logoImpact EST nr. 890 - 25.10.2021

În emisiunea lui Ovidiu Ioaniţoaia, celebrul actor şi om de televiziune Florin Călinescu, povesteşte cu şarmu-i cunoscut, despre cel mai mare fotbalist pe care l-a avut România. „Te ridiculiza, râdea lumea de tine. A fost lucrat de Dinu şi Lucescu.”

Provocat de cunoscutul ziarist de sport Ovidiu Ioaniţoaia, Florin Călinescu şi-a făcut cunoscut fotbalistul român preferat, căruia i-a făcut o caracterizare pe măsură. „Dobrin a fost cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. Actualii, chipurile fotbalişti, se plâng tot timpul de existenţa unor condiţii atmosferice ostile (ploaie, grindină, ceaţă, nămol pe teren etc.). Pe vremea aceea, cu tot terenul mocirlos, Dobrin termina meciul alb, restul, ca de la băi de nămol. Pe Dobrin era foarte greu să-l dai jos. Liţă Dumitru şi Cornel Dinu mi-au povestit că a doua oară nu te mai băgai pe direct la el. Râdea lumea de tine. Faptul că nu a prins mondialul din Mexic, s-a datorat în exclusivitate lui Dinu şi Lucescu. Deşi merita cu prisosinţă, pentru că el ne-a calificat. Şi mâna neinspirată a antrenorului Angelo Niculescu, adăugăm noi. Şi apoi, nu trebuie nu trebuie ignorată puterea imensă a clubului Dinamo. Securitatea, deh!”

ATAC FĂRĂ MILĂ la conducerea F.R.F.
„Fetiţa asta de la Federaţie e o băşcălie. Păi dacă el crede că, cu 2-3 puştani în echipă sau cu obligaţia de a face echipe feminine de fotbal rezolvă problema fotbalului românesc, se înşeală”.

Florin Călinescu, mesaj pentru Rădoi:
„Mare greşeală! S-a dus la naţionala mare deşi ştia că nu are echipă!”. Observaţia asta am făcut-o şi noi încă de la început.

FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE FOTBAL „explică” de ce a declinat varianta Dan Petrescu la echipa naţională de fotbal a României.
Mihai Stoichiţă, preşedintele comisiei tehnice de la F.R.F. a explicat (vorba vine) de ce Federaţia l-a ales pe Mirel Rădoi în detrimentul lui Dan Petrescu pentru funcţia de selecţioner. „La CFR, Dan Petrescu conduce o multinaţională dar are puţini jucători care să joace pentru România. Este o echipă aleasă şi formată de el. (sic). La naţionala României e cu totul altceva. Vin jucători din alte zone, poate lui Dan Petrescu nu-i plac (!), nu-i convine modul în care joacă, sunt mai multe detalii de luat în consideraţie”. În schimb, Dan Petrescu e de părere că ar fi fost momentul oportun pentru el să preia echipa naţională a României. Întrucât explicaţiile acestui belfer sunt cel puţin puerile, ca să nu spun de tot rahatul, ne permitem şi noi să-i punem câteva întrebări, absolut la obiect:
Dacă Dan Petrescu, care este antrenorul anului în România şi care a ajuns cu CFR-ul în primăvara europeană, realizând 12 puncte, devansând echipe de primă mărime din campionatele Europei (Lazio, Rennes, Celtic) şi care a terminat turul pe locul întâi, nu era recomandat pentru funcţia de selecţioner, cum, aiurea, ne explică Stoichiţă, alesul Rădoi, ce performanţă în antrenorat o fi avut? În afară de parcursul foarte bun (conjunctură, întâmplare) cu U21, ce echipă a mai antrenat, şi câţi jucători a dat la naţională? Ce-i rău că Dan Petrescu are o echipă formată de el? Naţionala este o echipă formată de cineva şi noi nu ştim? Câte echipe a creat şi format Mirel Rădoi? Nimeni nu spune că acest fost fotbalist de excepţie, şi finul preferat al lui Gigi, n-ar avea stofă de antrenor dar de ce să încerci să-l discreditezi din prima? Pentru că, după ce, aşa cum se preconizează, echipa României „o dă în bară” şi de data asta, se va proceda ca şi în cazul Contra? Adică, i se va arunca în cap ligheanul cu rahat, fără ca cineva să recunoască că vina îi aparţine? Deci, dorim succes, atât lui Mirel Rădoi, cât şi echipei naţionale de fotbal a României în acţiunea temerară pe care o încearcă. Şi într-un caz, şi-n altul, vom fi cu proiectoarele pe cei doi îmbuibaţi din fruntea Federaţiei, Burtosul şi Fetiţa, după cum l-a botezat Călinescu.

DIP-DIP 17 - ianuarie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...

Amintiri din Naviga

În frumoşii ani luminoşi din epoca de aur, conducerea superioară ...