logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

Doctorul Cezar Irimia e un Cetăţean (cu „C” de la Cetate) care nu suportă să-i fie încălcate drepturile, pentru asta asumându-şi mereu riscul de a se opune ticăloşiilor din sistemul sanitar gălăţean, şi la nivel de persoane – şefi şi la nivel instituţional. Nu a învins de fiecare dată, dar a rămas un luptător devotat, fapt care i-a atras sancţiuni nu neapărat prin suferinţele pecuniare, cât mai ales prin sancţiunile administrative, care-l scot, legal, din orice competiţie pentru ocuparea unei funcţii timp de doi ani de la rămânerea definitivă a unei decizii. Acum dr. Irimia este din nou ţintă pentru conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, din cauză că incomodează şi ia atitudine împotriva încălcării legilor, ordinii interioare şi a drepturilor, situaţie care l-a determinat să se adreseze din nou Justiţiei şi Presei, instituţii în care are încredere. Pentru început îi vom cita întreaga petiţie pe care medicul în cauză a adresat-o managerului, dr. Mihaela Debita, şi, desigur, întregii prese pe care o citeşte şi pe care o agreează.

Titlurile şi intertitlurile aparţin redacţiei.

 

Doctor scos din timpul operaţiei pentru a fi cercetat disciplinar!

„Doamnă Manager, subsemnatul Dr. Irimia Cezar, medic primar Obstetrică-Ginecologie, secţia OG I a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, rog ca, în spiritul legii, să întreprindeţi o cercetare disciplinară a doamnei Dr. Şerban Elisabeta, medic primar, şef secţie OG I, despre modul INCALIFICABIL de scoatere a Dr. Irimia Cezar pe 16.06.2014, ora 08.45, din sala de operaţie nr. 6 Ginecologie, bloc operator, şi anchetat împreună cu Dr. Călin Alina Mihaela, şef secţie OG I, medic recuzat de Dr. Irimia Cezar din cauza conflictului de interese dintre cei doi (e cunoscută acţiunea în instanţă asupra modului fraudulos în care a preluat şefia secţiei OG I în 2011, neîndeplinind condiţiile de participare la concurs: avea 2 sancţiuni definitive şi irevocabile date de spitalul „Buna Vestire Galaţi” în urmă cu nici doi ani, lucru ce nu îi permitea să participe la concurs cu „Subsemnatul”)

Aceasta „cercetare disciplinară” e un mod deplorabil de a-i pune „pune pumnul în gură” Doctorului Irimia C., deoarece aşa cum recunoaşte şi Dr. Stătescu, şi ea consultase înainte mai multe paciente; şi nu eram singurii. Martori la cele declarate de mine sunt:

Foaia de Observaţie a pacientei Apostol, operată de Dr. Bratu şi Dr. Irimia pentru un prolaps genital grad III, operaţie începută de la ora 08,00 şi oprită circa 20 de minute pentru acea „cercetare disciplinară” întreprinsă de cele două colege: Călin M. şi Şerban E.

Asistentele: Chicoş O.; Nistor I.; asistenta ATI şi medicul rezident ATI care sunt trecuţi în protocolul operator.

Desfăşurătorul telefonic al apelului trimis de Dr. Şerban, la ora 08.45, către asistenta Nistor, prin care aceasta mă informa că este obligatoriu să mă prezint la acea cercetare.

Acest gest incalificabil al unui medic de a scoate din sală un alt medic în timpul unei intervenţii chirurgicale, cel puţin stupid, dacă nu penibil, arăta că nu aveţi nici un scrupul (inclusiv legat de viaţa unui om) pentru a vă atinge nişte scopuri cel puţin jenante.

În speranţa că veţi face de această dată o anchetă obiectivă (în spiritul legii, nu ca în alte situaţii):

 

Cazuri de protejare pe bani publici

 1. Cazul absenţei Dr. Stătescu apoape 3 luni din 4, în perioada ianuarie – aprilie 2013, când deşi era plecată la Paris, era pontată ca prezentă, faptă cunoscută, dar muşamalizată de Dr. Călin şi Dr. Debita Mihaela, faptă ce face obiectul unei plângeri penale la Secţia 3 Poliţie Galaţi.
 2. Cazul Dr. Călin Alina, cadru universitar, care 9 luni pe an, 2 zile pe săptămână, între orele 11.00 – 13.00 are cursuri cu studenţii în mijlocul secţiei obstetrică-patologică, în sala de mese, fiind plătită, astfel, de două ori (spital.facultate), prezenţa în civil a circa 50 de studenţi, fiind un real pericol pentru bolnavii internaţi în obstetrică-patologică. Vestita prevenire a infecţiilor Nosocomiale nu se aplică şi în această situaţie?
 3. Despre faptul că toate pacientele operate (cezariene) vin în civil să-şi scoată firele în sala unde a fost „prins” Dr. Irimia, neavând altă modalitate de a le scoate deoarece serviciul internări nu are dotarea necesară, lucru ce ar fi trebuit cunoscut de şeful secţiei Dr. Călin.
 4. Despre faptul că serviciul UPU este ca şi inexistent, nefiind nici o posibilitate de a examina nici o gravidă cu contracţii, ŞTIŢI DOAMNĂ MANAGER?
 5. Ştiţi că acea gravidă văzută de Dr. Irimia a fost trimisă sus de către asistenta de la internări, deoarece medicul de sector nu era de găsit?? Şi că pacienta în cauză a născut în aceeaşi noapte? Ştiţi Doamnă Manager? Nici nu aţi studiat problema!”

