logoImpact EST nr. 876 - 18.06.2021

Prin Republicuţa Galaţi am rămas cam orfani de lideri politici carismatici, singurul care dă semne că mai dă din picioare fiind multiplul preşedinte (municipiu şi judeţ) Cristian Dima, restul fiind cu lumânarea la căpătâi, or lipiţi de bancnota euro a Bruxellesului sau, cel mai grav, fiind tineri deja îmbătrâniţi (cazul preşedintelui penele, George Stângă). Un lider bun, cu şcoala marelui Durby, aşa cu micile şi marile lui derapaje şi politicianisme conjuncturale, este, indiscutabil, Adetin-Apostol-Picu Roman, dar n-are noroc de partid, umbrela pesede fiindu-i încă utilă, aşa cum s-a fost negociat în compania electorală pentru înlăturarea din primărie a fraierului de Marius Stan, cel încălecat cu neam cu tot de piticania de fostul city manager Aurel Vlaicu.
În sfârşit, revenim la Cristian Dima, care pare un personaj dintr-o tragi-comedie, întrucât se află blocat între Opoziţie şi Putere la Galaţi, el nereuşind şi din cauza şi datorită conjuncturilor să-şi impună oameni – activişti în funcţiile care revin ALDE, conform algoritmului.

Asta n-are, asta are, / Care e câştigătoare?

Transurb / Începem cu uriaşul Transurb, cel mai mare bugetofag al municipalităţii. Genica Totolici are contract de management până în decembrie 2017. A încercat cu toată dezorientarea politică să-şi asigure spatele pentru a rămâne în funcţie, dar a tot întors piese necâştigătoare până liderul Cristian Dima – acest jupân pe post de Durbacă!, a pus pe clanţa biroului lui, pentru ea, vaselină fecală! Chiar înlăturată din funcţie, ea are şansa să câştige un eventual proces, încât îi vom plăti o leafă de 8000 de lei în timp ce ea îşi va vedea de afacerile proprii. Până atunci, însă, este cazul să işi disciplineze armata de bipezi care face controale cu ciomagul şi care a fost dizlocată din alte servicii.

DRGV / Dar, de departe cea mai importantă piesă din panoplia funcţiilor cuvenite prin algoritm lui ALDE Dima, este cea de director plin al Direcţiei Regionale Vamale Galaţi, care este întinsă pe judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi. Postul este ocupat de eternalizatul Mihai Bucur, cu susţinerea penele-Dobre.
Pe margine se încălzeşte tare Petrică Munteanu, cel care a mai ocupat acest râvnit fotoliu, acordat, culmea, de Dan Nica, şi nu de jupân Durbacă, aşa cum s-a ştiut şi crezut multă vreme, Durbacă muindu-l.

Gospodărire Urbană / De mereu timp, acesta a fost postul celor de la pur şi pece, rareori interpunându-se câte un pesedist, primul şi cel mai iute de picior fiind groparul PESCOGAL, Florin Pâslaru.
Bogdan Ardean e atins rău de interimat, mai ales de când e ocupat să facă acatiste pentru a avea Galaţiul măcar o secetă de două-trei luni (citat din editorialul Corinei Dobre – V.L.). Aşa că pentru aici Cristian Dima chiar are nevoie de un horticultor harnic, cu vână de ţăran în el, nu de-alde ăştia care se joacă şi acum, de mici, cu puţa în asfalt!
Oricum, după cum şi cât vorbeşte el, cât tace purtătoarea de cuvinte şi de imagine a Instituţiei Primar, soaţa-sa Raluca, situaţia este deja auto – rezolvată şi aici, numai Cristian Dima ar trebui să găsească OMUL.
A, uite, mi-am adus aminte de Abel Ionescu, fost director IATSA-Dacia Piteşti, Reprezentanţa Galaţi. Zău că pe acest creier organizatoric, riguros şi iubitor de estetică, ordine şi curăţenie, l-aş pune, dacă nu la Transurb, măcar la Gospodărire Urbană.

SUBPREFECT / Aici chestiunea este rezolvată, cât de cât, Mihai Manoliu fiind deja instalat în funcţie. Şi dacă Prefect va fi numită profa de mate, Laura Marin, cu atât mai bine lui Vasile Pârlog, directorul general pe umerii căruia stă activitatea calificată din Palatul Administrativ.

JUDEŢUL / Tarlaua asta uriaşă, cu păduri, lacuri şi zone de agrement, ca Gârboavele, lacurile Vânători şi Zătun este, chipurile, administrată de Vali-Viorel Sandu, care papă şi acum din moştenirea şi livada lăsate de gospodarul Picu Roman. Sigur, individul nu îşi dă seama nici acum ce patrimoniu public şi privat are pe mâini, aşa că-i bine să plece cu tot cu mandatul de consilier municipal.
Aşadar, care are, care n-are, care e câştigătoare, poate şti doar însinguratul lider politic în viaţă, Cristiannn Dimaaaa! (Vii aplauze!)

Consiliile judeţului şi municipiului sunt de alba-neagra

Cum era de aşteptat, Durby nu poate fi decât EL LIDERO, aşa că nu a mai suportat ca un fost „infirmier” să-l calce pe grumaz, încât a preferat să-l înjure pe Tăriceanu şi să plece cu Daniel Constatin şi Sorin Câmpeanu în munţi. Pe care i-a botezat PROROMÂNIA. Aici, ei îl aşteaptă pe Ponta, Grindeanu, Rovana Plumb şi toţi năstaso-iliescienii care nu mai suportă jugul oltenesc al lui Dragnea.
Da, dar Durby i-a lăsat moştenire lui Dima nişte suli în coaste. Ei sunt risipiţi în CJG (Gheorghe Dima-Bolţ) şi în CLM (Gh. Bugeag, Radu Cosca şi Viorel Sandu)
Degeaba s-a antrenat Dima şi şi-a pregătit ranga să-i disloce din demnităţile oferite de partidul ALDE, că s-a izbit de noua lege. Adică odată retras sprijinul politic, cu toate diligenţele făcute către CJG şi CLM, este nevoie şi de avizul de legalitate al Instituţiei Prefect… care e pe vine, ca noul prefect!
Deci, lui Ghe. Dima-Bolţ şi lui Buruiană (Dima promite să o recompenseze altfel) le-a fost retras sprijinul politic, dar ei activează la drumul mare în CJG (vezi foto).
De fapt madam Buruiană a pierdut mandatul din cauză că a câştigat în instanţă Daniel Diaconu.
Dar blocajul cât toată alba-neagra bâlciului este în CLM, unde Dima, din ditai moştenitorul lui Durby, e un mic Opozant, care nu poate negocia nici proiecte de hotărâri, nici funcţii, nici…
Asta pentru că în afară de Vali Sandu-Zătun, care zboară oricum, are două nuci de beton armat cu care trebui să negocieze condiţiile în care rămân consilieri sau darea afară. Doar că dr. Gh. Bugeag mai are o lună de stat în SUA la fiul său, iar Radu Cosca este la vânătoare de „pliznauri” în Indonezia.
Deci, Cristian Dima este unicul lider viu, dar CINEVA DESTUI îi tot aprind lumânări la căpătâi, chiar dacă ventilatorul coaliţiei de guvernământ este pornit.

Gelu CIORICI 16 - iunie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...