logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021

Bomba bombelor, ştirea cea mai tare, vine tocmai de la Bruxelles, inima Uniunii Europene şi, implicit, şi a momârlanilor din Republicuţa noastră.

Deci, ştirea care a făcut vâlvă şi înconjurul ţărişoarei noastre dragi şi scumpe este următoarea: Comisia Europeană a aprobat, cu finanţare europeană, construirea până în 2024 a încă trei poduri peste Dunăre în ROMÂNIA. Ştirea proastă pentru toată populimea gălăţeană, brăileană şi tulceană, este că nici unul dintre aceste noi poduri nu se va construi în zone în care beneficiari să fie aceştia.

Raţiunea ştiinţifică, strategică, economică, clară şi precisă este că Galaţiul şi Brăila, colţul acesta de ţară, nu se află pe traiectoria nici uneia dintre marile drumuri de comunicaţii ale Europei actuale şi viitoare.

Şi acum ne apucă damblaua şi începem să-i dăm dreptate fostului premier Tăriceanu care, aflat în vizită de „lucru” la noi, spunea că nu se justifică sub nici o formă nici pod, nici tunel, singurul amendament fiind legat doar de o dezvoltare a oraşului pe malul dobrogean al Dunării.

Ori, nici aici nu e cazul, pentru că noi nu ne mai dezvoltăm nici în perimetrul actual, ba din contră, şi ce draku’ să mai căutăm noi şi peste Dunăre? Doar „caii verzi pe pereţi”.

Iată, în baza celor arătate mai sus, nu e mai bine să ne vedem de treabă şi vorba aceluiaşi musafir, să ne vedem de dezvoltarea porturilor, de renaturarea Dunării, de autostradă sau trei benzi până la Buzău sau Slobozia, de aeroport.

Fără patimă, fără orgolii de orice natură ar fi ele, pe îndelete, cu calm, cu raţiune, n-ar trebui să cântărim mai bine? Domnule Primar, conform unui vechi proverb românesc, „dacă nu unu, ci doi, îţi spun că eşti beat, te duci bre şi te culci”.

Nu zice nimeni că dorinţa asta aprigă care te-a cuprins cu tunelul nu ne-a îndoit şi pe noi, că nu ne-a dat şi nu ne dă de gândit, dar înainte de orice trebuie să primeze RAŢIUNEA. De ce să nu ne axăm pe lucruri la îndemână, certe, posibile? A visa lucruri măreţe, grandioase, aproape imposibil de realizat în contextul actual, este sinucigaş. Nu ai vrut pod cu brăilenii, făcut de chinezi, e treaba dumitale, d-le Stan, la urma urmei eşti alesul nostru, al populimii gălăţene. Dar dacă cheltuim bani de aiurea pe ambiţii deşarte, asta ne priveşte pe toţi, pentru că pierdem timp, pentru că stabilim priorităţi de aiurea, pentru că euroii noştri puteau fi investiţi în altceva şi tot aşa.

Oricum, noi ne menţinem atenţionarea şi prevenirea pe care am făcut-o cu ceva vreme în urmă:

„Domnule Stan, dacă nu începe tunelul (şi am cheltuit un leu din bugetul local) în mandatul acesta, al dumitale, de Primar, la sfârşit va fi chestia aia cu „scalpul tău şi al ciracilor” atârnat de uşa Primăriei”.

Observator 24 - ianuarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...