logoImpact EST nr. 867 - 21.04.2021

Tot am evitat să abordez acest subiect să nu cumva să-i anatemizez şi pe cei câţiva scriitori remarcabili cărora li s-a oferit, şi au primit fără rezerve, oportunitatea de a apărea în ediţia liliput a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, numită cArtESENŢE, după o inspiraţie patent Florina – Zahariană, coordonatorul proiectului.

Dar joi, pe 10 iulie, când Dana Potorac a produs un eveniment cultural de bun gust şi de valoare cu prilejul apariţiei cu nr. 19 a ediţiei, am aflat (auzit) din spusele la microfon ale Florinei Zaharia că ideea cu această ediţie liliput a fost a „domnului director Sergiu Dumitrescu”. Păi dacă-i pe-aşa, ideea nu-i de cArtESENŢE, ci de pIzdESENŢE, bre, Bolovanul Popii. Căci originea unor cărţi liliput se pierde în negura antichităţii. Dar noi venim mai spre zilele noastre, postdecembriste. Păi la editura Casei de Cultură a Studenţilor ”Pavel Dan” din Timişoara, o astfel de ediţie citibilă cu fundul de sifon apare încă de acum 15-16 ani.

Iacătă un alt exemplu: Comisia Europeană, Direcţia Generală pentru Libertate şi Securitate, editează CARTA Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, în format ceva mai mic dar mai gros, încă din 2007, în toate limbile ţărilor membre ale UE. Ediţia în limba română a apărut în aprilie 2008 şi a fost tipărită în Paris, Franţa, în posesia mea intrând în martie 2009, când am fost invitat la Parlamentul European de la Bruxelles.

Deci, hai SĂ NU NI MAI RÂDIM despre idei, despre originalitate, care vine, totuşi, de la origine! Iar dacă este cazul, îmi prezint scuze celor câţiva poeţi – scriitori notabili care au apărut până acum în această ediţie liliput, printre cei 19 de până acum aflându-se chiar şi Florina Zaharia, coordonatorul „ideii” de tip bolovan, care l-a lovit cu aşchii de originalitate pe directorul – politruc Sergiu Dumitrescu, un bun creştin practicant şi un fost apreciat sculptor.

În rest pIzdESENŢE, Sergiule!

GC-Ş 19 - iulie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...