http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 977 - 14.04.2024

American Councils și EdVenture Partners lansează programul SURE pentru a contracara dezinformarea și a promova coeziunea socială

în comunitățile în care locuiesc refugiații din Ucraina

 

American Councils for International Education, o organizație lider în domeniul schimburilor academice și culturale internaționale, se asociază cu EdVenture Partners, o renumită agenție de învățare prin experiențe, cu sediul în SUA, cunoscută pentru crearea multora dintre cele mai importante programe cu impact social pentru tineri, în universități din lume, pentru a lansa programul „Studenți pentru o Europă Unită și Rezilientă” (SURE).

SURE încurajează studenții să promoveze coeziunea socială și să contracareze informațiile false în Republica Moldova, Polonia, România și Slovacia. Finanțat de Departamentul de Stat al SUA, proiectul urmărește să crească gradul de conștientizare a publicului cu privire la dezinformarea dăunătoare și să asigure coexistența pașnică a refugiaților ucraineni în comunitățile gazdă.

American Councils și EVP vor realiza o competiție în 16 universități din 4 țări. Echipele participante la SURE vor efectua cercetările primare și secundare necesare pentru a dezvolta, aplica și măsura succesul unei campanii online și offline axate pe combaterea propagandei concepute pentru a crea tensiuni între refugiații din Ucraina și comunitățile de primire a refugiaților.

În primul semestru al competiției, echipe din Republica Moldova, România și Polonia vor concura pentru a deveni una dintre cele cinci echipe selectate să-și prezinte proiectul în cadrul competiției finale a SURE, care va avea loc la București, în 30 iulie 2024. Publicul evenimentului va include lideri importanți, experți în domeniu și invitați speciali. În al doilea semestru al competiției vor participa universități din Polonia, România și Slovacia.

Printre beneficiarii direcți se numără studenții din cele patru țări, în timp ce beneficiarii indirecți sunt publicul larg, ONG-urile, comunitățile locale de afaceri și mass-media.

Programul SURE abordează amenințarea reprezentată de campaniile de dezinformare, care urmăresc să creeze neîncredere și teamă între refugiații din Ucraina și comunitățile care îi găzduiesc.

Cu aproape 50 de ani de experiență în domeniul schimburilor academice și culturale internaționale, American Councils conduce programe sponsorizate de guvernul SUA și inițiative educaționale orientate către studenți în peste 115 țări. Colaborând cu Departamentul de Stat al SUA și cu secția de diplomație publică a Ambasadei SUA, American Councils îmbunătățește gândirea critică și competențele mediatice ale studenților. EdVenture Partners (EVP), un partener tehnic în cadrul programului SURE, este specializat în conceperea de programe academice experimentale, care le oferă studenților posibilitatea de a dezvolta soluții creative la provocările din lumea reală în peste 900 de universități din 76 de țări.

Iuniana Mîndru, SURE Program Coordinator 12 - martie - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Azi, 1 aprilie, ora

Sursa: Ed Hilar

ARGOUL

Definit ca „limbaj convenţional folosit mai ales de vagabonzi, răufăcători, ...

RESPECT...

Respect toate ființele lăsate de Dumnezeu pe Pământ! Se înțelege că ...