http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 977 - 14.04.2024

Am întâlnit, cât timp am petrecut acolo, zeci de oameni bolnavi, personal insuficient și suprasolicitat. Se practică o metodă cel puțin ciudată, dacă nu lipsită de profesionalism.Angajații UPU Galați te duc cu zăhărelul să pleci de lângă persoana cu care ai ajuns din nefericire în urgențe. Urmează apoi să ți lase pacientul pe care îl însoțești (mama, cazul de față) fără o gură de apă câte 4,5 ore! Acesta e motivul pentru care ochii aparținătorilor nu sunt lăsați să fie pe pacient.
După care îți trimite prin alte spitale pacientul, deși pe fișa medicală scrie clar motivul pentru care a fost adus cu ambulanța!
Am întâlnit un singur medic cu coloana vertebrala, norocul meu, căci nu sunt atât de mulți precum ar fi normal. Normalitatea sistemului de sănătate la noi este o utopie.
Ulterior, după ce este plimbat printre spitale, cu fișa în mână, aparținătorul este sunat pentru a fi întrebat pentru ce urgență medicală este trimis pacientul în urgențe. Aceasta în contextul în care personalul de pe ambulanță completase fișa medicală cu toate detaliile la preluarea pacientului (mama), incluzând starea exactă a sa la momentul preluării. Se fac investigații medicale uzuale și se constată că nu este pentru internare, deși starea pacientului este vizibil deteriorată.
Analizele arată clar că este necesară o spitalizare măcar câteva zile pe secția geriatrie. Însă nu este considerată a fi o urgență medicală și trebuie respectată o procedură, telefoane, programări. Astfel te expediază înapoi acasă, spunând că îți vor trimite pacientul într-o oră, maxim două, cu ambulanța (alt aspect care dovedește starea generală precară a pacientului).
Alergi pe străzi pentru a nu ajunge ambulanța înaintea ta la domiciliu cu pacientul, dar, surpriză, ambulanța cu pacientul nu a ajuns. După zeci de telefoane primești răspuns că nu sunt ambulanțe și este posibil să vină și la ora 24 când se mai eliberează. Unde este pacientul în acest timp? Nu știm. Nici în ce stare este nu știm, știm doar că așteaptă ambulanța.
Deja trecuseră 4 ore pe care mama mea le-a petrecut singură în UPU, fără măcar o gură de apă, nemâncată de cu o seară înainte, diabetică, cu alte boli. A primit 2,3 perfuzii, la cererea expresă a mea, pentru că nimeni nu avea timp să vadă că nu mai are nici un ser.
Apelezi în această fază la ambulanță particulară, pentru a rezolva situația. Știți tariful pentru un astfel de serviciu? 100 de euro, tarif de zi (redus special pentru mine că am copil cu autism)!
Oameni buni, cum de puteți cere asemenea sumă de la Spitalul Județean până în strada Traian?
Am înțeles că sunteți privați, cereți cât vreți, dar pare că există o legătură între lispa ambulanțelor la Spitalul Județean și ambulanța privată.
Când am anunțat că vin să mi iau mama cu mașina proprie i-au schimbat un pampers, căci ea era deja udă peste tot de urină, băltea în propria urină, de asemenea pe haine și pătură. Era efectiv udă până în ceafă de urină, așteptând ambulanța. Atenție la pacient, zero!
Schimbați din temelii tot, faceți spital nou, angajați personal, faceți pentru Dumnezeu ceva că vă mor oamenii cu zile în UPU. Cazuri sunt sufieciente încât să luați măsuri. Doar că acestea nu se iau și oamenii mor cu zile.

Maria Andrei 14 - martie - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Azi, 1 aprilie, ora

Sursa: Ed Hilar

ARGOUL

Definit ca „limbaj convenţional folosit mai ales de vagabonzi, răufăcători, ...

RESPECT...

Respect toate ființele lăsate de Dumnezeu pe Pământ! Se înțelege că ...