logoImpact EST nr. 843 - 20.10.2020

Televiziunea multiplex – soluţie la propaganda antiucraineană rusească din Bugeac

Şeful Administraţiei de Stat Regionale Odesa promite să rezolve problema perenă a Basarabiei, de a fi intoxicată şi dezinformată de canalele de propaganda ruseşti. Preşedintele Administraţiei, Maxim Stepanov, scrie pe pagina sa de internet că trebuie acţionat pentru a rezolva problema de predominanţă în grilele de programe de televiziune recepţionate în Basarabia, a canalelor de televiziune ruseşti.
„Cele mai multe dintre canalele tv din regiunea Odesa sunt de origine rusă. Aceasta este o problemă gravă şi durează de prea mult timp”, spune preşedintele Administraţiei.
Potrivit lui, soluţia la această problemă este o tranziţie la televiziunea digitală totală, şi anume lansarea multiplexurilor suplimentare. „Până la 1 iulie 2017, vom elimina recepţia analogică din reţelele locale, şi sunt sigur că vom putea, fără excepţie, pe tot teritoriul regiunii, să transferăm  responsabilităţi radiodifuzorilor de a introduce semnalul digital” – a spus guvernatorul.
Este notoriu faptul că locuitorii Basarabiei aproape că nu se uită la TV naţional ucrainean şi la emisia din Odesa, precum şi situaţia de precedent existentă în zonă-antenele abonaţilor tv sunt reglate pe frecvenţele televiziunilor ruseşti, sunt angajate  în propagandă anti-ucraineană.
În raioanele de sud ale regiunii Odesa, circa o jumătate de milion de oameni trăiesc conectaţi la propaganda rusească, ei sunt de fapt în imposibilitatea de a vedea programele oficiale ale canalelor de televiziune ucraineanene, centrale şi regionale din Odesa, deoarece antenele convenţionale nu pot primi un semnal de calitate. Dintre canalele din Ucraina, cel mai bine recepţionate sunt programele „Inter“ şi „1 + 1“. Recepţia programelor tv locale în raioanele de sud ale regiunii este nesatisfăcătoare, şi prin calitatea slabă a programelor, dar şi prin folosirea unor standard de emisie neconforme cu posibilităţile tehnice ale receptorilor.
Chiar dacă redifuzarea programelor canalelor de televiziune ruseşti în Ucraina este interzisă, mulţi dintre locuitorii din Basarabia recurg la recepţia canalelor de televiziune ale agresorului, cu antene de staţii sau prin satelit. În cazul în care satul este situat în apropiere de graniţa cu Transnistria, canalele transnistrene esenţiale retransmit televiziunea din Rusia. Pe de altă parte,  transmisia televiziunii pe internet şi prin satelit face imposibilă blocarea recepţiei canalelor de televiziune ruseşti.
Din cauza lipsei unui repetoriu de programe puternic, recepţia emisiunilor tv din zona Odesa este sporadică. Şi, din moment ce nu există nici o informaţie cu privire la ceea ce se întâmplă în Odessa, atunci există zvonuri. Districtele nu se simt informate despre actualitatea de la centrul regional, şi vice-versa, oficialii din Odesa ştiu puţine lucruri despre ceea ce se întâmplă în regiuni. Sudul Basarabiei  detaşat de informaţiile de la Odessa, rămâne conectat la programele ruseşti din Moldova şi la actualitatea din România.

S.V. 21 - aprilie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cinema City redeschi

Orice se poate schimba în această perioadă, de aceea bucuria ...

Inspectorii ANAF Ant

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, ...

Galaţiul este ocoli

Autostrada şi calea ferată lungă de peste 2000 de kilometri, ...