http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 988 - 20.07.2024

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat, în cadrul PNRR, un nou contract de finanțare privind înființarea unui număr de 61 de insule ecologice digitalizate, după ce s-a obținut deja finanțare pentru încă 275 de astfel de puncte moderne de colectare a deșeurilor.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Cu toții ne dorim să avem un oraș cât mai curat și un mediu sănătos. De aceea, derulăm proiecte importante pentru înființarea a 336 de insule ecologice digitalizate ce vor fi amplasate în toate zonele orașului. Cu sisteme bazate pe noile tehnologii, vom asigura creșterea capacității de colectare separată a deșeurilor. Totodată aceste puncte moderne vor fi protejate împotriva actelor de vandalism”.

Proiectul „Înființarea unui număr de 61 de insule ecologice digitalizate în municipiul Galați” este în valoare de 6,5 milioane de lei fără TVA și este finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Proiectul are în vedere crearea unui număr de 61 de insule ecologice digitalizate destinate colectării selective a deșeurilor, din care 10 insule subterane cu câte 5 containere individuale, 28 insule supraterane încasetate, cu containere de 1,1 metri cubi, și 23 insule supraterane cu containere individuale. Este vizată astfel suplimentarea capacității de colectare separată, dar și înlocuirea vechilor module/pubele cu un sistem modern de colectare selectivă a deşeurilor pe cinci fracţii, pentru următoarele fluxuri de deşeuri colectate separat: deşeuri de hârtie şi carton, deşeuri de plastic şi metal, deşeuri de sticlă, deşeuri biodegradabile, deşeuri reziduale, precum și acţiuni specifice pentru dezvoltarea platformei software necesară operării insulelor ecologice digitalizate.

Insulele ecologice funcționează pe bază de cartele de acces, ceea ce împiedică depozitarea deșeurilor în alte locuri decât în cele special amenajate, amplasate în proximitatea locuințelor și sunt compuse dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea separată a deșeurilor. Vor fi insule ecologice subterane (care necesită lucrări de construcții și montaj) sau supraterane (care nu necesită construcții și montaj). Aceste containere vor fi protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat și sunt dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate. De asemenea, va fi instalat modulul GSM pentru transmisie date și va fi prevăzută o bază de date privind beneficiarii serviciului și o interfață de facturare pentru operatorul de salubrizare.

Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare și raportare, ce oferă informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate, precum și persoanele care introduc deșeurile în containere.

Menționăm că Primăria municipiului Galați are la această dată în implementare și proiectul privind înființarea a încă 275 de insule ecologice digitalizate, în valoare de peste 20 de milioane de lei fără TVA.

Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galați 19 - iunie - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Din 22 iulie 2024 de

Începând cu ziua de luni, 22 iulie 2024, demarează o ...

Pensionarii români,

  O noutate apărută în legislaţia vizând acordarea pensiilor este aceea ...

Am acţionat în ins

De ce? Pentru că mi se încalcă drepturile de cetățean ...

Ultimul mare cărtur

Zi de mare tristețe pentru cultura română. Ultimul mare cărturar român, ...

A câștigat Spania!

A câștigat pentru că a venit la acest campionat european ...