http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 980 - 01.05.2024
Stimați colegi,
După săptămâni pline de declarații contradictorii, atitudini echivoce, amânări nejustificate care au generat îngrijorare în rândul angajaților cu privire la viitorul universității, ședința de azi a Senatului a fost cu adevărat extraordinară, deoarece a deschis calea ieșirii din incertitudine.
Având în vedere interesul general și nu doar al unor persoane, majoritatea senatorilor a votat câteva chestiuni esențiale:
1. Calendarul alegerilor pentru ocuparea funcției de rector al Universității „Dunărea de Jos” în cuprinsul termenului legal solicitat de Ministerul Educației.
2. Numirea ca interimari a actualilor decani, al căror mandat expiră pe 15 martie, până la confirmarea noului rector și organizarea concursului pentru ocuparea posturilor de decani, pentru ca activitatea facultăților să nu aibă de suferit.
3. Renunțarea la procesele intentate de instituția Universitatea „Dunărea de Jos” împotriva Ministerului Educației, referitoare la invalidarea alegerilor.
Senatul și-a confirmat astfel rolul de structură esențială în rezolvarea acestei situații speciale în care se află de ceva vreme universitatea noastră, a pus lucrurile în direcția corectă și pentru asta merită toate felicitările. Astfel, blocajele care ar fi putut apărea prin amânarea la nesfârșit a organizării alegerilor pentru funcția de rector, cum ar fi intrarea universității în monitorizarea ministerului, dificultățile legate de procesul extrem de importat de acreditare instituțională sau dilemele legate de admitere, au fost evitate.
Universitatea „Dunărea de Jos” este formată din oameni responsabili, care au capacitatea să discearnă lucrurile și să aleagă ce este corect pentru comunitate.
Catalin Fetecau 12 - martie - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

IN MEMORIAM
Gheo

Gheorghe Petraşcu, de la moartea căruia se împlinesc în această ...

Justiţie de doi ban

Justitie de doi bani! Daca un criminal este trimis in ...

Program „Festivalu

Vineri, 26 aprilie 14:00 – 22:00 DESCHIDERE FESTIVAL Standuri cu peşte, produse pescăreşti, ...

Despre premoniţia l

Ultima lansare din România cu participarea lui Cezar Ivănescu, 7 ...

Ne place să fim min

Suntem în campanie electorală și suntem la cheremul minciunilor și ...