logoImpact EST nr. 876 - 18.06.2021

De aici i s-a tras în finala de la Roland Garros, un aviator celebru care a fost bătut de Aurel Vlaicu într-o competiţie aviatică, chit că avionul lui zbura, vorba lui Roland, „ca o muscă fără cap”. Deci, ea a intrat pe teren şi după primul set (câştigat de ea) a început să numere premiul de peste două milioane de euro, cuvenit câştigătoarei turneului. Deci, după primul set, când nu jucase nimic, s-a forţat din tot talentul pe care îl are ca mare jucătoare de tenis să returneze perfect ca un perete! Şi să aştepte greşelile adversarei, pe care le nota ca un socotitor de CAP, cu creion chimic, şi căreia îi strica doar jocul. Simona a fost sfătuită să nu joace, căci a avut posibilitatea să lovească decisiv ori de câte ori s-a străduit doar să returneze pe mijloc.
Am practicat tenisul în joacă, dar ştiu că nu câştigi decât, eventual, meciuri mici, dacă returnezi ca peretele şi nu ataci, nu loveşti personal, nu atâta de impersonal cum a făcut Simona Halep. O preţuiesc şi o respect pe această jucătoare care a reuşit să se dezamăgească până şi pe sine.
Mi-a fost teamă de acest rezultat, căci îl anticipasem după ce am văzut-o pe tânara ei adversară din finală, cum a jucat semifinala cu elveţianca. Dar din patriotism mi-a fost jenă să recunosc, până şi în sinea mea, că Halep ar putea pierde finala open-ului francez. Un singur lucru nu am fost capabil să anticipez: că EA va juca NIMIC din tot tenisul pe care îl ştie.
De aia spun că Simona Halep a gândit ca un contabil şi a returnat ca un perete!
Încă o davadă?: Ion Ţiriac a fost printre primii spectatori care au părăsit arena pe care compatrioata lui a jucat ca la încălzirea adversarei.
În rest, jos fotbalul practicat de selecţionata acelui antrenor rătăcit şi adunat de pe jos de la nemţi!

(G. CIORICI) 16 - iunie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...