logoImpact EST nr. 868 - 23.04.2021

La 31.10.2013 Asociaţia datora Apaterm 2,33 milioane lei

În curând vă vom ului cu rezultatele unei documentări aflată în curs, privind dezmăţul financiar pe care îl practică administratorii Asociaţiilor de Locatari, toleraţi cu voie sau din prostie or dezinteres de către preşedinţii de asociaţii şi comisiile de cenzori ale acestora. Descoperirile de până acum ne arată că a fi administrator de bloc e un mare noroc, oricât de prost ai fi. Meseriaşii în cauză plimbă banul de la o asociaţie la alta de întrec până şi celebra ruletă rusească. Mai mult, ei cumulează din administrarea câtorva asociaţii salarii şi de peste 120 milioane de lei vechi. Până atunci, însă, luaţi de-acilea cazul pensionarei Bold şi a fiicei sale, cea înrăită în păcănele!

 

Datoria medie pe apartament: 10.722,7 lei

Din datele oficiale pe care le deţinem, rezultă nişte cifre care arată că Galaţiul, şi din punctul de vedere al datoriilor către utilităţi, a atins statutul de Valea Jiului. Iată, datoria medie pe apartamentele racordate la sistemul centralizat de încălzire se cifra, până la acest nou sezon de furnizare, la 10.722,7 lei. La această cifră mai adăugăm şi o datorie medie pe apartament către apă canal de 2.500 de lei şi ne rezultă ameţitoarea sumă – stai să o exprimăm în lei vechi, s-o înţeleagă tot datorul – de 132.227.000.

Dar să revenim la situaţia în care se află Asociaţia 714, alcătuită din blocurile N 11, N 12 şi O 4, situate în Micro 38. Din datele oficiale şi cele transmise de către proprietari şi de către cei din conducerea asociaţiei, rezultă că avem de-a face cu un caz de natură penală.

Iată, cea mai veche factură de energie termică neachitată este din APRILIE 2004! Degeaba are APATERM  o sentinţă judecătorească definitivă, în favoarea ei şi cu executare silită şi sechestrare pe încasări. Toate avertizările furnizorilor s-au dovedit inutile. În perioada 1-13 noiembrie, Asociaţia 714 a plătit către Apaterm doar 1.200 de lei. Vă vine să credeţi că de la trei blocuri au plătit întreţinerea doar cinci-şase proprietari?

Secretul ne-a fost desluşit tot de către petenţii noştri, sechestrul pe încasări devenind inutil şi prea mic în faţa viciului fiicei administratorei, care este o pensionară aflată la vârsta senectuţii. Da, şi ni se relatează în petiţie că odrasla lui madam Tinca Bold este o împătimită a păcănelelor, mai ceva ca bivolul de Viorel Lis.

Este clar unde sunt banii, cu tot cu sechestru!

V-am prezentat doar un caz mărunt din cele câteva sute care dijmuiesc slabele încasări de la populaţia sărăcită de către clasa politică şi de către afaceriştii de carton, cărora le-a fost dată pe nimic industria şi agricultura acestui judeţ, pe care dacă tot le-au luat de haram, de haram s-au dus.

Gelu CIORICI 6 - decembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DIICOT–S.C. s-a ju

Ordonanţa dată la comandă a condus la prescrierea faptelor Despre Cătălin ...

Gupta şi colosul s

Financial Times, citat de Ziarul Financiar, aduce din nou în ...

Îndreptare

Bună dimineaţa, Doamna Senator! Îmi prezint eu scuze în numele ...