logoImpact EST nr. 849 - 24.11.2020
logo

logo

Există bănuieli temeinice vehiculate mai ales în SISTEM, dar care s-au propagat bine şi în frontiera gălăţeană „Giurgiuleşti”, cum că Sebastian Ghiţă putea fi scos prin fugă din România „Statul-ui suntem NOI” mult mai simplu pe aici, prin est, serviciile paralele  cu cele favorabile lui Ghiţă fiind mai puţin vigilente pe partea asta de frontieră. Din discuţiile pe care le-am avut cu o serie de persoane de „graniţă” scenariul cu Sebi Ghiţă scos din ţară prin Punctul de Frontieră Giurgiuleşti, poate părea plauzibil că logic este sigur.

SIS, implementat de ASESOFT

Ca firmă de casă a serviciilor nebifurcate decât acum, după exportarea lui Ghiţă, care a dus la căderea numărului doi din SRI, adică a principalului exponent al BINOMULUI, ASESOFT este firma care a implementat Sistemul de Informaţii Schengen (SIS), în toate punctele de trecere a frontierei dintre România şi Republica Moldova. Implementarea şi întreţinerea softurilor a fost asigurată şi în R. Moldova tot de Asesoft, firma lui Sebi Ghiţă.
Deci, salariaţii Asesoft, inclusiv patronul puteau croşeta cum voiau frontiera de est a României, fără să fie controlaţi, număraţi… De pildă, aşa cum ne spun cei care se „ciocnesc” cu astfel de întâmplări şi care, evident, au dorit să-şi păstreze anonimatul, o echipă de cinci persoane de la Asesoft intră prin vama Ungheni şi coboară cu verificarea softurilor şi la basarabeni şi la noi, până la Giurgiuleşti, pe unde mai intră în Galaţi-România doar patru sau trei persoane. Nimeni nu are o evidenţă strictă a acestora, intrările şi ieşirile salariaţilor Asesoft nefiind consemnate nicăieri.

Pe Ghiţă l-au exportat de Crăciun!

Aşadar, Ghiţă se afla sub control judiciar, instituit de DNA şi filat de poliţie şi servicii, ceea ce implica să se prezinte săptămânal la postul de poliţie din Ploieşti, unde îşi avea – are domiciliul. Luni, 19 decembrie 2016 a fost ultima dată când şi-a prezentat batista şi unghiuţele la control. Pe 28 decembrie, adică după Ignat şi Crăciun, când alde „Ghiţă” sunt tăiaţi (Ignatul este pe 20 decembrie mereu) şi apoi mâncaţi, Sebi Ghiţă S-A FOST EXPORTAT. Momentul a fost inteligent gândit de Ghiţă&SISTEMUL din afară „Statul suntem noi”. În astfel de zile, poliţiştii şi sereiştii care-l filau, chipurile pe Ghiţă, îşi numărau în gând purceii şi bidoanele de vin care le soseau în lipsă la domiciliu. Iar poliţiştii de frontieră încingeau deja ceaunele cu tochitură frăţească româno-moldovenească!
Dar să revenim la exemplul de croşetare ca metodă de lucru a salariaţilor Asesoft care au implementat SIS şi care asigură şi mentenanţa acestuia pentru ambele frontiere. De la Botoşani şi până la Galaţi, inclusiv parte a frontierei pe Dunărea de la Brăila, centrul de comandă pentru cei 753,4 kilometri de frontieră este situat la Iaşi.
De pildă, comandatul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi (ITPFI), poate anunţa, conform uzanţei, că un număr de „n” persoane de la Asesoft urmează să treacă pe la Giurgiuleşti să asigure mentenanţa la Sistemul Informatic Schenghen (SIS) de la vecinii noştri din Moldova în punctul Giurgiuleşti, apoi vor merge spre Punctul de Trecere al Frontierei Oancea unde vor verifica softul frontierei moldoveneşti şi vor trece frontiera în partea românească pentru a-şi face treaba. Ehei, din acest „n” care au trecut prin Giurgiuleşti, câţi „n” au revenit în ţară prin Oancea, nimeni nu poate şti căci, repet, obiceiul este ca trecerile experţilor Asesoft să nu fie consemnate, nici ca NUME, nici ca NUMĂR. De aia pare destul de plauzibil ca lui Sebastian Ghiţă să-i fi fost ales să fie exportat pe la Giurgiuleşti.

