logoImpact EST nr. 890 - 25.10.2021

În timp ce elevii dârdâiau în şcoli, la unison cu bunicii lor prin staţii, o treime ciudată călătorea pe banii publici tocmai hăt, în miezul Europei, pe la Strasbourg şi Bruxelles – aşa, ca o avanpremieră a sărbătorilor de iarnă.
Cei trei crai de la răsărit erau Ionuţ Florin PUCHEANU, primarul Municipiului Galaţi, împreună cu administratorul public al oraşului (city managerul Marius Humelnicu) şi viceprimarul Picu Apostol Roman. Informaţia este disponibilă pe Consulatului General al României la Strasbourg.
Să o citim împreună:

„Vizita de lucru a primarului Municipiului Galaţi la Strasbourg In perioada 20 – 22 noiembrie 2017, dl. Ionut Florin PUCHEANU, primarul Municipiului Galaţi împreună cu administratorul public al oraşului si un vice-primar, au efectuat o vizită de lucru la invitaţia primarului capitalei Alsaciei, domnul Roland RIES.
Delegaţia a avut convorbiri cu doamna Catherine TRAUTMANN, fost ministru, vicepreşedintă a Eurometropolei Strasbourg, preşedinta Portului Autonom Strasbourg, cu dl. Jean-Jacques GSELL, consilier municipal responsabil cu probleme de comerţ si director al Oficiului Municipal de Turism, precum si cu responsabili ai mai multor servicii din primăria Strasbourg.
Tematica discuţiilor a vizat în principal probleme de dezvoltare urbană şi de transport urban, cu accent pe modalităţile de implementare a transportului multimodal şi de aplicare a unui sistem de tarificare diferenţiat care să răspundă aşteptărilor tuturor cetăţenilor.
De un real interes au fost discuţiile cu conducerea Portului Autonom Strasbourg, al doilea port intern ca importanţa din Franţa după cel de la Paris, care au permis identificarea unor modalităţi de consultare în direcţia creşterii randamentului activităţilor portuare la Galaţi.
Primarul Ionut PUCHEANU a informat că va propune Consiliului Local ca Municipiul Galaţi să se alăture Clubului de la Strasbourg, o reţea care reuneşte peste 60 de oraşe (între care, din România, Arad, Bucureşti, Iaşi, Ploieşti şi Timişoara) şi are ca obiectiv promovarea valorilor europene, în primul rând respectarea drepturilor omului în Europa şi în afara ei. Cu ocazia celei de-a 15-a reuniuni a Clubului din 7-10 noiembrie 2017, s-a adoptat un Plan comun de acţiune al oraşelor europene in domeniul primirii si integrării refugiaţilor.
Consulatul General al României la Strasbourg a acordat întregul sprijin delegaţiei Municipiului Galaţi, inclusiv la alcătuirea programului de întâlniri şi vizitarea de noi ansambluri de locuinţe, unele în construcţie.”

Trecând peste limbajul de lemn cauciucat, care-nvârte vorbe fără să spună nimic concret – dealtfel, perfect diplomatic – remarcăm trei subiecte: activităţi portuare, transport urban şi „…un plan comun de acţiune in domeniul primirii si integrării refugiaţilor.”
Distracţia – plătită de la bugetul local, evident – a costat 22.400 de lei.

Picu recidivează

Dar să lăsăm declaraţiile de faţadă şi să trecem la adevărurile fundamentale; pe o reţea de socializare apare adevărata părere a lui Picu, despre gazdele sale din vestul european: sunt nefericiţi şi depresivi, au o rată a criminalităţii foarte mare, sunt alcoolici, analfabeţi, mâncarea foarte proastă „îi face pe foarte mulţi să aibă obezitate morbidă”, au corupţie cât casa.

Iată şi textul:
«De cele mai multe ori atunci când mergem în alte ţări ca turişti avem tendinţa la întoarcere să prezentăm în mod idilic locul unde am fost, asta ca să impresionăm uneori. Ei, problema se creează atunci când unii nu au discernământ şi încep să facă comparaţii cu ţara lor adică cu locul unde au văzut lumina zilei spunâd de multe ori: Ţară de rahat, o panaramă de ţară, vai de mama noastră, îmi este scârbă de România, etc,etc,etc. Aceşti oameni care merg câteva zile în străinătate dacă ar sta acolo un an ar vedea că au probeme infinit mai mari decât avem noi. Sunt nefericiţi şi depresivi foarte mulţi, au rată a criminalităţii foarte mare, au grad mare de alcoolism, de analfabetism, dacă nu au asigurare mor pe stradă la propriu, mâncarea foarte proastă îi face pe foarte mulţi să aibă obezitate morbidă, au corupţie cât casa dar ei nu se pârăsc unii pe alţii şi nu aruncă ţara într-o catalogare groso modo aşa de-a valma cum face Monica Macovei de exemplu. Suntem obligaţi să ne iubim ţara şi să nu vorbim de rău patria noastră numită ROMÂNIA. „Să trăieşti ţara mea superbă cu oameni buni şi calzi“! Viceprimar Picu Apostol Roman.»

Cu toate că e-n în perfect acord cu gândirea de tip „sex-droguri-păcănele”, pare neclar dacă declaraţia de mai sus e, în totalitate, a viceprimarului. Deşi apare pe profilul unui oarecare Strişcov Vasile, un alt oarecare, Ioan Rau, postează primul comentariu şi îl felicită cu familiaritate pe viceprimarul Picu, pentru text şi opinii: „Deacord Picu subscriu total, cu dreptul înainte, succes la primărie.”
Tot lui Picu-i atribuie „zicerea” şi un alt postator, Dănuţ Chelmu: „Bună seara Picu, aşa este. Eşti corect în aprecieri ca de obicei. Felicitări !!!”
Invităm cititorii să studieze imaginile ataşate, capturi de ecran, apoi să ne comunice opinia lor. Misterul trebuie dezlegat.

Dan Manole 30 - noiembrie - 2018

One Response so far.

  1. Alina spune:

    Ce aveţi cu bietul Picu? Nici nu ştiţi ce băiat bun este. Invidioşilor!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...

Amintiri din Naviga

În frumoşii ani luminoşi din epoca de aur, conducerea superioară ...