logoImpact EST nr. 875 - 15.06.2021
Din motive judiciare, suspendam aparitia tiparita a Impact-est, incepand de saptamana viitoare (joi, 17 iunie). Cand va fi posibila reluarea acesteia, va vom anunta pe site-ul https://www.impact-est.ro (Redactor-sef Gelu CIORICI)

Ultima şedinţă a Consiliului Judeţului de acum câteva zile ne-a lăsat un gust amar, greu de descris, prin comportamentul şi vorbele Preşedintelui. A lăsa nesancţionate toate acestea, e la fel de nociv şi toxic precum prezenţa individului Preşedinte în fruntea divanului aleşilor judeţului. Considerăm impardonabilă complicitatea consilierilor „care este” întru golănia expresiilor triviale de tip NOU ale Preşedintelui anestezist Bacalbaşa, adresate unei FEMEI, unei DOAMNE, în plenul şi în văzul opiniei publice prezente cât şi al reprezentanţilor confraţilor noştri din mass-media. Şi, pentru că avem înregistrat totul pe reportofon (şi altele de-a lungul timpului), expresiile „penetrante” ale domnului doctor, ne bate gândul să le grupăm într-o culegere pe care să o dăm publicităţii în serial la gazeta noastră. Iată, la şedinţa cu pricina doamna profesoara-consilier, fost vicepreşedinte al CJG de CJ, a luat cuvântul, cuvânt ce a fost întrerupt intempestiv de domnul Bacalbaşa, gest care de regulă exprimă impoliteţea, lipsa de înţelegere, respect, după care doamna Tania a cerut să fie lăsată a termina ce are de spus, iar răspunsul lui Baca, poreclit în târg „Suleiman Magnificul” a fost terifiant, în limbajul obscen, cu ştaif al golănaşilor de rând, al subînţelesului miştocar de cartier, al masculului dominant ce a ejaculat pe gură „nu te lăsăm neterminată… doamnă”.

Toată lumea a rămas încremenită, apoi au urmat coate în stânga şi în dreapta, râsete cu subînţeles, jenă, vociferări (totul este înregistrat de cei care au filmat).

RUŞINE… până la Dumnezeu, Ruşine mare, pentru noi toţi. Iată, ce creaturi ne bântuie viaţa, ce lighioane de oameni am înscăunat prin manipularea şi păcălirea la care amărâţii sorţii au aderat din prostie. Un individ fără nicio performanţă managerială în administraţie, în economie, în social, înscăunat în cel mai mare fotoliu al Judeţului, un individ ce a căpătat notorietate (şi atât) prin şi cu ajutorul mass-media, al televiziunilor în primul rând. Apariţiile acestuia la tv erau deloc întâmplătoare, bine alese, bine gândite, pe o lecţie a propagandei interbelice înainte de război, de ascensiune a unor sceleraţi, a unor personaje ce ne dau frisoane şi astăzi, folosind o mimică asemănătoare şi un discurs „tare” care să impresioneze, să incite, folosind de cele mai multe ori citate (ce impresionează incultul) sau un umor de parşivenie cu rădăcini de mahala.

Ori, în atare condiţii, reţeta succesului a fost asigurată la un popor votant, îndobitocit cu bună ştiinţă de televiziuni şi publicaţii pe teme de show-uri păcătoase, can-can-uri, „alde” blonde şi pestriţe, manele şi toate scârboşeniile necesare vulgului.

Şi, uite aşa, am ajuns să avem un Preşedinte ales, frumos şi potent în limbă, aiuritor de deştept dovedit de cultura citatelor, un spiderman al DREPTĂŢII instaurate în primul rând prin darea în judecată a tuturor „găozarilor” ce îndrăznesc să-l supere cu gândul sau cu pana, a tuturor celor care nu-l plac, a tuturor celor pe care i se pune pata sau e duşman de clasă politică cu el, un Preşedinte procesoman cum nu s-a mai văzut pe aceste meleaguri.

Cu procesele de partea sa în mâna stângă, cu funcţia şi ameninţările în cea dreaptă, individul îşi permite să dea cu gura şi să jignească în plen o FEMEIE în mod mârlănesc şi infect: „nu te lăsăm neterminată…, doamnă!”

Ce caricatură de Preşedinte, fără morală creştină, răzbunător, cinic, egoist, frustrat, agresiv, arogant, egocentrist, fricos şi lipsit de iniţiativă, ni se dezvăluie din comentariile şi gura târgului, a colaboratorilor, a interpretării caricaturilor, fotografiilor şi prezenţelor publice, a acţiunilor personale, într-o analiză şi amprentare a celor de mai sus, fără dorinţa de a jigni, ci doar a pune în lumină ceea ce vedem, atât noi cât şi alţii, ca trăsături de caracter. La urma urmei, toţi ne-am câştigat dreptul de liber cugetători. Nu este aşa, domnule doctor?

De altfel, încet, încet, cam toată lumea cea bună din media, a început să priceapă cum e cu tinicheaua, cu vopsit gardul, cu forma fără fond, cu similitudinile până la copie ale arlechinilor sau clovnilor. Remarcile excesiv antisemite, naţionaliste şi şovine, a la „România mare” din perioada de glorie a lui Vadim, fiind apuse şi de netolerat într-o ţară integrată în Uniunea Europeană. Drept urmare şi apariţiile sau interviurile d-lui doctor-preşedinte s-au rărit rău de tot, ilustrând cele de mai sus.

Au trecut doi ani de mandat al Preşedintelui de CJ, ori concluzia noastră bazată pe ceea ce se întâmplă din punct de vedere economic, social, al dimensiunii bugetului, al strategiei de dezvoltare pe ansamblu al Judeţului Galaţi este una singură – DEZASTRU. Nota de plată va fi sigur achitată la sfârşit de mandat de PSD, care a inventat şi tolerează un individ cu apucături ce nu au nimic în comun cu titlul (mai nou) de profesor univ. doctor.

De altfel, Republicuţa noastră are de o sută de ori mai mulţi prof. univ. şi doctori decât în întreaga existenţă a învăţământului superior gălăţean de dinainte de ’89. Cu ce rezultate? Cui foloseşte? Asta este o discuţie pe care o vom dezvolta într-un alt articol.

Şi, totuşi, nu putem încheia fără a reproduce din nou ceea ce am văzut şi auzit: ochii de viezure, faţa întunecată, rictusul gurii smochinite, încordarea gâtului prin ridicare de umeri, urmate de sictirul expresiei golăneşti „nu te vom lăsa neterminată…, doamnă”. Ce veţi spune, doamnelor judecătoare, despre o astfel de sintagmă folosită de către un oficial de rang înalt al judeţului?

Observator 4 - iulie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...