http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 981 - 24.05.2024

Militari din Divizia Aeropurtată 101 au desfășurat, săptămâna trecută, la Capu Midia, un exercițiu tactic cu trageri reale, cu cel mai nou sistem anti-dronă al Armatei SUA. Sistemul M-LIDS (Sistemul integrat mobil contra aeronavelor joase/lente/mici, fără pilot) este capabil să detecteze și să distrugă tipurile obișnuite de drone, care ar putea fi folosite pentru a supraveghea sau ataca forțele prietene.  Cu ajutorul sistemului M-LIDS, fabricat de mai mulți contractori din industria de apărare din Statele Unite, inclusiv Raytheon, SRC și Northrop Grumman, soldații au reușit să identifice, să urmărească și să distrugă amenințările, folosind o combinație de război electronic și mitraliere de calibru mare.

La finalul exercițiului, soldații au informat ofițerii americani și români cu privire la specificațiile și eficacitatea echipamentului.

Ofițeri din cadrul Forțelor Aeriene și Forțelor Terestre Române au urmărit exercițiul de trageri, familiarizându-se cu echipamentul utilizat. Exercițiul reprezintă un reper important, nu numai în relația strategică dintre SUA și România, dar și pentru postura României de descurajare în regiunea volatilă a Mării Negre.

Credit foto: lt. Anca Medrea, Forțele Aeriene Române

Biroul de presă 19 - aprilie - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Astăzi, despre un d

Acest film este făcut de mine în data de 29 ...

Galaţiul meu!

[video width="640" height="360" mp4="https://impact-est.ro/wp-content/uploads/Danut-Lungu-Galatiul-meu.mp4"][/video]

A murit Bernard Pivo

Mai jos, un text despre bătrânețe... "Bătrânețe Aș fi putut spune: Îmbătrânirea ...