http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 981 - 24.05.2024
Joi, 16 mai 2024, în sala AS012, la ora 13.00, va avea loc lansarea cărții „Mișcarea muncitorească din portul Galați”, a autorului Florin Daniel Mihai, muzeograf dr. la Muzeul Vrancei. Evenimentul va fi moderat de prof. univ. dr. habil. Arthur Tuluș.
Termenul de „științe «slabe»” este folosit, mai mult sau mai puțin depreciativ, pentru a desemna domenii precum istoria, sociologia, științele politice, studiile literare, etc. Se încearcă astfel a se sublinia gradul ridicat de subiectivitate pe care îl conțin cercetările din aceste domenii, în opoziție cu rezultatele pline de acuratețe și obiectivitate ale „științelor «tari»”, precum matematica, fizica, chimia. Cu toate acestea, departe de a reprezenta simple ficțiuni, rezultate ale unui capriciu auctorial, cercetările din domeniul științelor socio-umane (ca să folosim o denumite mai puțin peiorativă) sunt capabile să ofere elemente esențiale de cunoaștere, de care umanitatea nu se poate lipsi.
Hard Book Café FIFT este un concept care-și propune să stimuleze, în mediul universitar gălățean, cunoașterea unor studii care pot fi considerate de referință pentru științele socio-umane. Periodic, va fi prezentată câte o carte „grea” prin problematica abordată, metodologia de lucru și rezultatele cercetării, cu alte cuvinte o carte de referință pentru domeniul din care respectiva carte provine.
Facultatea de Istorie, Filosofie si Teologie, UDJ Galati 15 - mai - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Astăzi, despre un d

Acest film este făcut de mine în data de 29 ...

Galaţiul meu!

[video width="640" height="360" mp4="https://impact-est.ro/wp-content/uploads/Danut-Lungu-Galatiul-meu.mp4"][/video]

A murit Bernard Pivo

Mai jos, un text despre bătrânețe... "Bătrânețe Aș fi putut spune: Îmbătrânirea ...