http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2023, nr. 933 - 04.02.2023

Scriam aici, în impact-est, cum Piaţa din Micro 14 (cartier I.C. Frimu) dispare încet, dar sigur. Este vorba de moderna hală acoperită, care s-a dovedit o investiţie prostească la fel ca şi uriaşa hală din Piaţa Centrală, care are şi un ditai adăpostul antiatomic, folosit ca depozite şi garaje pentru samsarii care fac legea la tarabele din absolut toate pieţele agroalimentare din Galaţi. Pesedeul a tocat sume publice uriaşe pentru edificarea acestor investiţii, care seamănă mai mult cu nişte bănci comerciale, decât cu pieţe de legume, fructe şi zarzavaturi. Totul a fost posibil în cei 12 ani de mandate heirupistice la Primăria Galaţiului, ale lui Dumitru Nicolaie, bine îmbrobodit de Eugen Zaharia, cel care a directorit Administraţia Pieţelor timp de vreo 20 de ani.
Acum s-a ajuns în situaţia ca şi cea mai nouă piaţă acoperită din Micro 14 să dispară din motive de neutilizare, niciodată aici fiind ocupate mai mult de 3-4 tarabe din cele peste 20 existente. Şi sugeram ca această hală să fie compartimentată pentru a se găsi mai uşor chiriaşi. Iată că brăilenii sunt mai rapizi şi mai buni afacerişti decât gălăţenii, aşa că aici va funcţiona o fabrică de pâine FRONTERA, producătorul din oraşul vecin fiind prezent în marketurile şi supermarketurile din Galaţi, de mulţi ani.
E bine că măcar vine un producător, nu un comersant de boarfe şi alte chinezisme, cum se întâmplă în piaţa-tip sediu de bancă din Micro 20.

Gelu Ciorici 12 - ianuarie - 2023

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directorii şi juri

Deseori, Gelu mi-a spus că scriu prea scurt, puţin, redus, ...

NIMIC FĂRĂ DUMNEZE

Puţine ţări din lume se pot mândri cu o istorie ...

Joi la Galaţi a aju

Din 18 ianuarie, publicul din 14 oraşe din ţară a ...

Branza e pe bani si

Kim Kielsen este prim-ministru al Groenlandei, care este cea mai ...