logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

Alo, DIICOT, DNA, CURTEA DE CONTURI, SE AUDE?!

Măi fraţilor, vorba cuiva (nu oricine) din Primărie, „am scăpat de draku şi am dat de tat-su”. Cu aşa Primar ne-am căptuşit spre neliniştea şi batjocorirea banului public, după cum vrea puţa lui de mare fotbaliator, ajuns mai marele Republicuţei prin votul populimii îndobitocite. Am spus că a trecut perioada de graţie şi o să stăm cu bunghiul pe el, făcându-vă dovada că omul nu ştie cu administraţia, cu economicul, că nu îl doare în cur de nici unul din noi, că de fapt ştie doar ce a făcut toată viaţa, adică fotbal, bani pe orice cale discutabilă (vezi ce se întâmplă în prezent cu cei implicaţi în fenomenul fotbal), distracţii, vile şi maşini scumpe, muieri cât mai multe. Cel puţin asta cleveteşte gura târgului prin cafenele şi cârciumi, de unde ne-am inspirat şi noi. Noi venim acum să turnăm gaz peste foc şi să adăugăm dovezi la cele spuse de unii şi de alţii, arătându-vă cum se sifonează banii în stil mafiot, cu  gulerele albe, ştiinţific şi inginereşte, „legal” şi imoral, într-un oraş sărăcit, amărât, cu iz de Valea Jiului, cu zeci de mii de şomeri, şi unde, de sărăcie mii de oameni nu mai au bani să-şi plătească apa, căldura şi impozitele. 

 

Alimentare cu apă de la saca

Zilele trecute mă uitam în oraşul nostru european, cu un primar liberal, cum cisternele distribuiau apă la unele blocuri, la care apa era sistată, iar lumea, precum dobitoacele, stătea la rând, femei cu copii în braţe, ca să-şi umple găleata cu apă. Parcă am mai văzut aşa ceva prin Bangladesh sau Congo. Iar tu, Primar, şi voi consilieri liberali, socialişti şi democraţi, alde Rainea, Zanfir, Dima, Rotaru, Bucatanschi, Enache şi tot neamul, vă doare în cur de cei care fac foamea, de cei lăsaţi în frig şi fără apă, voi care aţi uitat de origine, de cei mulţi, de populime. Aţi cheltuit pe Sărbătorile galante, ale unui oraş mort, la care aţi adăugat şi pomenile de rigoare, fără neruşinare (părinţii voştri se răsucesc în mormânt când văd cum ridicaţi mâna la comandă), uriaşa sumă de 489.275 euro (adică aproape 22 miliarde de lei vechi). Cu banii aceştia, la un buget aşa de amărât ca al oraşului Galaţi, aveam alte priorităţi, pe spitale, şcoli, ajutoare pentru nevoiaşi, dar asta este altă poveste. Hai să vedem cum s-au cheltuit şi să ne facem cruce sau să ne apuce damblaua. Cică onorariile artiştilor care au concertat pe 30 noiembrie au fost de 58.000 euro. Am întrebat în dreapta şi în stânga, persoane avizate, impresari de la noi sau capitală, am folosit internetul şi  facebook-ul şi am aflat că Ţăndărică şi Fanfara „Zece Prăjini” i-a de regulă între 5.000-8.000 euro, Stelu Enache nu are o cotă mai mare de 2.000 euro, iar Bosquito şi Balkano, maximum 5.000 de euro, deci în total 15.000 euro, restul de 43.000 euro, să înţelegem că s-au cheltuit pe scenă etc este exclus. Hai să dăm jos încă 13.000 de euro (enorm) şi tot rămân „în aer” fără justificare cu temei 30.000 euroi.

 

Mariusică numără euroii precum Pristanda steagurile

Pentru concertul de pe 1 decembrie s-au cheltuit alţi 30 000 de euro, iar noi mergând pe acelaşi principiu şi surse, spunem aşa Cota de piaţă este următoarea: Bere Gratis între 5-6.000 euro, Silvy maxim 2.000 euro, Marian Codârlă idem, Blu Marquette&Carribean Band maxim 3.000 euro. Deci o diferenţă de aproximativ (cu largheţe) 25.000 euroi, hai fără scenă şi altele mai scădem, dat tot mai rămân 20.000 euroi. Alţi 34.000 euroi, cică s-au cheltuit pentru spectacolul folcloric din 2 decembrie cu Lăutarii lui Nicolae Botgros. Păi omul asta cu ai lui lăutari, nu au luat niciodată mai mult de 10.000 euroi (maxim) în România la un spectacol, la care dacă adăugăm celelalte cheltuieli (la înţelegere) masă, transport, eventual cazare, mai punem un 5.000 euro, dar diferenţa de 19 sau 20.000 euro unde este?

Cele două zile de festival folk cu Nicu Alifantis şi Mircea Vintilă la care au participat câteva sute (vreo două) de indivizi ca spectatori, se spune că ne-a costat uriaşa sumă de 38.000 euro. Aoleu, ne apucă burta, când oamenii ăştia au o cotă între 500 şi maximum 2.000 euro pentru un concert, hai să le dublăm, hai şi cheltuielile conexe (dacă au fost prevăzute în contract) şi tot nu ies vreo             25-30.000 euroi. La fâsul organizatoric, cu participanţi vreo 400 de rătăciţi, a lui Ştefan Bănică şi show-ul tehno-electro (mama mă-sii) cu DJ, nume sonore în domeniu, s-au cheltuit 56.000 euro, ori Bănică ia la un concert în aer liber maxim 10.000 euro, iar un DJ max. 2-3.000 euro. Restul pe ce draku s-a dus sau unde?

