logoImpact EST nr. 867 - 22.04.2021

Prin târgul nostru, prin Republicuţă e zarvă mare în toate mediile, cu privire la pierderea suferită de STATUL ROMÂN de aprox. 9 mil. de euro din BUGETUL său, ca vai de mama lui şi transformarea porcoiului de bănet în buzunarele particulare a doi indivizi din Galaţi. Toată tărăşenia asta a fost pusă la cale în mod „legal”, prin hotărârea unei înalte instanţe a Curţii de Apel Galaţi, instanţă condusă de un magistrat care a decedat. Uite aşa, pe la colţuri, prin birouri, pe la cafenele, subiectul cel mai mare, cel mai baban, îl constituie afacerea aceasta care ridică o sumedenie de întrebări şi care îi face pe bârfitori să suduie, să înjure în gura mare, să acuze pe cei care împart dreptatea. Adică în timp ce spitalele sunt în suferinţă, mulţi oameni trăiesc din ajutorul social, nu au bani de apă rece sau caldă etc. tu,  judecător, să iei banii de la BUGET şi să-i dai de aiurea unor indivizi sub formă de despăgubire, pentru nişte pretinse daune produse în afaceri, pare o nebunie greu de imaginat.

Acum noi, pe scurt, o să vă relatăm în mod concis cam ce zic gurile rele, ăştia care bârfesc şi se dau de ceasul morţii, rugând organele competente, instituţiile, serviciile şi tot neamul lor să se autosesizeze şi să ancheteze. După care, în mod firesc şi normal, să ne comunice şi nouă celor din mass-media „ce şi cum”, iar noi să liniştim opinia publică. De aceea nu o să dăm numele celor doi gălăţeni, „eroii” care şi-au umflat buzunarele cu 9 milioane de euroi, extraşi din buzunarele noastre, ale populimii sărace şi rupte-n cur. Deci, bârfă sau nu, povestea spune că, cei doi asociaţi în afacere au concesionat de la Primăria NALBAT, jud. Tulcea, un teren pe care să dezvolte o investiţie sub forma unei cariere de piatră. Numai că primarul comunei nu s-a lăsat convins de necesitatea acesteia, nici de beneficiile comunei, nici de consecinţe şi s-a opus ca, patronii să-şi realizeze visul în afaceri. După ani şi ani de zile, cei doi cică şi-au adus aminte că trebuiau să realizeze cariera de piatră, aşa că au dat în judecată Primăria şi Primarul, iar după „n” procese, au câştigat la Curtea de Apel Galaţi, drept despăgubire milioanele de euroi. Ei, acum e acum, că „opinia publică”, cei care îşi dau cu părerea prin târg şi care „nu e proşti”, au început să descoasă, să pună întrebări, să facă conexiuni, să-i apuce fantacsia! Astfel, se zvoneşte şi bârfeşte că lucrurile put rău de tot, că miroase de la o poştă a aranjament ordinar şi că de fapt totul este o mare farsă, pusă în scenă de „băieţi deştepţi”, „gulere albe”, de ţepuire cu premeditare şi rea intenţie a STATULUI şi a BUGETULUI. Cică cei doi nu pot în ruptul capului să facă dovada existenţei potenţialului financiar şi material de dezvoltare a afacerii în acea perioadă, adică mai pe şleau „nu aveau mălai”. Mai mult, în toţi anii ăştia de criză, nici o bancă nu ar fi dat un cent pentru o afacere de acest gen, fără garanţii ferme, etc. Afacere care dacă se studiază în sistemul bancar românesc în perioada 2007 şi până în prezent nu se regăseşte, nu are precedent, aşa că… Şi mai spun de gurile slobode că judecătorul, şeful completului de instanţă, a fost bun prieten (coleg de bancă) cu unul dintre asociaţi, care coleg i-ar fi plasat amanta acestuia, devenind soţia asociatului (străin de Galaţi şi România). Drept urmare, în mod firesc şi normal, la scurt timp (prea scurt?!) a venit şi copilul.

Aşa că celebrul justiţiar a împărţit dreptatea şi muntele de euroi perfect „legal” şi perfect normal, celor dragi şi urmaşilor, urmaşilor săi, într-o veşnică pomenire şi aducere-aminte.

Acum, cei doi acţionari s-au certat definitiv, s-au despărţit, că, deh!, banii nu aduc fericirea ci dezbinarea şi datul în cap, în a pune mâna pe cât mai mulţi posibil. Aşa de tare se iubesc în prezent, că sunt în stare să-şi scoată ochii şi să se strângă de gât, având pe rolul instanţelor o groază de procese, care cuprind şi alte învârteli şi matrapazlâcuri.

Asociatul, român de succes, care până mai ieri murea de foame, spun unii şi ecoul s-a reverberat şi la noi, se dă mare MOGUL, mare NABAB, a început să se ducă în vacanţe, să-şi cumpere maşini scumpe, să cumpere spaţii enorme în buricul târgului şi să ameninţe în gura mare că nimeni nu se pune cu el. Adică, cine îndrăzneşte să-l întrebe „ce şi cum”, cine pune la îndoială, cine îl atinge doar cu o adiere de zvon sau bârfă dă cică de draku’, că la banii lui şi la relaţiile lui din justiţie, acela se va duce sigur la „mititica”. Omul e bazat. Cică a mai făcut o facultate stând ani de zile prin tribunale şi „cunoaşte DREPTUL” mai ceva ca toţi avocaţii şi magistraţii la un loc.

Uite numai că nouă, şi ca nouă multor altora, nu ne este teamă şi frică în a ne îndoi, în a pune întrebări, toate ca un ecou al opiniei publice şi că rolul PRESEI este de a sesiza,  de a aduce în atenţia celor în drept orice faptă care poate leza STATUL de DREPT, JUSTIŢIA şi poate afecta noţiunea de DEMOCRAŢIE. Noi nu spunem că povestea, bârfele, zvonurile sunt adevărate, dar instituţiile statului trebuie, sunt obligate să le demonteze cu adevărul conferit de puterea instituţională de decizie, de care ziaristul nu beneficiază.

 

N.B. Curios, cum după încasarea euroilor s-a prăpădit şi justiţiarul?

JAP 17 - iulie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...