logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

În virtutea rolului activ al organului fiscal, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi vă aduce la cunoştinţă faptul că începând cu data de 1 iulie 2020 a fost implementată, pentru contribuabilii persoane juridice şi persoane fizice identificate prin CUI/CIF, posibilitatea de a solicita, prin intermediul platformei Spaţiul Privat Virtual (S.P.V.), fişa pe plătitori simplificată.
Simplificarea fişei pe plătitori a avut drept scop istorizarea (separarea) datelor care nu mai prezintă interes, în sensul că nu vor mai fi vizualizate informaţii cu privire la creanţele fiscale care au fost stinse.
De asemenea, în cazul contribuabililor care nu înregistrează obligaţii fiscale restante sau sume plătite în plus, ori acestea sunt înregistrate doar pe parcursul anului curent, fişa pe plătitori simplificată va cuprinde informaţii de la data de 1 ianuarie a anului în care este pusă la dispoziţie fişa.
Totodată, în cazul contribuabililor care înregistrează obligaţii fiscale restante ori sume plătite în plus, fişa pe plătitori simplificată va cuprinde informaţiile aferente acestora, începând cu data de la care acestea au luat naştere.
Începând cu data de 15.05.2020, a fost implementată o funcţie de transmitere în acest format excel a fişei pe plătitori, astfel că, la solicitarea contribuabililor, începând cu această dată, fişa în acest format poate fi descărcată din Spaţiul Privat Virtual.
Prin urmare, începând cu data de 1 iulie 2020, contribuabilii au la dispoziţie două variante de fişă pe plătitori ce pot fi descărcate, la cerere, din Spaţiul Privat Virtual, respectiv una simplificată, în care sunt istorizate datele care nu mai prezintă interes şi o altă fişă în format excel, care cuprinde istoricul datelor, pentru a putea avea o imagine prelucrabilă a situaţiei fiscale.
Vă reamintim faptul că pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual se completşază online un formular într-o pagină web securizată, disponibil pe site-ul www.anaf.ro în secţiunea înregistrare în Spaţiul Privat Virtual sau accesând link-ul: https://www.anaf.ro/lnregPersFizicePublic/

(R.I.) 17 - iulie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...

Guvernul Ciucă ia

Eficientizarea companiei TAROM, continuarea procesului de modernizare a infrastructurii aeroportuare ...

Având şapca lui Le

Dacă intraţi pe siteul Impact-est şi daţi căutare, sus ...