logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Cine este acest ASF ce dă bani? ASF este Autoritatea de Supraveghere Financiară, instituţie abilitată să vegheze la buna funcţionare a pieţei de capital, a pieţelor de instrumente financiare în general, asigură protecţia operatorilor şi investitorilor faţă de practici neloiale, abuzive şi frauduloase. Este bine să reţineţi că această instituţie de care mulţi nu prea ştiu se ocupă, printre altele, de stabilitatea sistemului de asigurări auto, de buna funcţionare a sistemului de pensii private şi protejarea participanţilor şi ale beneficiarilor.
Dar să revenim la problema cu banii daţi de acest ASF. Banii la care facem referire sunt venituri pentru stat, adică pentru noi toţi, bani ce ar trebui încasaţi de aceeaşi instituţie de belea am putea spune, Finanţele, mai exact Fiscul gălăţean, în cazul persoanelor amendate ce au domiciliul în Galaţi. Cum să nu fi contrariat şi consternat când auzi şi vezi pe la televizor că unii din ANAF şicanează pur şi simplu pe unii contribuabili cu adrese peste adrese prin care sunt somaţi să plătească sume datorate, ca penalităţi, la… penalităţi, de valori „fabuloase”, în unele cazuri de… 0,18lei!? .Unde eşti, nene Caragiale?
În ce-l priveşte, ASF-ul a stabilit în sarcina unor concitadini de-ai noştri plata unor amenzi ce însumează un număr impresionant de zerouri, şi asta pentru încălcarea gravă a unor reguli pe piaţa de capital. Despre câte zerouri este vorba şi cam care sunt unele dintre aceste persoane, într-un număr viitor.

Analistul de Serviciu 4 - mai - 2018

13 Responses so far.

 1. A.F. spune:

  Nu avem bani de pensii, nu avem bani pentru autostrăzi, nu avem bani pentru sănătate, dar în schimb mereu aflăm că sunt datornici către stat de sume la care un om modest nu poate visa că le-a avea în mînă într-o viaţă. Asta dacă nu eşti casier la vreo bancă sau societate mai mare. Finanţele sunt instituţia care trebuie reformată. Atîta timp cît această instituţie încasează banii de la datornici sărind pe unii treaba nu este bună. Cine controlează această instituţie? Referitor la acest ASF de care nu ştiu prea mulţi, care este treaba cu amenzile ălea multe de care spuneţi?

 2. Adina spune:

  ASF-ul ăsta dă sancţiuni anumitor persoane fizice sau juridice(societăţi comerciale) pentru nerespectarea unor obligaţii ce rezidă din regulile pieţei de capital. Au fost sancţionaţi un număr mare de persoane din Galaţi cu sume foarte mari de bani. Eu cunosc că ultima soaţă a lui Chelu, Ala Procopenco are vreo 8 miliarde lei amenzi date de acest ASF, dar de plătit nu a plătit nici un leu. Constantinescu din acelasi grup are şi el de plată peste 6 miliarde lei. Rîd în hohote de noi toţi fraierii. Cei cu bani au relaţii şi nu vor plăti niciodată. Aceşti indivizi stau în vile de milioane de lei, merg numai cu mercedesuri şi BMW.uri ultramoderne, au averi din furăciuni ce depăsesc orice închipuire. Eşti amărît te serveşte fiscul imediat. Ţară stăpînită de mafie, nu americană, ci de cea autohtonă.

 3. sim spune:

  Da de amenzile stimatei Simion Cati Constanda de vreo 3 miliarde lei ce spuneţi?

 4. T spune:

  De Florin Postelnicu din Tecuci, marioneta lui Chelu ştiaţi că avea de plată vreo 1,5 miliarde de plată acum un an? Credeţi că a dat vreun leu? Eu nu.

 5. alin spune:

  Aceste amenzi, concret, cine trebuie să le încaseze din instituţiile financiare? Şefii acestor instituţii au habar de ce se întîmplă în instutuţia ce o conduc? V-aţi gândit că este posibil ca cei din conducerea acestor instituţii nu cunosc ce fac foarte mulţi din angajaţii instituţiei? Oare vreun şef al unei astfel de instituţie citeşte sau i se aduce la cunoştinţă ce se semnalizează într-un articol de ziar? Ori este adevărat ori este ceva calomnios. Care este adevărul? De ce nu putem găsi pe site-eul Ministerului de Finanţe cine sun datornicii acestei ţări? Când ţara şi oraşul nostru este plin de vile, maşini de sute de mii de euro, nu putem cunoaşte dacă nu cumva aceştia sunt pe lista marilor datornici, asta mă refer la ei ca persoane fizice.

