logoImpact EST nr. 893 - 03.12.2021

Un fragment din excepţionalul discurs al lui Victor Orban la recentul congres al Fidesz (duminică), la care a fost reales preşedinte al partidului:
”Ca şi când epidemia şi imigranţii nu ar fi suficiente, avem şi o reţea internaţională condusă de la Bruxelles care vrea să impună taxe brutale pentru proprietăţi şi pentru automobile, mascate ca măsuri pentru protecţia mediului. Vor să ameninţe nu securitatea financiară a marilor multinaţionale care distrug mediul, ci securitatea financiară a oamenilor simpli.
Situaţia este îngrijorătoare peste tot în Europa, dar în Ungaria este şi mai gravă, pentru ca aici vor avea loc alegeri, iar oponenţii noştri cred în Bruxelles şi vor să slujească Bruxellesul, nu interesele Ungariei. Încălziţi-vă mai puţin, folosiţi mai puţină apă, conduceţi mai puţin, iar dacă nu faceţi asta, atunci plătiţi mai mult. Ne întoarcem în comunism, când Kadar spunea că nu chiflele sunt mai mici, ci fălcile sunt mai mari.
Entuziasmul nostru legat de comunitatea din care facem parte s-a prăbuşit, iar UE este o umbră, o umbră în culorile curcubeului, a ceea ce a fost odată. Dacă va continua aşa, va ajunge un peisaj selenar. Nu este suficient să ne apărăm în faţa Bruxellesului, trebuie ca Bruxellesul să se reformeze.
Şi chiar şi această reformă nu va fi suficientă. UE trebuie să se reînnoiască total, dacă nu vrea să se dezmembreze. De aceea susţinem iniţiativa polonezilor şi a preşedintelui Kaczynski de a reorganiza toată dreapta europeană.

O Germanie europeană, nu o Europă germană?

Am aderat la UE pentru ne-au recomandat să ne integrăm. Părea o ofertă bună. Integrarea însemna să faci lucrurile împreună, în colaborare şi cu prietenie. Am căzut de acord ca doar anumite lucruri să fie decise la nivelul UE, restul rămânând de competenţa statelor. Nu vrem să fim înjugaţi de o altă dictatură, de data aceasta una occidentală.
Este evident că drepturile ne sunt luate încetul cu încetul de o nouă specie, homo bruxellicus. Nu trebuie să acceptăm pasiv toate planurile şi proiectele Bruxellesului. Nu a fost vorba să renunţăm la părţi importante din cultura noastră şi din istoria noastră pentru nişte presupuse ideologii şi principii mai înalte.
În trecut, regiunea noastră a fost ameninţată în special de Est, însă acum nu avem un conflict Est-Vest. Este un conflict Vest-Vest. Trăim acest conflict şi situaţia este îngrijorătoare. Nu vom renunţa la dreptul de a ne apăra frontierele. Nu vom renunţa la dreptul de a spune nu imigranţilor. Şi insistăm că, în Ungaria, căsătoria implică un bărbat şi o femeie, tatăl este bărbatul, iar mama este femeia, iar copiii noştri trebuie lăsaţi în pace.
Vrem să fim suverani, nu să ne trezim în nişte State Unite ale Europei. Integrare, da. Fuziune, nu. În trecut, nişte republici libere au fost încorporate într-o alianţă a Rusiei. Acum trebuie să cântăm imnuri de slavă Germaniei.
Statele baltice ne pot spune bine cum au arătat Statele Unite ale Estului, adică URSS. Sper că guvernul ce se formează acum în Germania îşi doreşte o Germanie europeană, nu o Europă germană, unde Berlinul le spune celorlalţi ce să facă.
Prieteni, UE aşa cum arată astăzi este ruinată. Scopul nostru este să facem diferenţa. Nu vor scăpa uşor de noi. Vom rămâne în UE şi vom cere schimbarea. Trebuie să ne opunem unificării mascate, pentru că nu este în interesul popoarelor Europei, ci doar în interesul elitelor, politicienilor, ideologilor, birocraţilor şi liderilor marilor multinaţionale.
Asta este lumea unchiului Gyuri Soros. Asta este armata lui. Ne opunem creării unei noi rase europene, care este politically correct, multiculturală, care spune că nu există diferenţe de gen. Asistăm la aceste experimente pe oameni, iar fiecare ţară are dreptul de a sta departe de ele.

Ne cer să renunţăm la oportunităţi de care ei au profitat

După Europa, haideţi să aruncăm o privire asupra întregii lumi. Modul în care economia lumii îşi mută centrul de greutate de la Vest spre Est are un impact decisiv asupra competiţiei dintre ţări. Cei care nu s-au identificat cu propria ţară, ci cu Vestul, au probleme în acest moment. Ungurii nu au făcut această greşeală. Ne-am considerat unguri, iar dacă aparţinem Vestului este pentru că suntem unguri. Sunt ungur, deci sunt european, spunea Jozsef Antal.
În urmă cu 15 ani, 80% din toate investiţiile din lume aparţineau Vestului şi doar 20% erau cu capital din Est. Acum, după 15 ani, 70% sunt investiţii din Est şi doar 30% sunt din Vest. Nu ne bucurăm că ţările vest-europene şi SUA îşi pierd treptat rolul economic, însă aceasta nu reprezintă pentru noi o problemă de identitate, ci o sarcină.
Sarcina este complicată de faptul că suntem membri NATO, condusă de SUA, care se luptă cu puterile emergente din Asia, în special cu China. SUA vor ca UE, inclusiv ungurii, să-şi reducă relaţiile comerciale cu China.
Însă comerţul cu China este o mare afacere pentru toata lumea, proporţional cu forţa economică a fiecărei ţări. Prieteni, anul trecut, SUA au avut schimburi cu China mai mari decât cele ale UE, iar asta înseamnă că americanii ne cer să renunţăm la o oportunitate de afaceri de care ei profită din plin.
Cred că ar trebui să ne opunem acestei solicitări. În schimb, ar trebui să urmăm exemplul SUA şi să construim cele mai bune relaţii economice cu Asia şi cu China. 2019 a fost anul în care cele mai multe investiţii nu au mai venit din Germania. Au venit din Est, din Coreea de Sud, iar în 2020 au venit din China. Acum, în 2021, din nou, Coreea de Sud şi China îşi dispută primul loc.
Prieteni, dacă toată lumea face asta, atunci de ce ne torturează pe noi? O fac pentru că noi expunem ipocrizia Vestului, care critică China, şi Rusia, desigur, însă fac mari afaceri cu aceste ţări – vedeţi cazul Nord Stream.
Interesul Ungariei este reprezentat de respect reciproc, de relaţii diplomatice bune, de investiţii mai mari, de comerţ intensificat. Nu avem motive să ne abatem de la această linie. Suntem unguri, nu proşti care să servim interese străine, aşa cum vrea stânga din opoziţie.”

Poftim! Aşa arată un premier care ţine cu ţara lui.

sursa: facebook 23 - noiembrie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF