logoImpact EST nr. 860 - 07.03.2021

Fraților, după 25 de ani de la revoluția care a fost de fapt revoluția cuvântului liber, presa de Bucureşti descoperă că există presă locală. După cum se vede mai sus, internetul oferă plăceri întârziate, extenuante, triste, dar bune şi alea. După 15 ani în care Impact – est sau mohicanii care mai scriu pe aici au încercat marea mafiilor cu degetul şi erau să fie muşcați fatal de rechinii care foşgăiau pe acolo, presa „națională” face loc şi de o ştire care explică de ce Galațiul este în faliment. Pentru că la Galați au clănțănit patrimonii şi capitaluri nişte rechini. Şi despre ei nu a scris nimic PSD, sau PNL, sau Prefectul Necula, sau Prefectul Brânzan, sau deputații Nica, Dobre şi Toader, ba chiar nici presa de viață liberă. Au scris ziariştii kamikaze de la Impact – est de i-a condamnat Justiţia la daune morale in sumă de 250 de milioane de lei vechi penru spălarea obrazului HOŢESC. Azi doar cităm din Realitatea.net. „Administraţia Domeniilor Statului a sesizat Parchetul după ce a descoperit că terenurile şi clădirile ce au aparţinut unuia dintre cele mai mari lanţuri de aprozare din ţară au ajuns în proprietatea fraţilor Petrică şi Marius Herescu.

Invocând dreptul de proprietate asupra construcţiilor aflate pe terenul ADS, SC Markinvest COM SA, prin manopere şi confecţionarea de acte, procedează la reconstituirea dreptului de proprietate şi asupra terenurilor aflate sub aceste clădiri, având ca finalitate transferul dreptului de proprietate (…) în suprafaţă de 11,4 hectare.
An după an, reţeaua de aprozare a început să se diminueze. 90 la sută din legumele şi fructele din respectivele magazine erau raportate drept perimate. Asta deşi a existat mereu suspiciunea că marfa era vândută la negru. Apoi, aprozarele au fost cedate unor apropiaţi ai şefilor de depozite. Aşa s-a ajuns ca pierderile să crească, iar Hortigal să nu îşi mai poată plăti creditele. Ulterior s-a trecut la executarea bunurilor. Tribunalul a anulat procedura de executare, însă grangurii imobiliari care cumpăraseră creanţe aproape pe degeaba nu au abandonat mega-afacerea.
„Acest lucru s-a realizat prin încheierea de acte şi acorduri, prevalându-se de actul de adjudecare anulat irevocabil şi lipsit de efecte juridice, cu sprijinul unor autorităţi locale ca OCPI Galaţi, Comisia Judeţeană de Fond Funciar, Instituţia Prefectului, Comisiile Locale de Fond Funciar, a Primăriei Galaţi”, se arată în documentele ADS.
Prăbuşirea a început odată cu două credite luat de Hortigal. Unul de la Bankcoop, altul de la Banca Religiilor. Creanţele au fost cesionate prima dată Agenţiei de Valorificare a Activelor Bancare, iar apoi au fost cedate cu două miliarde de lei vechi unui grup privat coordonat, potrivit presei din Galaţi, de fraţii Petrică şi Marius Herescu. În doar câteva ore, creanţa de două miliarde s-a majorat la 36 de miliarde de lei vechi. Fraţii Herescu au reuşit să pună mâna, în Galaţi, pe o parte importantă a firmelor de stat. Cea mai des întâlnită schemă, scrie presa locală, a fost asocierea lor în firmele de stat cu bunuri supraevaluate, delapidarea companiilor şi extragerea activelor prin operaţiuni tip suveică. În astfel de operaţiuni au fost introduse tipografia judeţeană Porto Franco, precum şi compania de transport Victrans şi societatea Libris.”

22 - mai - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Acţiunile Galfinban

Din lecturarea site-ului BVB am aflat că la o societate ...

Campania electorală

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare ...

Îndoielile nu pot f

Un muzician, un actor, un preot, un medic. Voci contra ...