 6. Amelia spune:

  Intraţi pe site-ul ANAF şi urmăriţi datornici. Te cruceşti. Şi acolo suntem în top cu gălăţeni de-ai noştrii. Cunosc foarte bine această grupare ce s-a constituit in jurul lui Chelu. Am găsit în mod surprinzător un personaj vai de capul lui, muritor de foame practic, unul Panaite Tinel ce figurează cu 5.259.306 lei !!!!!!!!, adică 52 miliarde lei vechi. Incredilbil în ce a fost băgat amărâtul ăsta. Din câte ştiu îl băgaseră cu mai multe SRL-uri Fartexim Galaţi, Glassart Galaţi, Almontin Galaţi, Terifal, Preguny, Gio închiriei astea toate din OLT etc. Persoana care l-a băgat în toată beleaua asta este Luminiţa Tîru. Mare tupeu şi aroganţă pe această fată. Sper să vină şi decontul pentru această femeie lipsită de orice scrupule.

 7. Dinu V. spune:

  Dacă finanţiştii gălăţeni n-ar încasa doar amenzile de care faceţi vorbire ar fi bine. Această regulă de ,,a sări” anumite persoane cu obligaţii la bugetul de stat sau la bugetul local este bine înscăunată la Galaţi şi din câte am auzit se practică ca sport naţional. ANAF-ul este o instituţie super coruptă.

 8. Onişor - Pensionar spune:

  Domnilor dacă cele ce spuneţi şi cele expuse în comentariile la acest artcicol este real, totul este de o gravitate extremă. Cei din fruntea ANAF-ului ăsta de la Galaţi trebuie să-şi dea demisia şi anchetă dispusă pentru stabilrea persoanelor vinovate.
  Sunt curios dacă veţi face şi demersuri în sensul de a aduce la cunoştină conducerilor superioare, ANAF Bucureşti, Ministru Finanţe, şef Guvern. Nu se poate aşa ceva. Asta este jaf, subminarea economiei naţionale. Păi noi pensionarii cu pensii amărîte stăm la cozi la Romarta pe frig în iarnă să plătim obligaţiile către stat, asa cum trebuie să facă orice cetăţean normal, ca să avem o biată reducere că abia întindem pensia după o viaţă de muncă şi acesti excroci ne sfidează pe toţi cu vilele lor, maşinile lor, luxul lor .Nu că ar fi invidie, dacă este cinstit obţinut banul din afacere, plătit impozit corect, bravo lor. Sunt mulţi de ăştia. Da ăştia care au datorii enorme care-i treaba?

 9. Nicolicea spune:

  Domnilor este noaptea minţii. Dacă se confirmă informaţia cu acest personaj, Panaite Tinel, care datorează suma respectivă la stat, ca persoană fizică, urgent trebuie să se autosesizeze multe instituţii ale statului. Ce este cu firmele de care făcea referire acea doamnă Amelia, cum este posibil să se ajungă la astfel de sume? Sunt revoltat şi voi verifica dacă se confirmă, caz în care mă voi implica personal în a sesiza instituţiile centrale. Dacă sunt asemenea sume de încasat de la persoane fizice treaba nu este bună de loc. E dezastru! Suntem cumva mai mafioţi decît italienii sau americanii de pe vremuri? Acest caz trebuie mediatizat la nivel naţional şi de urmărit ce se întâmplă la Galaţi, oraşul care a creat premisele creerii unei asemenea grupări infracţionale ca cea a decedatului Chelu Cătălin. Acest caz trebuie să ajungă la cel mai înalt nivel, se pare că prin volumul pagubelor şi implicaţiilor sociale putem vorbi de subminarea economiei naţionale.

 10. anon spune:

  Pentru liniştea multora, vă transmit o mică listă cu amenzi ASF, date unor gălăţeni. Necesită actualizare, în sensul creşterii sumelor.

