logoImpact EST nr. 871 - 15.05.2021

Recent au fost făcute publice rezultatele concursului pentru ocuparea unor funcţii de conducere ale instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, concurs organizat sub egida CSM de către Institutul Naţional de Magistratură (INM).

Printre cele două-trei note de 10 am avut surpriza şi mândria că se află şi o gălăţeancă: magistratul Didina Dănăilă, care a concurat singură pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi (PCAp) şi s-a calificat cu excelenta medie de 9,80. Ea a obţinut media 9,60 la proba scrisă şi 10 (zece) curat la susţinerea proiectului de management.

În schimb, judecătoarea Maria-Alina Neculai de la Curtea de Apel Galaţi, care a concurat pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Judecătoriei Botoşani, a obţinut doar opt la testarea scrisă şi 9,25 la susţinerea proiectului, şansele ei de a ocupa funcţia fiind minime. După depunerea şi soluţionarea contestaţiilor, operaţiune încheiată la finele lunii trecute, se pare că rezultatul concursului a fost modificat esenţial, o serie de întrebări fiind anulate (?!) şi o serie de răspunsuri au fost modificate greşit (!?). Pentru aceste aspecte şi pentru că membrii comisiei de examinare din INM au cunoscut numele contestatarilor, 17 judecători de la Tribunalul Bucureşti au intrat în grevă şi cer CSM invalidarea concursului.

Dar, oricum ar fi, este greu de presupus că un procuror atât de bine pregătit, încât să obţină o medie generală de 9,80, ar putea fi oprit din drumul pentru numirea de procuror general al PCAp Galaţi, funcţie pe care o ocupă cu delegaţie, în prezent.

Gelu CIORICI 6 - decembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...