 07.07.2014

 Dr. Cezar IRIMIA

 

UPU – SMURD nu există, iar consultările la internare se fac în condiţii de şantier!

Am discutat cu dr. Cezar Irimia şi pe aspectele imputate prin Decizia nr. 622 din 30.06.2014, emisă în baza cercetării disciplinare a comisiei întrunită şi asumată de managerul spitalului, dr. Mihaela Debita, cât şi despre petiţia adresată acesteia şi presei, aspectele punctate fiind însuşite de către petent.

Ne oprim la partea a doua a petiţiei doctorului Irimia, parte care poartă intertitlul nostru „Cazuri de protejare pe bani publici”.

În legătură cu punctul „1.”, dr. C.I. ne-a explicat în detaliu acest aspect şi am consemnat că absenţa pontată ca prezentă (!) a dr. Stătescu se datora unei situaţii nefericite. Soţul ei era internat la Paris, aspect care reclama fireasca ei prezenţă lângă soţul suferind. Dar, dincolo de aspectul uman pe care îl înţelegem, şi compătimim cu solidaritate o astfel de situaţie, vine acea colegialitate manifestată prin ilegalităţi comise pe bani publici de către şeful secţiei Obstetrică – Ginecologie I, dr. Mihaela – Alina Călin şi de către managerul numit politic al SCJU Galaţi, dr. Mihaela Debita.

Absenţele necesare şi fireşti ale dr. Stătescu puteau fi suplinite prin concedii de odihnă, concedii fără plată, zile de recuperat, în nici într-un caz asigurându-şi-le prin ilegalităţi comise cu parafa personală, care, în acea perioadă reclamată de dr. Irimia, a fost lăsată la îndemâna asistentei Bălan. Medicul petent mai punctează că există dovezi şi probe că parafa în cauză era aplicată pe fişele de internare şi pe anumite externări, ilegalitatea fiind comisă pentru a se motiva prezenţa absenţei dr. Stătescu, toate astea asigurându-i continuitatea salariului din bani publici.

Să ne spună dr. Debita şi dr. Călin cine îi făcea gărzile colegei lor nevoită să facă naveta la Paris.

La punctul nr. „2”, ajungem la dr. Alina Călin, şefa secţiei OG I. Recitiţi-l şi veţi constata în ce hal de manageriat sanitar ne situăm. Zero respectarea minimelor reguli, norme şi legi, toate în dispreţul cheltuirii banului public. Priviţi că doamna dr. Călin, nouă luni din an, două zile pe săptămână (între orele 11,00 – 13,00) îşi suprapune activitatea universitară cu aceea de medic şi şef de secţie, încasând salariu din bani publici din două instituţii bugetare. Dar sustrăgându-se de la programul uneia, în favoarea celeilalte.

În fond pretându-se, cu totală inconştienţă, la un banal furt din banul public, sport practicat la nivel naţional în toate instituţiile publice bugetare, numărul celor pentru care ar trebui ca ziua de lucru să aibă măcar 24 de ore, fiind uriaş şi de natură a secătui banul public.

 

Vinovatul de serviciu pentru că a consultat o pacientă în travaliu

Am ajuns la punctele 3,4 şi 5 din memoriul „vinovatului de serviciu”, dr. Cezar Irimia. Şi iată ce am consemnat: Da, e drept, consultam, dar acea pacientă era deja în travaliu şi, anterior, alţi colegi de ai mei consultaseră, în acelaşi loc şi în aceleaşi condiţii, alte cinci gravide. Pentru că nu există gălăţean adult care să nu cunoască aspectul că nu există condiţii de consultaţii nici la UPU – SMURD, unde sunt condiţii de şantier în lucru, nu de spital public, iar în vechile cabinete de internări nu există dotări. Cum să consulţi o gravidă în travaliu fără masă ginecologică? Aceeaşi situaţie precară există şi în Policlinică. Suntem ca aparatură, dotări şi condiţii ca acum 40 de ani. Dar numai eu sunt cel urmărit, vinovatul de serviciu, cum se spune¤, am încheiat consemnarea.

Eu nu mai pot fi surprins, căci ştiu şi ca pacient şi ca jurnalist şi, uneori şi ca aparţinător, că Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi nu mai poate fi salvat. Un singur leac este pentru acest pacient îmbolnăvit grav de managementul pesedist al ultimilor 15-20 de ani: dat foc, dinamitat, arat şi semănat gazon.

Sau, construirea unui Spital Clinic Regional, pe cele 20-25 de hectare de teren unde a fost unitatea militară de pe str. Ştefan cel Mare. Căci un 10-15 hectare de parcuri, vegetaţie, arbori, fântâni arteziene şi parcări inteligente ne-ar aduce unde am intrat degeaba: în Uniunea Europeană.

Persoanele vizate de către petent ne pot trimite spre publicare argumentele lor.

Gelu CIORICI - ŞIPOTE 11 - iulie - 2014

2 Responses so far.

 1. cristi spune:

  bine ca se achizitioneaza elicoptere,de ce sa functioneze UPU ?

 2. Claudia spune:

  Are dreptate Dr. Irimia!Rusine colegilor care-l blameaza!Eu am ajuns noaptea la 2.30 cu salvarea, fiind insarcinata, iar medicul de garda o doamna cu multe ifose da pe ce nu stiu,nu putea fi trezita din somn, la fel ca si colega ei care a efectuat a doua zi vizita la salon, nepasatoare,indiferenta,iar acum e mare zmeu!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF