logoImpact EST nr. 893 - 03.12.2021

Luni, 1 noiembrie 2021, Consiliul Director al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România s-a întrunit în regim de urgenţă pentru a dezbate şi hotărî măsurile impuse de încetarea din viaţă a preşedintelui Uniunii, bunul, destoinicul şi neobositul nostru prieten şi coleg, Doru Dinu Glăvan. A fost în asentimentul tuturor să fie păstrat un moment de reculegere.
Consiliul Director a validat comunicatul difuzat în legătură cu acest trist eveniment, evocând meritele cu totul remarcabile greu de egalat ale celui mai activ preşedinte din istoria recentă a Uniunii.
Ei şi-au exprimat hotărârea fermă de a menţine locul aparte pe care UZPR l-a câştigat în ansamblul Uniunilor de creaţie, de a apăra cu abnegaţie libertatea presei, împreună cu statutul socio-profesional şi drepturile slujitorilor ei, de a susţine perfecţionarea activităţilor şi deontologia demersului publicistic.
În condiţii de unitate şi demnitate, UZPR îşi va consolida vocea distinctă în cadrul societăţii civile, continuând contribuţia la viaţa culturală şi spirituală a societăţii româneşti.
Pentru continuarea neîntreruptă a activităţii curente, în spiritul prevederilor statutare, Consiliul Director a confirmat că reprezentarea Uniunii şi deciziile curente vor fi asigurate de un triumvirat operativ alcătuit din Secretarul General al Uniunii, doamna Mădălina Corina Diaconu (ce are şi dreptul de semnătură pentru actele bancare), şi domnii vicepreşedinţi Sorin Stanciu şi Miron Manega.
Se va intensifica activitatea Consiliului Director în condiţii de maximă transparenţă, consultarea acestuia făcându-se imediat ce trebuie adoptată o hotărâre. Şedinţele Consiliului Director se vor convoca prompt, de cel puţin două ori pe lună, procesele verbale detaliate urmând a fi publicate pe site-ul Uniunii.
Revine Consiliului Director misiunea importantă de a pregăti Adunarea Generală a UZPR, care va fi convocată imediat ce regulile antiepidemice o vor permite, dar nu mai târziu de începutul anului 2022.
Consiliul Director aşteaptă de la toţi membrii UZPR să transmită din timp sugestii privind proceduri anterioare convocării Adunării Generale, care să stimuleze practici de depunere a candidaturilor pentru funcţiile de conducere, de completare a Statutului şi de îmbogăţire a programului de activitate, astfel încât convocarea şi lucrările Adunării Generale să se constiutie într-un model de bune practici pentru spiritul asociativ.
În încheiere, facem cunoscut că UZPR îşi va desfăşura de acum înainte întreaga activitate în spiritul moştenirii excepţionale lăsate nouă de regretatul său preşedinte, Doru Dinu Glăvan, acţionând ferm în unitate de cuget şi de faptă spre binele şi afirmarea creatoare a întregii comunităţi jurnalistice româneşti.

Departamentul de Comunicare al UZPR 4 - noiembrie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF