logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

cristian dimaLupii tineri apar şi în politică

Cred că am văzut cel mai civilizat sediu de partid din câte se află în Republicuţă, chiar dacă Partidul Liberal Reformator (PLR) s-a aşezat dinainte de start cu faţa la perete. Dar nu structurile partizanale ne interesează, cât tinerii care apar în faţă şi care mai şi au mesaje clare la adresa capetelor de cauciuc din administraţia publică locală, îmbătrânite structural, nu neapărat biologic. Impact-est îşi va face un adevărat program din promovarea tinerilor, indiferent de culoarea politică, or de domeniul în care pot performa, încât să ne scoată din buda asta în care îmbătrâniţii în rele nu au bunul simţ să tragă apa după ei. Iacătă, azi este rândul lui Cristian Dima, consilier municipal şi lider al acestei structuri, cunoscut mai degrabă ca şi co-patron alături de fratele său, în firma de protecţie şi pază WBC.

Timorat şi picat în clişee de furnir!

Da, deci vineri, 27 februarie, conferinţă de presă cu ştaif, pe tema noului Cod fiscal, intrat în dezbatere publică. Flancat de frate (Mugurel Dima) şi de Marian Filimon, cu expertiză în mediul de afaceri şi din poziţia de vicepreşedinte naţional al Patronatului IMM-urilor, dar şi de Odi-Iulian Pall, membru în conducerea PIMM Galaţi, C. Dima a intrat timorat în tematică şi fără ca staful să-i pregătească drafturi pentru mapele de presă. Aşa că ne-a inundat cu cifre necesare, dar aproapte moarte pentru a avea impact asupra opiniei publice, oricât de atentă şi calificată ar fi ea. Căci, dacă pixul gazetarului se înţepeneşte în hârtie, o să transmită cititorilor bla-bla-uri.

O să colectăm mai puţin de la mai mulţi?

Ehei, aceasta este întrebarea şi miza liberarilor reformatori! Să mărim masa de colectare, scăzând presiunea fiscală. Adică reducerea accizelor la combustibil, băuturi pe bază de alcool, eliminarea taxei de stâlp, neimpozitarea dividendelor, a impozitului pe Persoanele Fizice Autorizate (PFA) şi pe drepturile de autor, a TVA, în general, dar masiv (spre 9%) la alimentele de bază etc. Sigur că sunt, deocamdată, deziderate lansate în dezbatere publică până la finele lunii iunie, noul Cod fiscal urmând să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016.

Eu îl cred pe tânărul politician, încă nevirusat de dobrisme, toderisme, resmeriţisme, dar lupta cu inerţia nu poate fi definitorie prin chestiuni care să rămână la nivel de limbaj, iar acum am să-l citez pe C. Dima: „Nu putem lăsa zona liberală descoperită, ne vom bate pentru impunerea ei.”.

Rămânem pe fază şi aşteptăm să-i vedem muşchii politici, într-un viitor interviu în care este specializat aici, la Impact-est, colegul Silviu Vasilache.

Gelu CIORICI-ŞIPOTE 6 - martie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...