logoImpact EST nr. 890 - 22.10.2021

Fraţilor a înnebunit lumea bugetată din sistem, s-a ticăloşit, a dat o lovitură mortală corupţiei dând la temelia scriitorimii, revistelor literare, culturii scrise. De la ei, adică de la Revista „Antares”, care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sud-Est Galaţi, şi de la Festivalul Internaţional de Literatură „Antares”, şi de la Revista „Porto Franco”, care apare sub egida Societăţii Scriitorilor „C. Negri” vor vreo 730 milioane de lei vechi! Cei doi scriitori, Corneliu Antoniu şi Sterian Vicol au primit în plic cererile de chemare în judecată pentru restituirea sumelor cu care Primăria Galaţi, prin votul în plen al Consiliului Municipal Galaţi, a subvenţionat apariţia (tipărirea) celor două reviste şi a festivalurile de literatură organizate de către cele două fundaţii.
Motivul? Auditul Camerei de Conturi Galaţi le impută celor doi cum că sumele primite sunt acordate cu încălcarea legalităţii în materie fiscală.
Iar una dintre cele trei case de avocatură plătite de Primărie din banii noştri, pac la războiu şi la recuperarea sumelor de la corupţii literaţi!
Păi bă, alde funcţionărilă fiscală, cei doi nu dau viză de legalitate la astfel de finanţări. CLM are un întreg aparat de specialitate care a avizat favorabil cererile de finanţare, cum e peste tot în marile oraşe care… respiră şi literar-cultural, nu doar prin negustoreală şi asfalt! Păi acele HCL au în spate toate avizele de legalitate, inclusiv validarea din partea Instituţiei Prefectul Judeţului Galaţi!
Iată, pentru anul 2015, Fundaţiei „Antares” şi revistei li se cere prin întâmpinarea depusă la instanţa de judecată, cu o argumentaţie subţire şi uşor de demontat chiar şi de către un poet, suma de 480 milioane de lei vechi, adică peste 10.000 de euro. Măi, năuciţilor, păi Corneliu Antoniu este important membru al USR, a primit de la Preşedintele României Ordinul „Meritul Cultural în Grad de Cavaler”, în 2014 l-aţi făcut cetăţean de onoare al municipiului Galaţi şi i-aţi acordat şi premiul Primăriei pentru merite culturale. Dincolo, de la Revista „Porto Franco”, avocaţii cer în instanţă suma de 240 milioane de lei vechi.
În felul acesta, socotitorii de la Camera de Conturi a Judeţului Galaţi cred că au dat o mare lovitură corupţiei.
Mă mir că nu le-au făcut celor doi dosare penale că nu i-au dat pe mâna DNA-ST Galaţi…
Totuşi, am de făcut o punere la punct a unuia dintrei cei doi, care s-a în-cumetrit cu un carcalac de presă şi un nimic în materie de talent literar. Îi/le precizez că volumul meu de versuri, intitulat „Din cauza poeţilor din preajmă”, şi apărut în anul 2014 la Editura „Axis Libri”, a fost plătit din bani privaţi, nu din banii publici ai Primăriei şi CLM, cum colportează el/ei prin sedii prăfuite ca şi ei.

Gelu ŞIPOTE 22 - decembrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg