http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 988 - 20.07.2024

Vineri, Secretarul de Stat al SUA, Antony J. Blinken, și Ministrul de Externe al României, Luminița Odobescu, au semnat un Memorandum de Înțelegere (MOU), pentru consolidarea cooperării dintre Statele Unite și România în combaterea manipulării informațiilor de către un stat străin.

Manipularea informațiilor de către alte state, care include dezinformarea și propaganda, este o amenințare transnațională de securitate, care poate crea sau exploata diviziuni în și între țări, pune în pericol integritatea alegerilor și subminează încrederea populației în guvern.

În recunoașterea comună a amenințării cu care se confruntă, Statele Unite și România intenționează să-și extindă cooperarea bilaterală și să alinieze politicile guvernamentale în cele cinci domenii cheie de acțiune stabilite în Strategia Departamentului de Stat al SUA pentru combaterea manipulării informațiilor de către un stat străin. Această cooperare extinsă permite un schimb mai larg de informații despre operațiunile străine de dezinformare, consolidarea capacității de creștere a rezilienței sociale și coordonarea multilaterală pe acest subiect.

Acest Memorandum de Înțelegere este un pas important spre protejarea unui mediu informațional global liber, deschis și bazat pe fapte.

DEPARTAMENTUL DE STAT AL SUA - Biroul Purtătorului de Cuvânt 27 - iunie - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Din 22 iulie 2024 de

Începând cu ziua de luni, 22 iulie 2024, demarează o ...

Pensionarii români,

  O noutate apărută în legislaţia vizând acordarea pensiilor este aceea ...

Am acţionat în ins

De ce? Pentru că mi se încalcă drepturile de cetățean ...

Ultimul mare cărtur

Zi de mare tristețe pentru cultura română. Ultimul mare cărturar român, ...

A câștigat Spania!

A câștigat pentru că a venit la acest campionat european ...