mă, Mariuse, îi spun eu, păi orice tâmpit ştie că data 30 noiembrie pică fix pe 30 noiembrie, na!”

Astfel spus, Stan a călcat din plin în nelegalitate, încredinţând această afacere prin atribuire directă, exact în timpul desfăşurării licitaţiei.

 

Illuminassion are şapte salariaţi

Firma din Hunedoara care a făcut treabă bună şi mare, mai ales pe Domnească şi Brăilei, de la Catedrală şi până la inelul de rocadă, aşa cum i s-a comandat, a illuminat anul trecut Sibiul, închiriindu-i cam tot atâtea corpuri ornamentale, cu 130.000 de euro, cu tot cu TVA!

La Arad, Primarul Falcă a umplut oraşul cu corpuri de iluminat ornamental închiriate doar cu 50.000 de euro.

Dar anul 2012 a fost pentru Illuminassion SRL Hunedoara un an cu profit net de doar 928.885 de lei, la o cifră de afaceri de 9,68 milioane de lei noi. Datoriile au fost de 7,67 milioane de lei, iar cheltuielile s-au apropiat de 8,5 milioane de lei.

Iote că anul acesta Dumnezeu, pardon, M. Stan le-a pus mâna în cap. Ilegal. Aşa cum vor proceda şi ei cu parandarătul în numele aceluiaşi Dumnezeu … al banului.

 

Vision Inprove Braşov, ne-a făcut şi ea de circa 600.000 E

A doua sau prima mare lovitură dată sub centura taxelor şi impozitelor stoarse de la noi, populimea, a fost dedicată firmei Vision Inprove SRL Braşov. Anul trecut, de organizarea Sebărilor Galaţiului s-a ocupat o altă firmă dragă lui Stan, încă din perioada managerialo-fotbaliatorie: Publistore SRL Cluj.

Gaura dată fără milă banului public, tot cam de 500-600 de mii de euro.

Aşadar, patronul Marius Adam s-a cantonat pentru o perioadă de timp la Galaţi, nemaiîncăpând la Braşov. Dar mâncarea şi cazarea au fost pe placul lui, mai ales că el şi soţia sa au avut multe prânzuri şi cine împreună cu domnul şi doamna primar Stan. În acest timp, amărăştenii veniţi de la multe sute de kilometri distanţă, îi înjurau de mama focului pe cei doi şi pe noi, Galaţiul, în general, căci nu s-a mai pomenit să li se ia atâta bănet pentru închirierea tarabelor şi căsuţelor.

Cazaţi prin Valea Oraşului, murdaţi, obosiţi şi distruşi de frig, aceştia ni s-au plâns că această firmă din Braşov, patronul ei, i-a umilit şi batjocorit. De la Primărie, care le-a trimis invitaţia de a participa la Târgul Meşterilor Populari, li s-a spus că chiria pentru tarabe şi barăci este între 200 şiu 700 de lei, dar au constatat că în realitate îi costă 1000 de lei, bani care le-au fost luaţi pe loc, chit ca în prima seară nu au avut curent electric. Ehei, iar meşteri şi întreprinzători să tot cam fi fost între 150 şi 300, în cele patru zone stabilite de Primărie.

Dar managerul Marius … Adam trebuia să producă parandarăt măcar de-un TVA, nu? Căci anul 2012 a fost şi pentru el, ca pentru noi toţi imemiştii mici şi flauşaţi, unul de rahat.

Iată, Vision Inprove a reuşit, cu patru salariaţi, să scoată un profit net de 366 de lei. Cifra de afaceri a fost una de doar 289.501 lei, din care s-a ales, nea Marius de BV, nu de GL, şi cu datorii de 163.700 de lei noi.

Acum cred că vă daţi seama ce lovitură a dat acest Adam care doar pentru organizare, ca hunedoreanul doar pentru închiriere, a pus-o de o cifră de afaceri, numai în câteva săptămâni şi numai la Galaţi, de 500.000 – 600.000 de euro.

E limpede că între Stan şi DNA-ST Ivan este o suspectă apropiere. Căci, iată, îmi vine în minte, acum la final, că cea de a doua ediţie a Galelor de Box, organizată de capul lui M.S. la  Galaţi, ne-a costat imensa sumă de 500.000 de euro. Atenţie autorităţi abilitate, pentru alocarea acestei sume cheltuită de mult timp, nu există nici acum o Hotărâre de Consiliu Local.

Aştept ca Primarul Stan să mă contrazică cu documente.

Gelu CIORICI 6 - decembrie - 2013

3 Responses so far.

 1. Vasile Lupu spune:

  Gelu Ciorici foarte greu
  gasesti azi un om cinstit
  din cei ce conduc judetul meu

 2. Vasile Lupu spune:

  Gelu Ciorici foarte greu
  gasesti azi un om cinstit
  din cei ce conduc judetul meu
  de cand in judet am sosit.

 3. Asta e Noul Galati spune:

  Sifonare dupa sifonare.Cum naiba mai este Stan in libertate?Furaciunile lui se vad din avion.Pe Bocaneanu l-au luat pentru niște fleacuri.Nu ca n-ar fi fost vinovat Bocaneanu dar ce face Stan e strigator la cer.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...