logoImpact EST nr. 866 - 15.04.2021

Ne uităm şi noi la televizor, ca toată lumea, iar într-o seară vedem minunea minunilor prin prostia întruchipată şi dovedită (a câta oară?) a viceprimarului de Galaţi, docherul nostru din port, Picu Roman. Ne uităm la TV, ne frecăm la ochi, Picu pus la două ace, cu batista la piept, într-o arătare gen „scos din cutie”, precum mafioţii din celebrul film „NAŞU’”, iar ce ne aud urechile întrece orice imaginaţie. Pe zicala conform căreia „prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul”, Picu începe să debiteze nişte enormităţi de începuse să se „umfle” microfonul reporterului şi să se crape televizorul. Tema era legată de vasele de croazieră străine care acostează la Galaţi (în sfârşit) şi ale căror pasageri sunt îmbarcaţi mai apoi în autocare ce se deplasează în satele din sudul Republicii Moldova, aici lângă noi, unde pasagerii au activităţi de cunoaştere a zonei rurale nemodificate de ştiinţă, tehnologie, dezvoltare, spre cunoaşterea tradiţiilor nealterate ale poporului moldovean.
Întrebarea reporterului era de ce se duc la ei şi nu opresc şi la noi, de ce noi nu suntem în stare şi alţii da, ce fac autorităţile din acest punct de vedere şi tot aşa. Şi ce credeţi? Acum urmează răspunsul terifiant al lui Picu, Viceprimarul oraşului, omul numărul doi al Primarului Pucheanu (pentru că celălalt Vice – Enache, nu mai există demult prin izolare şi nebăgare în seamă de Primar) care ne lasă pe toţi mască: „eu, Picu Roman am bătut Dunărea şi porturile ei de jos şi până sus şi viceversa, iar în porturile care opresc vasele de croazieră, acest lucru se realizează datorită jocurilor de noroc, curvelor şi prostituţiei, cât şi în mod deosebit al drogurilor. Noi, Galaţiul, gălăţenii suntem creştini-ortodocşi şi nu dorim ca acest lucru să se petreacă şi la noi”. Aşa că „gura mamii voastre de străini degeneraţi, mai bine nu opriţi, că ne contaminaţi cu viciile voastre, ne infectaţi cu ideile voastre, cu comportamentul, nu avem nevoie de voi şi bine ar fi să ne ocoliţi”. Ce gândire dementă, jalnică, de om mediocru, de PROST, de reprezentant al lumpenproletariatului, de om fără minte, de naţionalist şi izolaţionist, de baron al unei feude locale ce nu trebuie deranjate. O specie atât de rară, într-o ţară membră a UE, în anul de graţie 2018, rar ne-a fost dat să vedem şi să auzim, iar ruşinea noastră că acesta e gălăţean şi contemporan cu noi este fără margini.
De altfel, Picu Roman, repetăm, nu este la prima gafă de acest fel, nu este la prima prostie pe care o debitează, iar din puţul gândirii sale de îngâmfat prost am mai avut parte de-a lungul vremurilor.
Nu înţelegem sub nicio formă cum un astfel de ipochimen, de maimuţă (jignim un animal destept în comparaţie), de panaramă de om, poate să fie VICEPRIMARUL MUNICIPIULUI GALAŢI. Cum nu înţelegem partidele, consilierii, primarul de cum pot accepta o astfel de RUŞINE de Viceprimar. Oameni buni, nu e de râs, e de plâns, am mârlanizat conducerea Primăriei, avem un exponent BOU, iar unii se amuză.

Jap 26 - octombrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Pelicanii de la AJVP

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi ...

SIDEX-Liberty Galaţ

Din nou presa internaţională alocă prima pagină combinatului Liberty Galaţi. ...

Terenul ELNAV nu put

Aflăm că terenul de circa 11,4 hectare (nu nouă hectare) ...