logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

Departe de mine ideea că maşinile proprietate personală ar mai fi un lux. Din contră, în situaţia actuală sunt o necesitate acută. Dar, pentru că există şi un astfel de „DAR”, de la strictul necesar şi până la a umple străzile târgului cu tot felul de jafuri cu pneuri, cu buletinul de identitate expirat de când hăul, e cale lungă. Sunt nenumărate străzile care sunt pur şi simplu „gâtuite”, cu două căi de rulare din cele patru existente transformate în parcare auto.
Toate ciurucurile cu roţi care în ţările din vestul Europei nu ar mai fi avut nici o şansă de a mai fi acceptate legal să mai circule, au fost direcţionate cu ajutorul unor indivizi dubioşi spre ţara-papagal poreclită România, la preţuri ridicole, numai ca să scape Vestul cel bun de ele.
Şi, dacă totuşi inima largă şi încăpătoare a celor care se ocupă legal cu astfel de probleme le-au acceptat „încartiruirea”, de ce nu s-au gândit şi la o soluţie, cum ar fi o mare parcare auto în afara oraşului, sau chiar mai multe, în locurile virane aflate în interiorul municipiului, că există, slavă Domnului, aşa ceva.
Şi-apoi, o întrebare parşivă îmi râcâie cu unghia în geam şi-n uşă. Şi sigur nu sunt singurul care face indigestie din cauza asta. Iată despre ce e vorba: Acei samsari care se ocupă cu astfel de tranzacţii, absolut ilegale, şi care în felul acesta câştigă bănuţi mulţi şi necontabilizaţi, neimpozitaţi, au fost oare întrebaţi de către organele abilitate despre această activitate efectuată în afara legii? Dacă nu, suntem liberi să credem ce ne trece prin cap.

Cu caschetă, fără caschetă

Nu arareori se văd cu ochiul liber, în traficul rutier de pe şoselele patriei, tot felul de maşini ale poliţiei, cu inscripţii clare pe capota maşinii, cu sau fără radar şi, în afară de faptul că opresc pe cine vrea epoletul lor, chiar nu observă că de pe unele motorizate participante la trafic se scurg tablele, altele sunt ronţăite de rugină la maximum, altele scot trâmbe de fum precum basculantele, etc. De asemenea, nu văd că numărul morţilor „realizat” de alde pseudoşoferi cu permisul luat „la apelul bocancilor” ne-a adus pe primul loc în Europa.
Verifică cineva pe posesorii de permise auto, măcar teoretic, să vadă câţi au idee, măcar la nivel elementar, despre prevederile din regulamentele de circulaţie auto?
Staţi aşa! Chiar credeaţi că am uitat de o instutuţie de profil din subordinea Consiliului Local Municipal, pre numele său de botez Registrul Auto Român? Cum aş putea scăpa din vedere un complice atât de important? Dar această instutuţie merită un material mai amplu, într-un număr viitor.

Ioan Dan PINTILIE 19 - octombrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...