logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

Citesc o dată, de două ori, mă frec la ochi şi nu-mi vine să cred că poate să fie adevărat. Cică „Rămăşiţele cometei ISON, vor fi adusela Galaţi” prin Asociaţia Tehnopol Galaţi care lansează primul proiect de cercetare ştiinţifică avansată: monitorizarea rămăşiţelor cometei, în premieră mondială. Pentru cine nu ştie Asociaţia Tehnopol Galaţi este o structură asociativă fondată de Consiliul Local, Consiliul Judeţului, Camera de Comerţ şi Universitatea „Dunărea de Jos”.

Şi, tot pentru cine nu ştie, vă spunem noi că o astfel de structură creată ca formă după modelul celor care funcţionează în ţările avansate din Uniunea Europeană şi nu numai, a fost gândită şi pusă în practică de ing. Gelu Kahu. Acest om vizionar şi cu o putere de muncă formidabilă s-a zbătut ani de zile ca acest concept să fie implementat şi în Republicuţa noastră.

Adevărul este că s-au tocat bani, timp, nervi, speranţe, că doar, doar s-o face ceva în acest sens, în ultimul an Asociaţia intrând pe filiera PRIMĂRIEI, pe mâna unor indivizi tineri, deştepţi (cu pile), cu muşchii încordaţi, să ne arate ei „ce şi cum”.

Noi le urăm succes, numai că au început cu stângul şi dacă o ţin tot aşa, ne vedem nevoiţi să le dăm cu tifla, pentru că Asociaţia nu este a lor şi nici banii din care se finanţează. Nu poţi să schimbi sensul şi obiectul activităţii acesteia pe specificul pregătirii, specializării sau hobby-ului celor care administrează în prezent Tehnopolul. Dacă vreţi aşa ceva, stimaţi manageri, cred că ne credeţi proşti şi nu pricepem cum stau lucrurile, subjugând interesele comunităţii în interesul vostru.

Şi ca să vadă cititorii noştri şi membrii fondatori (finanţatori) câtă dreptate avem când spunem că un astfel de proiect nu are nici în „clin sau în mânecă” cu ce ne doare pe noi şi ce ar trebui să facă Tehnopolul, vă dăm definiţia: „Un tehnopol este o iniţiativă care asigură un parteneriat dintre o organizaţie de cercetare din domeniul tehnologic şi lumea productivă, cu sprijinul puterii publice, în general cea locală, pentru a creşte competenţa teritorială. Tehnopolurile reprezintă un nou tip de alianţă cu scopul comercializării tehnologiilor şi creşterii economice. „Tehno” reflectă accentul ce se pune pe tehnologie, iar „polis” vine din greacă şi reflectă echilibrul dintre cei doi poli, sectoarele public şi privat”.

De altfel, potrivit O.G. 14/2002 completată de Legea 50/2003, parcul ştiinţific şi tehnologic reprezintă o zonă în cadrul căreia se desfăşoară activităţi de învăţământ, de cercetare, de transfer tehnologic al rezultatelor cercetării şi valorificarea acestora prin activităţi economice.

Ori, la noi în, Republicuţă,Tehnopolul s-a creat în ideea de a fi un factor de dezvoltare locală, concretizat în activităţi economice. În atare condiţii, ne întrebăm ca proştii cum monitorizarea rămăşiţelor cometei ISON va dezvolta activităţi economice, locuri de muncă, profit La GALAŢI.

Analistul de serviciu 16 - ianuarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...