logoImpact EST nr. 875 - 15.06.2021
Din motive judiciare, suspendam aparitia tiparita a Impact-est, incepand de saptamana viitoare (joi, 17 iunie). Cand va fi posibila reluarea acesteia, va vom anunta pe site-ul https://www.impact-est.ro (Redactor-sef Gelu CIORICI)

O celebră tanti, directoare din vremuri imemoriale la Primărie (care ştie doar să ameninţe cu datul în judecată pe toată lumea care îndrăzneşte să-i pronunţe numele) a imaginat investiţii pe bani europeni, cu îmbârligături pe fundaţii sau asociaţii, terenuri proprietate sau concesionate, Primărie şi altele, de dracu le mai dezleagă. Pe malul Dunării, aproape de vărsarea Siretului în Dunăre, a fost ridicată o clădire „jos pălăria”, adică „ţâţă, muc şi sfârc”, cu tot dichisul pentru recreere, socializare şi altele adresate tineretului, cunoscută sub denumirea „LA CASTEL”. Cât de utilizată este, câţi se duc acolo, cine se duce, de ce se duce, ce fac, dacă fac, nu ştie nimeni. Cert este că de câte ori ne-am dus să vedem ce şi cum nu am zărit pe nimeni. PUSTIU, bate vântul, nicio mişcare, nicio întrebuinţare. O căruţă de bani, în folosul cui? …a ce?, de ce ?, dacă nu înnebunesc europenii pe ce au dat banii, măcar ai noştri conducători iubiţi, consilieri, şi lideri politici, tot ar trebui.

O altă minune a distinsei doamne, de te cruceşti, te apucă damblaua şi care a costat o roabă cu euroi, este „Centrul de Afaceri pentru IMM-uri” construit în afara Galaţiului, de aiurea, pe raza unei comune suburbane. Am întrebat sute de întreprinzători (la telefon) dacă au fost vreodată, dacă ştiu, iar răspunsul a fost invariabil NU. Am întrebat şi Patronatul IMM-iştilor gălăţeni dacă a fost invitat, dacă a organizat acolo vreo acţiune, dacă, ştie ceva, iar răspunsul a fost NU.

Construcţia pe bani europeni în care nu ştie nimeni ce se face, ce lucruri bine ascunse se întâmplă, cine o utilizează mai ridică încă vreo sută de întrebări, tot aşa. Şmen, hoţie, gulere albe de „băieţi şi fete deştepte”.

Cineva îmi spune că obligaţia de a menţine obiectul activităţii pentru care a fost construit stabilimentul este de şapte sau zece ani, după care „proprietarul” poate să facă ce vrea, inclusiv BORDEL. Deja au trecut vreo cinci sau şase ani.

Cine plăteşte? Cum cine, populimea europeană.

Din păcate, mai sunt şi alte exemple, numeroase, de sifonare şi bătaie de joc la dresa banilor europeni. În timp ce mă documentam îmi ajunge la ureche „domnule, o mare firmă din Galaţi, a avut de asfaltat drumurile comunale la o localitate de lângă Galaţi (nu-i dăm numele din motive ce ţin de neverificare a informaţiei) şi auzi minune, cică ar fi îngustat toate uliţele cu un metru de asfalt, nerespectând proiectul şi mergând pe ideea că „nu se vede” dar se plăteşte.

Încep să vorbesc de unul singur şi mă întreb „dacă ne mai facem bine”. Nu cred. Unde este opinia publică? Unde este societatea civilă? Unde sunt procurorii, unde sunt instituţiile statului? De ce nu mai avem delictul de „subminare a economiei naţionale”?

Adunaţi tot bănetul cheltuit de aiurea şi întrebaţi-vă fiecare ce s-ar fi putut face cu aceşti bani, cât de utili ar fi fost pentru sănătate, învăţământ, infrastructură.

Întrebaţi-vă cum arătam, ce rezultate aveam dacă banii aceştia erau utilizaţi, investiţi în producţie industrială sau agricolă, în servicii pentru crearea de locuri de muncă, generatoare de profit şi bunăstare.

Totuşi cine RĂSPUNDE pentru PROSTIE sau de ce nu (mai sigur), pentru fapte „deliberat” făcute în cunoştinţă de cauză, cu o motivaţie absconsă?

Vasile Periscop 19 - aprilie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...