logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021

Nu ne iluzionăm că scriem cu folos despre un caz care ar cam fi timpul să fie rezolvat. Au trecut zece ani, la dracu, şi Consiliul Local plin de oameni de bine (pentru ei înşişi) se face că reprezintă interesul cetăţenilor. Inclusiv interesul familiei lui Titinel Fotache, care aşteaptă de zece ani să obţină titlu de proprietate pe pământul de sub casa ei din Bădălan. Până când răspunsurile vor fi obţinute prin instanţă (dacă nu ştiaţi, aşa se obţin informaţiile de la Primăria Stan, după ce se face reclamaţie administrativă la Tribunal, pentru sfidarea legii informaţiilor publice), să exersăm 10 întrebări de test pentru dl. şef (iritat şi uşor isterizat) de Serviciu, Adrian Bucur.

1. Cum va proceda Primăria Galaţi pentru a rezolva problemele sociale ale familiei Fotache Titinel, care a construit o casă pe terenul Primăriei din str. Temişana nr 61 fără autorizare de construire, după pronunţarea Tribunalului Galaţi în dosarul 22861/233/2012 – de a respinge cererea lui Titinel Fotache privind obligaţia de a face –adică obligarea Primărie de a emite autorizarea de construire?

2. Cum pot fi explicate deciziile contradictorii ale funcţionarilor Primăriei în cazul Fotache, care a cerut concesiune pentru teren cu destinaţia construcţie locuinţă, dar a primit terenul în chirie pentru grădinărit, deşi se cunoştea că grădinăritul pe terenul din jurul casei este imposibil, deoarece este plin de pietre şi deşeuri metalice şi chimice de la activităţile industriale din zonă?

3. Dată fiind situaţia materială precară a familiei Fotache Titinel – fără venituri – şi având în îngrijire cinci copii minori, dacă poate fi aplicată vreo prevedere legală pentru a scuti/ajuta pe Titinel Fotache pentru plata impozitului pe maşina pe care a vândut-o fără acte de vânzare-cumpărare, vânzare cerută de plata în regim de urgenţă a lucrării de instalare a liniei de alimentare cu energie electrică ?

4. Dacă este legală reţinerea alocaţiei copiilor familiei Fotache – prin Serviciul de Impozite şi Taxe – pentru plata impozitului pentru spaţiul de grădinărit şi pentru impozitul pe automobil ?

5. Cum trebuie rezolvată just şi rapid problema declarării domiciliului stabil al copiilor familiei Fotache la adresa unde familia are închiriat un teren pentru grădinărit, fiind urgent nevoie de emiterea cărţii de identitate?

6. Dacă poate interveni Primăria, prin serviciul Social, pentru a rezolva legal somaţiile societăţii Electrica către familia Fotache Titinel, privind rezilierea contractului de furnizare a curentului electric pentru un domiciliu inexistent în acte?

7. Dacă are Primăria Galaţi vreo obligaţie privind ajutorarea materială a familiei Fotache Titinel, compusă din 7 persoane, şi care nu are nici un venit stabil – ambii părinţi sunt şomeri şi nu beneficiază de ajutorul minim garantat ?

8. Ce probleme juridice, administrative, civile sau penale ridică rezolvările confuze, tergiversate sau evitate de funcţionarii Primăriei Galaţi în acest caz? Dacă sunt pasibili de consecinţe civile sau penale funcţionarii Primăriei care nu numai că nu sprijină cu nimic această familie cu venituri foarte mici, ci dimpotrivă, o hărţuiesc şi îi blochează toate demersurile pentru intrarea în legalitate? Dacă vor fi sancţionaţi funcţionarii care timp de 10 ani l-au determinat pe Titinel Fotache să întocmească acte de trecere a terenului în cauză din domeniul public în cel privat al Consiliului Local, pe propria cheltuială a lui Titinel Fotache?

9. Dacă este de domeniul penal emiterea titlurilor de închiriere teren pentru grădină în str. Temişana nr 61, fiind evident că pe terenul închiriat exista la data respectivă casa de locuit a familiei Titinel Fotache? Ce consecinţe induc aceaste emiteri de documente pentru fostul şef al  serviciului închirieri, concesionări, vânzări terenuri, Ionel Burtea?

10. Ce dispoziţii a primit Poliţia Comunitară privind demolarea casei în care locuieşte familia Titinel şi Nicoleta Fotache, împreună cu cei cinci copii?

Să facem şi câteva flotări de heirupism şi miserupism. Uraaaa! Timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim! Cine munceşte? Consilierii şi funcţionarii, băi nene, în timpul care le rezolvă pe toate (mai ales prin moarte).

Silviu VASILACHE 3 - aprilie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...