http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 977 - 14.04.2024
Stimați colegi,
După săptămâni pline de declarații contradictorii, atitudini echivoce, amânări nejustificate care au generat îngrijorare în rândul angajaților cu privire la viitorul universității, ședința de azi a Senatului a fost cu adevărat extraordinară, deoarece a deschis calea ieșirii din incertitudine.
Având în vedere interesul general și nu doar al unor persoane, majoritatea senatorilor a votat câteva chestiuni esențiale:
1. Calendarul alegerilor pentru ocuparea funcției de rector al Universității „Dunărea de Jos” în cuprinsul termenului legal solicitat de Ministerul Educației.
2. Numirea ca interimari a actualilor decani, al căror mandat expiră pe 15 martie, până la confirmarea noului rector și organizarea concursului pentru ocuparea posturilor de decani, pentru ca activitatea facultăților să nu aibă de suferit.
3. Renunțarea la procesele intentate de instituția Universitatea „Dunărea de Jos” împotriva Ministerului Educației, referitoare la invalidarea alegerilor.
Senatul și-a confirmat astfel rolul de structură esențială în rezolvarea acestei situații speciale în care se află de ceva vreme universitatea noastră, a pus lucrurile în direcția corectă și pentru asta merită toate felicitările. Astfel, blocajele care ar fi putut apărea prin amânarea la nesfârșit a organizării alegerilor pentru funcția de rector, cum ar fi intrarea universității în monitorizarea ministerului, dificultățile legate de procesul extrem de importat de acreditare instituțională sau dilemele legate de admitere, au fost evitate.
Universitatea „Dunărea de Jos” este formată din oameni responsabili, care au capacitatea să discearnă lucrurile și să aleagă ce este corect pentru comunitate.
Catalin Fetecau 12 - martie - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Azi, 1 aprilie, ora

Sursa: Ed Hilar

ARGOUL

Definit ca „limbaj convenţional folosit mai ales de vagabonzi, răufăcători, ...

RESPECT...

Respect toate ființele lăsate de Dumnezeu pe Pământ! Se înțelege că ...