logoImpact EST nr. 855 - 23.01.2021

Primăria Municipiului Galaţi sprijină organizarea evenimentului ”Ora Pământului”.
Pe 25 martie 2017 se vor stinge luminile şi se vor opri aparatele electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în intervalul 20.30 – 21.30. Scopul acestui eveniment este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în faţa problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie. În acest interval de timp, Corul Naţional de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”  va susţine un recital în aer liber în Parcul Eminescu alături de un grup de aproximativ 100 de copii. Participanţii la acest eveniment vor purta brăţări fluorescente şi vor cânta la lumina lumânărilor.
Programul ” Nicio Şcoală fără Cor” se află în parteneriat cu Programul Naţional Cantus Mundi, iniţiat în anul 2100, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal. Programul Naţional Cantus  Mundi a fost instituţionalizat prin HG 821/2014, devenind o Direcţie a Instituţiei aflată în subordinea Ministerului Culturii. Aşa anunţa/ademenea publicul, cu o zi înainte de eveniment, Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Galaţi.
Sâmbătă, seara, la „Ora Pământului”, gălăţenii au avut parte de un spectacol inedit în Parcul Eminescu. Adică, deşi era doar 25 martie, deja venise 1 aprilie, Ziua păcăliţilor. În loc de Madrigal, erau doar copii din coruri din şcolile Galaţiului, care au cântat şi încântat publicul.
Aşadar, am avut din nou o demonstraţie de aproximaţie în administraţie, cu improvizaţii la parcul cufundat în întuneric, cu felinare stinse, doar la lumina lanternelor. La neseriozitate Primăriei s-a răspuns cu una şi mai mare, cea a publicului, care n-avea nici lumânări, nici brăţări fluorescente. Bine, bine, se cântă „Vine, vine Primăvara”, „Andrii Popa”, „Ani de liceu” şi „Fost-am omul pădurii”, dar unde-I Madrigalul? Păi, explică dirijoarea corului,v-am păcălit, băi fraierilor, că nicio clipă nu s-a pus problema ca Madrigalul să cânte la Galaţi. Singura legătură cu Madrigalul a evenimentului a fost că micii artişti fac parte din Programul Cantus Mundi, iniţiat de Madrigal. Zâmbiţi, a fost o repetiţie reuşită, data viitoare va fi o păcăleală la scară şi mai mare.

S.V. 31 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Casa Agronomului a f

Aflată în administrarea Direcţiei Pentru Agricultură Judeţeană Galaţi, Casa Agronomului, ...

Buget de 4,7 milioan

Dă, Doamne, cu Aghiasmă Mare să auzim cum sfârâie cu ...

Final de an dezastru

Finalul anului 2020 a fost nefericit pentru fostul deputat Mihai ...