logoImpact EST nr. 876 - 18.06.2021

Sigur că stupizi sunt şi cei care concep textele pe care le citesc fătucile când prezintă meteo cu…picioarele şi cu decolteurile. Cum naiba să spui că, de pildă, mâine se anunţă o vreme la fel de frumoasă ca şi ieri, temperaturile urcând uşor, până la 37 de grade Celsius! Dar şi mai cretinoid poate fi un individ care se roagă la Dumnezeu să nu plouă măcar două luni, ca să nu mai crească buruienile peste urbanul Galaţiului, a cărui gospodărire o directoreşte Bogdan, fiul lui Ardean, fost director al Direcţiei de urbanism în Primăria lui Nicolae.
Mă, dar despre erbicidare urbană, auzit-ai? Aşa se scapă civilizat de bălăriile cât casa de prin zonele părăsite pe unde au fost unităţi militare, UNICOM-uri sau terenuri private ale unor dezvoltatori imobiliari, pe care le-au abandonat vegetaţiei spontane şi oţetarilor, junglă în care se înmulţesc ori douăzeci pe an câinii vagabonzi, nu atâta de comunitari cum cred autorităţile blegite. Dar şi de buruienile de pe rigole, de pe spaţiile destinate căii de rulare a tramvaielor, parcuri etc. se poate scăpa tot prin metode de secol XXI, nu să te rogi să-ţi dea Dumnezeu secetă în fişa postului. Faci o erbicidare de primavară, apoi pui gazon şi flori şi te rogi, băi, neam de bugetofag, dimpreună cu purtătoarea de vorbe a Primarului, ale cărei comunicate sunt scrise la…radio(!), să plouă fix atâta timp cât ţi-l doreşti secetos, aşa… cât să-ţi justifici leafa de… interimar.
Străbunii noştri spuneau că „la vreme de secetă, este bună şi o ploaie cu piatră”, deci nu cu bolovani, băi, Bogdan Ardean!

(GECO) 16 - iunie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...