http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST nr. 912 - 21.05.2022

Aprecieri, aproximări, concretizări

– Nici sfintele sărbători pascale şi nici chiar preasfânta pandemie nu ne poate decide să renunţăm pentru moment la rubrica noastră cu tentă sportivă.
Dacă cineva îşi închipuie că, după ce campionatul nostru cel drag a ajuns la menopauză din cauza lui cumătru Virusache, şi nu găsim subiecte, greşeşte.
Iată de exemplu ce spun cei de la Liga Profesionistă de Fotbal.
Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre reluarea Ligii 1 în contextul pandemiei de Covid-19, şi despre condiţiile în care aceasta va avea loc. LPF, spune domnia sa, are un obiectiv clar: reluarea actualului sezon şi disputarea tuturor meciurilor rămase de jucat. Meciurile se vor disputa în absenţa spectatorilor.
Nu se pune problema ca în sezonul următor de Liga 1 să participe 16 echipe, formatul actual va fi păstrat. Pentru reluarea campionatului se preconizează data de 16 iulie. E clar că de acum înainte vom avea un fotbal fără spectatori, spune Justin Ştefan. Jale mare!
Ce vor face unele echipe care, de bine-de rău, mai „ciuguleau” câte unbănuţ din vânzarea biletelor? Dar unii patroni lacomi (nu spun cine, persoane importante), pentru care fotbalul e pe locul diu, pe primul loc finnd, bineînţeles, banii?!
– Vrem o ţară ca afară. Aiurea. Vrăjeală! Am înţeles că cluburile de fotbal din Spania, cele din prima Ligă, toate făr excepţie, au donat sume imense pentru eradicearea acestui virus. La noi nu se pune problema. Unele nu au nici cu ce să-i plătească pe cei care udă gazonul, altele au patroni cu arici la buzunar. Românica, de!
– Pentru că lumea este preocupată cu viruşii şi ordonanţele militare, unii nu pierd vremea şi încearcă să speculeze momentul. De exemplu Dom Gigi. Finanţatorul FCSB doreşte să achiziţioneze trei dintre jucătorii Viitorului: Virgil Ghiţă (21 de ani), Radu Boboc (20 de ani) şi Cătălin Căbuz (23 de ani). Chestia nu trebuie să mire pe nimeni. Afacerile dintre Naş şi Fin, indiferent de situaţiile uneori extrem de contondente, funcţionează ireproşabil. Şi-apoi, Gică Hagi, în Liga a doua, poate să joace şi făr cei trei. Poate chiar mai găseşte să mai mărite câţiva. Unii deja au plecat din proprie iniţiativă. Grădiniţa lui Hagi este productivă. Sunt jucători care deja au promovat la categoria „Şoimii Patriei”.
– Orlando City nu stă după FCSB. Americanii au pus ochii pe Nicuşor Bancu şi Valentin Mihăilă. Despre Mihăilă s-ar putea spune, de altfel, că nu duce lipsă de oferte. Italia, Spania, acum America. Valoarea, fraţilor. Doar ea vorbeşte.
– Şomaj tehnic şi la Astra. Ioan Niculae s-a enervat (când nu se enervează el? Doar atunci când nu are de dat bani) şi a ameninţat jucătorii că nu le mai plăteşte nimic. Starea nevrozată a patronului şi-a făcut simţită prezenţa atunci când lotul nu a fost de acord să semneze pentru scăderea salariului cu peste 50%. Fotbaliştii şi staff-ul au fost înştiinţaţi pein e-mail că le-au fost suspendate contractele şi asta îi aruncă în şomaj tehnic. Dar, întrucât sportivii nu contribuiau la asigurările sociale, nu vor putea beneficia de şomajul tehnic, ci doar de ajutorul social! Vai de fotbalul nostru, impropriu botezat profesionist, care este la mâna primăriilor, a consiliilor locale sau a unor patroni rapaci din naştere.
– Despre fundaşul de fier al Stelei şi al Naţionalei României, Adrian Bumbescu, a auzit toată lumea din zona jocului cu balonul rotund. Piţurcă spunea că dacă ar fi jucat la ora actuală, Bumbescu ar fi valorat cel puţin 20 de milioane de euro. Adrian Bumbescu (60 de ani) crede că Andrei Burcă (27 de ani) este o soluţie mai bună decât Vlad Chiricheş pentru centrul defensivei Naţionalei. Câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu celebra echipă STEAUA BUCUREŞTI, Bumbescu îl propune pe Burcă în locul lui Chiricheş.
Cu el în linia de fund – spune Bumbi – nu ai emoţii. Este serios, nu se complică, îşi face fişa postului, e tânăr şi poate progresa mai mult. Subscriem.
– CFR Cluj e la un pas să-l piardă gratis pe valorosul portar Giedriu Arlauskis, care este dorit de Beşiktaş. Pe lângă Arlauskis, Beşiktaş mai este interesată şi de portarul turc Sinan Bolat de la Royal Antwerp, actuala echipă a lui Loţi Bölöni.
– Circ la Dinamo! Ionuţ Negoiţă s-ar părea că ţine cu eorice preţ s-o vadă pe fosta mare echipă Dinamo Bucureşti în Liga a patra, unde să concureze la promovare cu cealaltă Dinamo, echipa lui Nic. Badea.
Altfel nu se explică moşmondeala lui Negoiţă, ba c-o vinde pe un leu, ba pe cincizeci de bani, fără să precizeze datoriile din subsidiar, de milioane de euro. Nici suporterii nu vorbesc aceeaşi limbă – potenţialii cumpărători – încurcând şi mai mult lucrurile. Fiecare dintr cei trei grupări are un fel personal de a vedea situaţia, dar niciuna nu a reuşit să adune banii necesari pentru plata salariilor restante şi a obţinerii licenţei. Probabilitatea ca documentele de vânzare-cumpărare dintre Ionuţ Negoiţă şi gruparea „Dinamovişti pentru Dinamo” s-ar părea că s-a făcut ţăndări. Actualul patron le-a vorbit reprezentanţilor suporterilor despre datoriile roş-albilor şi despre baza sportivă de la Săftica. Ce-o mai curge pe dedesubt, Dumnezeu ştie.
S-au înţeles ca marţi să aibă loc întâlnirea decisivă. Tot actualul stăpân a mai dat grupării „Doar Dinamo Bucureşti” 10% din acţiuni, care a virat deja peste 210.000 de euro în contul echipei. Încurcă-i drace!

DIP - DIP 23 - aprilie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

De prin piaţa centr

Ştie cineva cam cât de bine mă simt când văd ...

Sesizare penală pen

Despre degradarea gravă a clădirii Casei Agronomului, situată la intrarea ...

Moldo-gălăţencele

De ceva ani, se poate spune că cele două moldovence, ...

Circotecă la şedin

În urmă cu două săptămâni a avut loc şedinţa de ...