http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 926 - 30.11.2022

Alina Grosu era o salariată în compartimentul financiar-contabil al Spitalului Judeţean de Urgenţe „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi. Dar de când Alina-Valentina Dobrea, directoarea generală sau managera Spitalului Judeţean i-a devenit naşă în urma căsătoriei acesteia cu un agent de poliţie, prin Firma „Naşul ZEUS SRL”, ea a urcat în schema bugetară, devenind director financiar-contabil. Dar în 2018 ea s-a lovit de colţurile Direcţiei Generale Anticorupţie – ST Galaţi, procurorul de caz trimiţând dosarul în instanţă. Madam Grosu oferise atunci pe tavă subiectele probelor de la scris şi oral unei concurente care aspira să ocupe un post TESA în cadrul instituţiei de sănătate publică. Dar faptul că ea şi soţul poliţist au fost cununaţi de ZEUS-Dobrea Marius, fost comandant al Poliţiei Municipale Galaţi, acum director al Poliţiei Locale, şi de soaţa sa, Alina-Valentina, cununaţi la nunta de argint de către primarul Pucheanu, eternă manageră a Spitalului Judeţean, a contat mult şi mulţi ani pentru Alina Grosu. Iată că a reuşit să fie înlocuită din funcţie abia după patru ani, nou numita fiind Florentina Mihai.
A drakului de greu se învârt rotiţele în sistem, când lubrifiantul acestora este amestecat cu nisipul pesede. Dar mai ales şi pentru că şefa de la Resurse Umane din spital este Vali Gheorghiu, căreia „Naşul ZEUS SRL” i-a botezat copilul.
Şi dacă tot suntem la capitolul schimbări în sistemul de sănătate publică al judeţului Galaţi, care a fost mereu şi este ciorba pesedeului, se cuvine să vă spunem că director îngrijiri al Spitalului Judeţean este asistenta medicală Mariana Skowronscki. În anul fiscal 2021, ea a avut un venit net de 65.431 de lei. Soţul, Anton, a avut o pensie de 21.024 de lei. Ca averi, ea declară că au un apartament de 47 mp, cumpărat în 1991, şi o casă de locuit de 92 de mp, situată în comuna limitrofă Şendreni, cu care soţul a venit în 2009.
Mică ţara, darămite Galaţiul !

Gelu CIORICI 17 - noiembrie - 2022

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fostul Grand Hotel,

• Universitatea „Dunărea de Jos” se aruncă la cinci milioane ...

Cumătra lui ZEUS

Alina Grosu era o salariată în compartimentul financiar-contabil al Spitalului ...

O familie de medici

Încă din anul de greaţă 1990 şi până în anul ...