  – PROCOPENCO ALA – 917.000 lei
  – SIMION CATI CONSTANDA – 351.000 lei
  – STAN MARICEL IONEL – 503.000 lei
  – CONSTANTINESCU GEORGE – 709.000 lei
  – LUPU LINA FLORENTINA – 7.000 lei
  – POSTELNICU FLORIN TEOFIL (TECUCI) – 201.000 lei
  – ANDRONACHE GELU (TECUCI) – 101.000 lei
  – GRIGORAS COSMIN – 51.000 lei
  – TIRU LUMINITA – 61.000 lei
  – BRINZA MIHAI – 20.500 lei
  – BRANEA VIOREL – 51.000 lei
  – MITU IONEL – 11.500 lei
  – MIHALCEA PETRU – 15.000 lei
  – CHIRILA GHEORGHE – 26.000 lei
  – MANOLE DUMITRESCU DAN – 241.000 lei
  – CONSTANTINESCU GABRIEL – 15.000 lei
  – RADINSCHI CARMEN – 10.000 lei

 11. Amarinei Eugen spune:

  Dacă este reală informaţia dată, este foarte grav. Ca ziar de investigaţii ce vă consideraţi şi aţi scris acest articol, bănuiesc că informaţia primară a avut un suport şi este reală. Este imperios necesar, asta din punctul meu de vedere, să aprofundaţi şi dacă se confirmă sumele uriaşe care nu se reţin de organele financiare locale abilitate nu e de bine. Obligatoriu trebuiesc făcute sesizări către organele centrale, verificări şi sancţiuni drastice. Nu avem bani pentru pensii, salarii, pentru şosele şi multe altele şi iată că sunt angajaţi ai statului plătiţi din bani noştrii, cetăţeni de bună credinţă, care efectiv săvârşesc infracţiunea de abuz în serviciu. Şi când ne gândim ce salarii au aceşti angajaţi, este inadmisibil. Ar mai fi o problemă: cum fac aceşti angajaţi că trimit somaţii peste somaţii la persoane cu sume derizorii datorate, dar în schimb pentru aceşti indivizi ce datorează sume uriaşe nu fac nimic.

 12. Ionescu S spune:

  Scuze, dar eu nu am inteles ceva. Concret care este instituia din Galati care incasează aceste amenzi si unde merg? Unde pot fi văzute de noi cetătenii situatia cu cei ce au datorii la bugetul local sau la stat? Ce demersuri se fac pentru incasarea sumelor indiferent ca sint mari sau mici? Ce nu pot sa pricep este cum se poate ajunge la existenta unor sume asa de mari pentru anumiti cetăteni. De ce nu se i-au masuri din fasă, sechestru, scoatere la vinzare bunuri etc. Pai daca o persoană nu achita ani la rind sume mai mici de unde se pot recupera sumele uriase. Vina este exclusiv a celor ce nu incasează. Daca o persoană vede ca nu pateste nimic, nu este deranjata decit cu ceva somatii si gata, firesc rid si continua sa inregistreze datorii pe care stie oricum ca nu le va plati si ca nu pateste nimic. La obiect din cele comentate de unii nu cunosc daca sumele sint reale, dar cineva trebuie sa stie. Cum s-a ajuns la acele sume fabuloase de care iti plesneste capul?

 13. Grigore spune:

  Cainii latră, caravana trece. Aşa de bine se potriveşte. Geaba scrieţi dacă funcţionarii statului plătiţi cu salarii barosane n-au treabă cu îndeplinirea obligaţiilor de serviciu. Dacă nu se incasează aceste sume mari înseamnă că este ceva putred. Nu cumva de asta s-a dorit scoaterea abuzului din serviciu ca infracţiune? Cum poate fi catalogată fapta angajaţilor care nu-şi îndeplinesc obligaţiile de serviciu si nu încasează aceste sume ce sînt venituri la buget, ce o fi el, local, de stat. Dacă este prejudiciu prin neîdeplinirea obligaţiilor de serviciu, serviciu pentru care sunt plătiţi cu salarii foarte mari, de ce nu sînt traşi la răspundere. Eu dacă greşeam la serviciu şi făceam un rebut obligatoriu plăteam, ba unii plăteau şi zburau şi afară. La ăştia treaba bine mersi, mai trece o lună, merge salariul, noroc şi voie bună. Asta nu pot să pricep. Nu este bună legea sau nu se aplică? Asta este adevărata problemă.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...