http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 926 - 30.11.2022

De multă vreme n-am mai pomenit în publicația noastră numele domnului primar Pucheanu. Și asta nu pentru că nu am fi avut motive. Dar năzbâtiile PNL-iștilor au fost mai mari și mai importante. Iată că un nenorocit de potop, cu apă din abundență (la irigații nu avem așa ceva), cu furtuni de domeniul groazei, ne-a pus în situația de a ne aminti de don Ionuț Pucheanu, dar, mai ales, de subordonații dumnealui. Care, de bună seamă, îmbracă culoarea roșie a PSD-ului. Și-acum, să trecem la concret: În după amiaza zilei de 23 iunie 2021, intempestiv, asupra Galațiului, municipiu și județ, s-a abătut un musafir cu numele URGIE. Apă de nu vedeai la câțiva metri, grindină de toate mărimile, vârtejuri înspăimântătoare, furtună de credeai că se v or dărâma blocurile!

În aceste condiții, doi salcâmi uriași, aflați, unul în fața blocului D10, și celălalt la blocul D11, au fost smulși din pământ și trântiți peste mașinile aflate în parcare, blocând totodată parcarea în care se aflau 60-70 de autoturisme. Despre eventuala intervenție a ambulanței sau pompierilor, slabă nădejde.

Așadar, am sunat organelle abilitate.

La 112 mi-a răspuns o doamnă care a vorbit civilizat. Dar atât. Un domn, polițist din câte am aflat, m-a îndreptat spre reprezentanții primăriei. Pompierii n-au putut fi contactați. Personalul angajat de la primărie, care, prin fișa postului, ar trebui să se ocupe cu problemele de genul acesta, pe lângă faptul că mi-au vorbit total necivilizat (când vor realiza acești ipochimeni că sunt plătiți din banii noștri?) mi-au spus din vârful limbii că „ știm, dom’le, o să venim”. Astăzi este în 25.06.2021, iar de venit, nici vorbă. Oamenii de la blocurile D9, D10, D11 și K13 care erau afectați de dezastrul natural, s-au mobilizat, care cu drujba, care cu topoare, securi, ferăstraie, și au făcut ceea ce trebuia să facă salariații domnului primar. Dar trunchiurile, crengile, și tot ce a rezultat de la îndepărtarea lor din carosabil, ocupă trotuarele și anumite spații dintre blocuri, destinate pietonilor. Tare sunt curios să văd ce măsuri va lua dom primar.

Ioan Dan Pintilie 25 - iunie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fostul Grand Hotel,

• Universitatea „Dunărea de Jos” se aruncă la cinci milioane ...

Cumătra lui ZEUS

Alina Grosu era o salariată în compartimentul financiar-contabil al Spitalului ...

O familie de medici

Încă din anul de greaţă 1990 şi până în anul ...