logoImpact EST nr. 850 - 30.11.2020
logo

logo

A fost odată, de foarte de curând, ca niciodată, că dacă n-ar fi fost nu s-ar fi povestit, prin poienele iocaniene edificate oriunde în Galaţi, aiastă întâmplare ce urmează.
Se făcea că Dănuţ Tofan, patronul companiei DS Tofan SRL Galaţi, era activ la drumul mare pe piaţa marilor consumatori de combustibili lichizi şi accizabili, mai ales când SEAP-ul încă nu fusese fătat. Şi cumpărau companiile şi regiile cu capital de stat, inclusiv Armata, cu mare dare de mână şi de parandarăt de compania a crescut între 1992 şi 2010 cât altele într-o sută de ani. Dar de când cu afurisitul de zmeu poreclit în zilele noastre SEAP, puţurile de petrol au fost invadate de bălării, Primăriile şi alte afedejeuri s-au abonat la alte gloabe de pompe petrolifere, încât, în anul fiscal 2015, DS Tofanul mai avea doar 22 de salariaţi cu care a realizat o cifră de afaceri de 8.244.627 de lei şi un profit net de numai 76.422 lei.
În asemenea vremi de restrişte, iacătă că povestea spune despre apariţia lui Făt Frumos deghizat în beizadea de emir. Care emir a cunoscut-o pe Ileana Cosânzeana cea trimeasă de către tătâne-su la educaţie şi penitenţă peste mări şi ţări, dar mai ales lacuri, în ţara orei – răsare, Sviţerland. De atunci, împărăţia în care puţurile de petrol au cam secat s-a cam pârjolit. Dar tofanienii s-au învârtoşat, adunându-şi amintirile cu multe zerouri în coadă, date în păstrare unora şi altora dintre marii dregători scăpătaţi, dar care mai aveau ceva palate şi a început să le strângă acestora cureaua făcută din sârmă ghimpată.
Imperiul imobiliar a început să crească pe strada unuia numit Mihai a lui Bravu, moştenitorii foştilor împăraţi fiind obligaţi să vândă, căci au ajuns la fundul proletariatului.
Fostul Distrigaz, cocoţat de Neculai Viteazul şi Primarul în Parcul Viva, a ajuns tot în ograda tofaniană, unde şi-a şi cocoţat sigiliul şi un număr de telefon 0744/790.696 – vezi foto, dar şi imperiul de alături unde s-a fost făcută o crescătorie de beizadele poreclită în ziua de azi grădiniţă. Şi dacă nu a putut căpăta firman pe persoană juridică, beizaderia s-a procopsit cu voie pe persoană fizică.
Apoi se făcea că Viorel David, mare patron de DSU, a plecat de pe acest tărâm acum câteva săptămâni. Şi i-au rămas în astă lume pământeană un yacht Azzaro cu dublă comandă, o vilă în spate la Stirex, pe strada Democraţiei, un teren care leagă străzile Al. I. Cuza de Domnească… vizavi de casa-muzeu a lui Vodă Cuza, toate lăsate descoperite în faţa banilor împăratului.
Tot în bătătura împărătească a imperiului imobiliar DS Tofan a încăput şi clădirea din Domnească, de vizavi de Şcoala Populară de Folclor, care a fost cândva a Trustului IAS (aia din spatele fostei Case a Pionerilor).
Multe ar mai fi de povestit, dară nu am vrea să vă plictisiţi, aşa că vom mai reveni, căci din poveste înainte mult mai este.
Şi-am încălecat pe o şa şi v-am spus povestea aşa!

Petre NEINSPIRESCU 28 - iulie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Lungul drum al Româ

Mulţi români uită că aderarea în 2007 la Uniunea Europeană ...

Ambasadorul SUA la B

Un colaborator din SUA al Impact-est, gălăţean get-beget la origine, ...

Situaţia sectorului

Ministrul Adrian Oroş a participat la şedinţa de lucru organizată ...