logoImpact EST nr. 886 - 19.09.2021

Tocmai în noaptea dinaintea evenimentului cântăricios, bugetarii de partid şi de stat degeaba de la Apă-Canal au fost loviţi de o avarie, cică la staţia de pompare Fileşti. Jumătate de oraş a rămas cu şamponul pe cap, mâncarea neterminată, rufele în maşinile de spălat şi WC-urile puţind. Apa a revenit, murdară, pe la prânz, a doua zi. Avariile şi întreruperile în reţeaua de apă a oraşului sunt inevitabile, fiindcă administraţia pesedistă a oraşului are alte priorităţi, nu utilităţile de zi cu zi ale gălăţenilor: studii de fezabilitate, concerte, circ pe bani publici, etc.
A doua zi, hop şi alegerile europarlamentare – exact cum era planificat, după cântăriceala electorală. Setea, putoarea şi jegul au pus umărul şi ele să-i scoată pe indiferenţi şi leneşi afară din case, la vot.
Aici a fost clar amestecul voinţei divine, hotărâtă să returneze administraţiei pesediste toată apa pe care gaşca bugetară le-o furase gălăţenilor, la adăpostul nopţii. Pe la 14:30, porţile stadionului au fost închise, că nu mai era loc de câţi consumatori se-nghesuiau pe stadion. Pe la ora 17, când captivii de-abia se acomodaseră cu zgomotul, Marea Conştiinţă Universală zâmbeşte şi deschide robinetul de sus, din ceruri: o primă repriză de rupere de nori, scurtă, de vreo 10 minute, îi previne pe-nghesuiţi că e cazul să scape din potop. O parte au reuşit să se salveze, plecând de pe stadion. După un răgaz de vreo oră, Vecinul-de-deasupra-ultimului-etaj deschide iar vanele cerului, şi de data asta e prăpăd. Ţipând, înjurând păcătos şi fleoşcăind prin băltoace, spectatorii abandonează spectacolul. Concertul electoral e ca un fel de Waterloo la puterea Borodino, dacă ar fi să estimăm, grosso modo, proporţiile dezastrului.
Pe la 19:30, către spartul târgului, oamenii au revenit, cu haine uscate, pe stadion, dar pomana zgomotoasă era compromisă – atât ca număr final de beneficiari, cât şi ca efect electoral.

Bilanţul

– Oraşul a fost blocat, cu mult înainte de mega-şuşaneaua scofâlcită de potop. Străzile şi bulevardele blocate, accesul autoturismelor – imposibil, transportul public – deviat sau suspendat pe trasee extrem de solicitate.
– Au fost sifonaţi cu succes 260.000 de euro din banii contribuabililor gălăţeni, care au primit pomana electorală din propriile lor taxe şi impozite. „Forţa ZU” n-a venit pe gratis, chiar dacă intrarea pe stadion a fost (cică) gratuită. „Forţa ZU” e o manifestare de proporţii a unui post de radio privat, care se-ntâmplă pe bani publici, acolo unde autorităţile locale sparg puşculiţa comunităţii şi achită facturile.
Opinia unui cititor e sintetică şi concentrată: „[…] Păi simplu. Radio ăsta de căcat face parte din trustul infractorului condamnat , turnător notoriu, dan voiculescu. Deci, un căcat de radio privat face concert pe bani publici. Turnătorul infractor condamnat este păsuit de anaf să nu mai plătească averea dobândită ilicit din bani publici estimată la 56 milioane de euro. Ia încercaţi voi şi cu 5 lei să trageţi în ţeapă anaf. Vă crucifică dpdv fiscal cu maximă celeritate.”
– „Vedetele” au avut posibilitatea să-şi confirme nivelul.
Două zile după, îl ascultam pe numitul Buzdugan, cum se bucura pe TVR2: cică a fost un succes nemaipomenit la Galaţi, că s-au întors oamenii pe stadion, după ruperea de nori. Pretindea că reveniseră nu vreo 50.000, ci vreo 90.000 de spectatori uscaţi. Făcea glume de autobază, sugerând că vrăjmăşia surdă şi rivalitatea dintre Galaţi şi Brăila se rezolvase prin cupluri accelerate cu ocazia evenimentului ZU, pe care le remarcase el pe stadion, de „băieţi cu prietena brăileancă”.
Ce-a uitat să menţioneze, pe sticlă, era modul jenant în care se gudurau el şi celălalt prezentator spre oficialii din administraţia locală, în timpul concertului de la Galaţi. Oficiali care, de altfel, erau la adăpost, separaţi şi protejaţi de populime, în zone cu acces restricţionat, cu brăţări VIP.
– Stadionul a fost distrus. Nu mai există nici pistă de atletism, nici gazon, nici sistem de stropire, nimic. Utilajele grele care au intrat fără milă pe stadion, plus marea udeală, plus marea posmegeală au distrus stadionul, care şi-aşa de-abia mai funcţiona. Acum, pe fosta suprafaţă de joc parcă au râmat porcii, iar pe fosta pistă de atletism sunt şleauri adânci.

Dan Manole 31 - mai - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...