Concertul ultra select de muzică clasică „Europa Simphony” organizat pentru „elita” puterii a costat 45.000 de euro. NO COMENT. Dar moral?

Şi ultima sindrofie, cea dedicată revelionului a costat 168.000 euroi, după calculele celor din domeniu, impresari sau nu, a altora care cunosc, a altor informaţii din media de specialitate, toată panarama se putea face cu 100.000 euroi. Totalurile, plusurile şi minusurile, vă lăsăm pe dumneavoastră, dragi cititori, să le faceţi, ca să nu zică Primarul şi consilierii răspunzători că avem ceva cu ei, în afara Justiţiei şi organelor de control pe care le rugăm să ancheteze şi să se pronunţe, aşteptând cu speranţă să vedem sechestre pe averi şi executări silite.

 

Banii publici migrează din Galaţi ca maidanezii

Staţi, că nu am terminat, mai avem să vă spunem lucruri interesante şi care ar trebui să-i dea pe spate pe alde Nica şi Saghian, să pună pe jar Prefectul judeţului, „organele” şi mai ales societatea civilă şi orice om de bună credinţă din oraşul acesta. Deci, la licitaţiile organizate, nici o firmă din Galaţi nu a câştigat sau nici nu a aplicat ştiind cum se organizează şi adjudecă acestea.

Potrivit Primăriei, un SRL din Cluj a fost desemnat organizator al evenimentelor derulate pe tot parcursul perioadei 30 noiembrie – 31 decembrie 2012. Acesta s-a ocupat de contractarea serviciilor artiştilor, închirierea scenelor, efectele pirotehnice, a activităţii de pază şi ordine, pomana porcului şi a bibanului, împodobirea bradului. Purcoiul cu bani aici s-a răsturnat, numai că bârfele din târg şi zvonurile spun că firma câştigătoare este cea care organizează deplasările externe ale „Oţelului” şi că, la fel ca în prezent şi în trecut, în cadrul cheltuielilor de deplasare pentru Champions League, costurile au fost mai mari decât ale echipei CFR Cluj sau Steaua Bucureşti. Ştiau ei ce ştiau, din vechea conducere a Oţelului, cu Borş în frunte, de nu semnau şi nu erau de acord cu cheltuielile prezentate. Şi ca tot tacâmul să fie complet, de dedulcit la banii poporului blegit, s-a dat câştigătoare şi o firmă din Braşov, căreia i s-au concesionat 4800 mp în centrul oraşului, unde s-au montat 60 de căsuţe şi care a organizat „celebrul” târg al meşterilor populari şi nu numai. SRL-ul acesta a concesionat cu 3 lei/mp în centru şi 1,5 lei/mp la Sala Sporturilor. Ori chiriile luate pe căsuţe, pe servicii, pe mp, plătite de amărâţii meşteşugari cu mâna (nu cu şmenul) au fost extrem de exagerate. De unde şi profitul acestora, numărat în zeci de mii de euro, la care dacă adăugăm şi pe al celor din Cluj de peste 200.000 de euroi, vedem cât de profitabil este să faci afaceri cu Primăria Galaţi.

Primăria ca un club de fotbal privat

 Da, dar tot prin târg se bârfeşte, că ăştia din Braşov, nu sunt nici ei străini de fenomenul „Oţelul” şi că ar avea tangenţă cu activităţile de cazare şi cantonament al echipei de fotbal. Şi uite-aşa, încet, încet, începi să crezi că asistăm la lucruri mult mai perfecţionate, de rafinament al şmenului şi golăniei în sifonarea banului public. Tupeul, aroganţa, lăcomia, jemanfişismul, ating cote de neimaginat, omul e „bazat” când spune şi cere, că anul acesta (2013) o să avem o lună de distracţii, să cântăm şi să dansăm cu burţile goale de foame. Cică a dat „dispoziţie” ca serviciile din Primărie, Teatrul Muzical şi Dramatic, împreună cu Centrul Cultural (habar nu are că acesta este al CJ-ului) şi Arhiepiscopia (haida de, îi dă  ordin şi lui Casian), să facă o agendă de evenimente culturale, artistice şi religioase, toate bugetate de Primărie.

Oameni buni, opriţi NEBUNII (ul)! Ţara moare şi baba se piaptănă! Nu avem bani de nici unele, ţara şi, implicit oraşul, este în suferinţă, Guvernul vrea bani din piatră seacă, pentru  că nu are, noi strângem cureaua de  nu se mai poate, bătrânii ne mor de frig, nu avem medicamente şi tot aşa, iar ei vor să cântăm, adică ne dau circ, spectacole.

Dacă aşa stau lucrurile, aşteptăm ca oamenii responsabili, cei cu capul pe umeri să ia atitudine.

Între timp am aflat din surse demne de toată încrederea că circulă prin unele medii, pe ascuns şi pe şoptite, faptul că unele personalităţi ale francmasoneriei „adevărate”, sau unii reprezentanţi ai centrelor de putere economică şi implicit politică, se gândesc serios ca prin vară-toamnă  să-l debarce pe edilul şef, cu orice preţ prin „promovare”. La cât de isterizaţi sunt şi capii lumii politice, sună credibil o astfel de posibilitate.

Observator 10 - februarie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...