logoImpact EST nr. 898 - 16.01.2022

Este clar pentru oricine, care se pricepe sau nu, care este aproape de fenomenul SPORT, că şi acesta, ca şi multe altele din celelalte domenii, în Republicuţa noastră, a luat-o demult la vale şi nu se mai opreşte. Toate acestea se întâmplă din cauza, în primul rând, a implicării necorespunzătoare a factorilor de decizie politică şi administrativă. Avem în prezent o situaţie a sportului gălăţean dezastruoasă, unele ramuri sportive au dispărut complet din peisaj, altele sunt în mare suferinţă.
Sportul, competiţiile acelea de masă, care cuprind în ţările civilizate şi dezvoltate ale lumii categorii întregi ale populaţiei, prin organizarea de evenimente şi acces la bazele sportive, aproape că nu mai există! Dar, ce să mai spunem despre bazele sportive, majoritatea în paragină, lăsate cu bună ştiinţă şi neputinţă de izbelişte, sau despre faptul că după ’89 nu s-a mai construit nimic?!? Nu tu săli de sport, nu tu terenuri, nu tu baze sportive, practic NIMIC!
Ce s-a mai realizat, pe ici pe acolo, a fost şi este rodul unor oameni de afaceri, antrenori care „au făcut din rahat bici”, al unor indivizi dedicaţi şi pasionaţi ai sportului.
De ani de zile de când scriem şi vă spunem, că acum se împlinesc zece ani de când în fruntea sportului gălăţean – Direcţia judeţeană, cea care aparţine de Minister şi Guvern – avem o neica nimeni, care nu a făcut sport în viaţa ei, care habar nu are cu ce se mănâncă sau măcar noţiuni de management în domeniu!
Domnişoara sau doamna (nu ştim) Ana Maria Vasiliu a fost plantată pe vremea portocaliilor de către un politician de căcat, care suntem siguri că a apreciat doar că este tânără şi frumoasă.
Şi, uite aşa, a prins rădăcini, ba una dintre rădăcini s-a înfipt şi în curtea unui consilier, aşa că a rămas spre desăvârşirea dezastrului la conducerea SPORTULUI din Republicuţă, neclintită şi perpetuă în vecii vecilor, AMIN!
La Primăria Galaţi, la structura aceasta aparţinătoare de ea şi finanţată pe cât se poate, a SPORTULUI Gălăţean ca asociaţie, lucrurile din punctul nostru de vedere sunt încurcate rău prin plantarea în frunte a unor beizadele, pupincurişti, aserviţi politic, încumetriţi şi îmbârligaţi, de te doare capul. Şefii politici aflaţi la putere sau nu (o să vedeţi) au recompensat prin sinecuri indivizi dubioşi, de aiurea, fără nume bun în domeniu, doar aşa, ca să acceadă la decizie, la caşcaval, la un salariu net de peste o mie de euro lunar. Oameni buni, aţi auzit de CUŢITARU, omul de casă al lui Durbacă, umil servitor? Acesta este în conducere angajat.

Dar de fostul portar Hagioglu (foto), care este vicepreşedinte, fost sportiv cu nume, dar la capitolul management vizibil îndoielnic sau cu serioase semne de întrebare, vizând trecutul din fotbalul gălăţean după ce s-a lăsat, adică perioada administrativă. Omul a ajuns acolo că aşa au vrut muşchii lui Cristian Dima, preşul de la ALDE. Nicu Boghici, plantat de pe-se-de, pe relaţia de cumetrie cu NICA, ar fi putut să facă dovada a ceea ce ştie dacă era pus în frunte, nu aruncat şi răsturnat cu roaba în lada plină cu şerpăria din conducerea Sportului gălăţean.
Dar de COSOREANU ce să mai spunem? Omul – plantat în calitate de şef suprem de către HUMELNICU şi PUCHEANU, fără măcar să fi fost un nume în sportul gălăţean sau naţional, fără merite. Marius Cosoreanu, până a ajunge aici, nu a făcut nicio dovadă a unor calităţi manageriale sportive sau de altă natură care să-l recomande pentru o funcţie aşa de babană, plătită regeşte, cu vreo 6000-7000 de lei ad labam! Alo, bre, Ionuţ! Pălărie prea mare, chiar nu se vede, nu se aude?!?
Singura lui realizare rămâne totuşi buticul din buricul târgului, de la fostul „Olimpic”, unde pe zece metri pătraţi muncesc două oame, vânzând cafele, acadele, vinuri alese şi altele. Iaca, că i-am făcut şi publicitate, pe gratis!
Am mai putea continua încă pe atât, dar socotim că este de ajuns ca să aveţi o imagine a perspectivei „înfloritoare” şi „glorioase” a sportului gălăţean!

Observator 22 - februarie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cei mai vizibili min

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, ...

Vestea bună: COVID-

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, umbra unui război ...

Controale operative

Urmare a perioadei de contractare din luna iulie a anului ...

Galgros SA Galaţi,

Firma Galgros SA Galaţi este cunoscută ca fiind locul în ...