Efectul şi defectul „Ghiţă”

Personajul noastru şi-a pregătit temeinic şi plecarea lăsând o grea moştenire de înregistrări, inclusiv imagini, despre şi cu personajele BINOMULUI de Putere a unui stat paralel, care îi avea (are) la vârf pe generalul Florian Coldea şi pe procurorul şef al DNA – Structura Centrală, dr. Laura – Codruţa Kovesi.
După cum ştiţi, de la Crăciun şi până la Paştele creştin, urmând să continue până la Paştele cailor, televiziunea patronată de către SG a difuzat cu picătura chinezească, precis şi după un plan bine gândit şi bine respectat, această teribilă serie de dezvăluiri înregistrate. Preluate fiind de aproape toată mass media, bulgărele „Realitatea” TV a crescut şi creşte în progresie geometrică încât BINOMULUI i-a căzut braţul armat reprezentat de SRI. Deci, marţi, 17 ianuarie 2017, la mai puţin de o lună de la exportul lui Sebi Ghiţă, generalul Florian Coldea este… demisionat… ca să nu-şi piardă pensia de 25.000 de euro. Asta după ce 12 ani a fost şeful structurii operative a SRI. Dar lovitura nu a fost simţită, încă, din plin de partea executivă a binomului: capii DNA dimpreună cu exponentul lor, Laura – Codruţa Kovesi.

Noi l-am exportat, dar nu la sârbi

Am uitat un amănunt. Fix pe 19 decembrie 2016, când s-a prezentat ultima dată la controlul judiciar, lui Ghiţă i se încheia şi mandatul de parlamentar, deci îi expira şi imunitatea şi, posibil, şi paşaportul diplomatic. Oricum, acesta nu-i folosea la nimic pe frontiera de est de la Giurgiuleşti.
Cu trei zile înainte de Paşti, adică pe 13 aprilie 2017, după aproape cinci luni de zile de „urmărire” prin INTERPOL, Sebi Ghiţă s-a aranjat prins la Belgrad. Sistemul din spatele lui a luat o astfel de decizii târzie, la patru luni de la spargerea BINOMULUI, din cauză că dezvăluirile lăsate să-l reprezinte în lipsă  s-au izbit ca de un zid (încă) întrucât cel de-al doilea termen al binomului rezistă… prin decoraţii!
Nimeni nu poate crede că Ghiţă a putut să fie prins ca un găinar de rând la bufetul gării, din cauză că avea buletinul expirat. Avem de-a face cu o schimbare de strategie a celor din SISTEM care au avut FORŢA acestei DESTRUCTURĂRI.
Vom şti dacă acest SISTEM, altul decât „STATUL SUNTEM NOI”, vrea binele democraţiei din România şi a românilor. Căci această destructurare a binomului loveşte şi în Justiţie, pe care „noul sistem” o vrea slabă şi controlabilă, chiar dacă aparent ea este doar o victimă colaterală în AFACEREA GHIŢĂ.
Din informaţiile publice, Ghiţă are afaceri importante în Serbia, de aia este exclus să fi fost fugit pe acolo, căci era aşteptat cu tunurile încărcate la acea frontieră, de partea română. La sârbi, el este cazat la cinci stele şi are la micul dejun caviar şi şampanie, fiind un mare contribuabil. Parcă vezi că mâine-poimâine echipa lui de baschet din Belgrad devine campioană europeană. Glumesc, desigur, dar sârbii sunt aţoşi şi nu-l vor exporta românilor cu una cu două. S-au pus ei cu toată UE în cazul predării lui Miloşevici, care era socotit criminal de război, darămite în cazul unui vânat-vânător ca Ghiţă.
Cert rămâne doar faptul că de dinainte de Crăciun şi până la Paşti, cu extensie până la Paştele cailor, toate canalele TV ne-au şi ne vor prăji creierii cu „Afacerea Ghiţă”, care a stârnit un cuib de viespi demente a căror acţiune şi reacţiune pare fără de sfârşit în această Românie sfâşiată şi dominată de astfel de lupte pentru Putere.
Subliminal, toată această demenţă naţională, cu măcelăreli în direct, zi şi noapte, are, deocamdată, o singură cunoscută: populimea să nu observe dezastrul economic şi lipsa investiţiilor, singura strategie palpabilă a Guvernului fiind aceea a mutării banilor dintr-un buzunar în altul până acestea se vor rupe.

Gelu CIORICI 28 - aprilie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Scrisoare deschisa m

Danamaria Neculai se simte sătulă până peste cap cu Gelu Ciorici şi ...

Cristian Dima (PRO R

Realizat de Opyum Advertising SRL D la comanda Pro Romania ...

Necunoscut în lumea

Era miercuri, 11 noiembrie, când DIICOT-Structura Centrală făcea sute de ...

Sifonări de milioan

Mamăăă, până şi salariaţii cu putere de decizie din Combinatul ...